1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

Benim çocuklarım yine hastalar halbuki geçen ay doktora gitmiştik.antibiyotik ve balgam söktürücü vermişti.bu ay yine ikisi birden öksürük ve burun akıntısı başladı.yine antibiyotiklik olmuşlar.ben bu ilacı vermekten çok rahatsız oluyorum ve çok sık kullanmak durumunda kalıyorum.başka şekilde yani bitkisel yollarla iyileştirmenin yolu yokmudur.sizinde çocuklarınız çok sık hasta olurmu?ve sizde sık sık antibiyotik kullanmak zorunda kalırmısınız?küçük kızım zaten alerjik birde alerji ilacı kullanıyoruz.bu ilaç kullanımları beni gerçekten çok üzüyor.
    sevgilerimle

Re: sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

erken yaşta çok antibiyotik kullanmak dişler için çok zararlı diye biliyorum.kullanmam.kendim de...

3. Re: sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

benim oğlumun bünyesi kuvvetli pek hastalanmıyor ama hastalandığında ateşse sorunu ilk 2-3 gün ateş dürücü ile devam ediyorum geçmezse dr.a gidip gerekli görürde verirse antibiyotik başlıyorum.bu kış 3-4 kez ateşlendi ama ateş dürücü ile ayağa kalktı zaten dr.arkadaşlarda bu şekilde öneriyorlar,hemen antibiyotik kullanmak bağışıklık sisteminin güçlenmesini engeller diyorlar,bu arada ateş düşürücüye rağmen düşmeyen inatçı ve yüksek ateş varsa durum farklı hemen dr.a gitmek lazım...geçmiş olsun...

4. Re: sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

Başka türlü iyileşmiyorlar yoksa daha kötü boyutlara inmeside korkutucu mecbur kalıyorum.

dr verdigine gore mecbur kullnacaksin
    dr unla konussan bunu aslinda,ates falan yoksa biraz bekleseniz antibiyotik baslamadan once.
    hani bazi hastaliklar virus kaynakli oluyor bu bakimdanda antibiyotik bosa kullanilmism olabiliyor.
    en guzeli kan tahlili yaptirmak galiba ama oyle sIk hastalaniyorlarki bu da ayri bir sorun.

6. Re: sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

Doktor veriyorsa tabiiki kullanirim.

Dilara 4 yaşına gelene kadar çokça kullanmak zorunda kaldık antibiyotik çeşitlerini.. Zırt pırt bademcikleri iltihaplanıyordu çünkü.. Sonunda penisilin iğneleri bile kar etmemeye başlayınca da bademciklerini ve geniz etini aldırdık.. O ameliyattan sonra hatırlamıyorum tekrar antibiyotik kullandığımızı, bir iki kez belki kullanmışızdır..

Ben kullanmiyorum.Melis 4 yasinda, bir kere ,onda da kulak iltihabi dedikleri icin kullandim.Oksuruk ve grip gibi seyler icin kullanmiyorum.Ozellikle Turkiye de her sey icin antibiyotik veriyorlar ve alinan her antibiyotik ile vucut alinan antibiyotige karsi direnc gelistiriyor ,yani bakterilerin dayanikliligini el birligi ile artiriyoruz.Ve gercekten antibiyotige ihtiyac oldugunda ise yaramiyor.Test yaptirmadan kullanilmamamli diye dusunuyorum.
    Turkiye'de iken ilayda hasta oldu.cok siddetli oksuruk ve burun akintisi.Doktora gittim 4 aylik bebege antibiyotik verdi.Kullanmayacagimi soyledim bana siz bilirsiniz ,cok kotu durumda geri getireceksiniz dedi.Ben burnu icin tuzlu su aldim ve bir hafta surmeden iyilesti.
    Benim kizlarda hasta oluyorlar herkesin cocuklari gibi siddeli oksuruk,burun akintisi ama antibiyotiksiz iyilesiyorlar.Bilincsiz ,testsiz kullanmamaliyiz diye dusunuyorum.

9. Re: sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

Oksuruk ve gripte doktorumuz zaten antibiyotik vermiyor , sadece kulak iltihabi olunca veriyor.

Cogu arkadaslar grip ve oksurukte veriyor ama ben karsiyim cunku vucudu alismasi lazim.

10. Re: sizde çocuklarınıza çok sık antibiyotik kullanırmısınız?

Göğsüne inmiş öksürükte ve geniz akıntılarında genelde doktorlar veriyor.bizimkde öyle yaptı.ama ben her antibyotik kullanımında huzursuz oluyorum.