ii geceLer herkese..Boşanma hakkında biLgisi oLan yada bununLa iLgiLi bi site adı biLeen varsa yazabiLirmi..meseLa çocuğun kimde kaLabiLeceği gibi gibi..çünki boşanmak üzereyimm!noLur beni bu konu hakkında biLgiLendirin..
ii geceLer herkese..Boşanma hakkında biLgisi oLan yada bununLa iLgiLi bi site adı biLeen varsa yazabiLirmi..meseLa çocuğun kimde kaLabiLeceği gibi gibi..çünki boşanmak üzereyimm!noLur beni bu konu hakkında biLgiLendirin..
ilk önce cok üzüldügümü belirtmek isterim..
ama saniyorum ki kendin ve cocugun icin en dogru karari verdin..
Forum
Bosanma ve cocuk üzerinde etkileri
Örnek bosanma davasi dilekcesiHukuksal sorular
simdilik bunlari bulabildim umarim isine yarar..
Bosanmanin ne zor oldugunu bilenlerdenim allah sana sabir versin
Merhaba Serap...
Üzücü bir haber bu...Belkide hepiniz içinde en sağlıklı olanı bu...Allah yardımcın olcun.Boşanmalarda çocuk üç yaşından küçükse kesinlikle annede kalıyormuş (istisnası eğer anne kötü bir yaşam sürüyorsa, uyuşturucu madde bağımlısıysa, toplum ahlakına uygun olmayan işler yapğıyorsa ve bu ispatlanırsa çocuk anneye verilmeyebiliyormuş)...bunlar benim bildiklerim ne kadar doğru bilmiyorum yada ayrıntısını bilmiyorum, yanlış bir şey söyleyip seni yanıltmak istemem..Sitede biliyorsundur belki bir arkadaşımız var avvukat Ayşe_Pınar_Çetinkaya o sana daha sağlıklı ve ayrıntılı bilgi verebilir.
Allah yardımcın olsun canım.Kendini kötü hissettiğinde, konuşmak istediğinde bize yaz, insan zaman zaman birileriyle konuşmaya çok ihtiyaç duyuyor, bizler elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız...Oğlunu ve seni öpüyorum Serap kendine iyi bak...
Anlaşma sağlanırsa her iki tarafta boşanmak kolay...Bu yolu tercih edin...Avukat filan gerekmeden kolayca halloluyor...Yok eğer bir taraf ikna olmadığsa iyi bir avukata gitmeni öneririm...Başarılı olmayan bir avukat ile başın çok derde girebilir...Maddi durumun, maddi durumunuz, işin, taraflardan kimin haksız olduğu gibi konular davanın seyrini etkiler...
Öncelikle öfkeyle kalkmamanı öneririm...Mümkünse uzun uzun konuşun, terapist yardımı alın...Arılmanın sancılarını en az hasarla geçirtirmek için bu gerekli...Belki de sorunlarınızı çözer ayrılmanız gerekmez...
Çocuğun kimde kalacağı konusunda çoğunlukla anneden yana karar çıktığını duyarım ama davanın seyri nedir ona göre durum gelişir...
Bu arada çocuk konusunda lütfen unutmayın o babasıdır...Sadece senin varlığın değildir...Çocuğun kimde kalacağı önemli ama diğerinin ilişkisinin de kalıcı ve sürekli olması da çok önemli...Boşanınca onu hiç görmeyecek değilsin...O nedenle ayrılırken bile iyi olmalısınız..Dostça...Düşmanca ayrılmanı hiç tavsiye etmem...
Son bir kez daha düşünmeni öneririm...Götürdükleri hem senin hem de çocuk için daha fazlaysa ve öyle kalacaksa yolun açık olsun...
İyi bir avukat istersen özelden tavsiyem olabilir sana...
Selamlar
Herşeyin hayırlısı olsun.
Üzüldüğümü belirtmeden geçemeyeceğim.
Allah kolaylık versin
Umarım gerekn herşey düşünülmüş ve en son çare olarak boşanmaya karar verilmiştir...sonradan pişman olacağınız hareketlerde bulunmayın derim...boşanmadan en çok çocuklar etkileniyor...tecrübe ile sabittir...!
Genelde çocuk anneye veriliyor eğer annenin çocuğunun bakımını sağlamayı engelleyecek bir durumu yok ise..örn:uyuşturucu bağımlılığı, uygunsuz yaşam şekli vs...
Gerçi sitemizdeki ayşe hanım ve ali bey avukat olarak seni daha ayrıntılı bilgilendireceklerdir sanırım...
Herşey gönlünüzce olsun..
Aslı
Senin adına üzüldüm, bu kararı vermek için çok beklediğinden eminim. Bakıma muhtaç olan tüm çocuklar anneye verilir. Ancak, annenin yüz kızartıcı suçu olmadığı takdirde.
Hukuk.com sitesinde sana yardımcı olabilirler.
Herşey gönlünce olsun.
Öncelikler çok üzüldüğünü belirtmek isterim......
Umarım en son çare olarak boşanmayı düşünmüşsünüzdür, çünkü boşanma çocukların hayatını her yönüyle çok fazla etkiliyor.......
Herşeyin hayırlısı diyorum........
Sitemizde avukat arkadaşlarımız var ; AYŞE ÇETİNKAYA ve ALİ ULUSOY eminki onlar sana daha detaylı bilgi verecektir...........
merhaba serap cok cok uzuldum gercekten
Allah herseyın hayırlısını versın
bu konuda sana AYSE CETINKAYA ve ALI ULUSOY arkadaslarımız yardımcı olur dıye dusunuyorum daha detaylı bılgı alırsın
gercekten uzuldum
sevgılerımle
elıfnur
Bu haberin beni cok üzdü
Benim de basimdan bosanma gectigi icin seni anliyorum cok zor günlerdesin ...
Bildigim kadari ile türkiye medeni kanunu nu isvicreden almis .Buradaki haklardan bilgim var ama TR.de cok yenilik oldu.Arkadaslar zaten yazmislar sitedeki Avukat arkadaslar umarim yardimci olurlar.
Burada erkek evden cikiyor ev esyasi ile ve cocuklarla anneye kaliyor.hemen o ay tedbiri nafaka ödemeye basliyor..bosanma durumunda.ANNE de herhangi negatif bi durum yoksa maddi imkani olmasada cocuklar annede.Sana yardim edemedigim icin cok üzgünüm..cok bunalirsan biz burdayiz.. konusma ihtiyaci hissedersen özel msj da yazabilirsin..kolay gelsin..a
Ayrica AILE destegi cok önemli umarim aliyorsundur.. :roll: