Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Erkeklerin "Baba olmayı reddetme hakkı" var mı ?

"Erkeklerin de kadınlara tanınan özgürlük, ayrıcalık ve tercih hakkına sahip olması fikrini" geliştirmek amacıyla 1987'de kurulan Amerikan Ulusal Erkek Merkezi, hiçbir zaman istemediği çocuğuna nafaka vermeyi reddeden 25 yaşındaki Matt Dubay'ın vakasından hareketle, erkeklerin de baba olmayı reddetme hakkı elde etmesi için anayasal mücadele başlatma kararı aldı.

Merkez, çocuk sahibi olmak istemeyen Dubay'ın dosyasını Michigan'daki federal mahkemeye bugün sunacak.

Merkezin müdürü Mel Feit, dün akşam, dünya kadınlar gününde yaptığı açıklamada, "Erkekler de kadınların zaten sahip olduğu hakka sahip olmalı. Kadın ve erkeğin eşit partner olabilmesi için hiçbirinin diğerini kontrol etmemesi lazım. Erkek ve kadının, her ikisinin de gebeliği önlemek için uygulayabilecekleri yöntemler var, ancak bu yöntemler işe yaramadığında iş sadece kadının kararına kalıyor" ifadesini kullandı(A.A)

---------------------------

"Erkek de tıpkı kadının anne olmayı seçtiği gibi baba olmayı seçebilmeli" mi ?

Evliliği bitirmeye karar veren bir erkek eşinin ona sormadan "belki evliliğim kurtulur" diyerek hamile kalması durumunda eğer eşini ve çocuğunu terk ederse suçlu mudur ?

Ne dersiniz ?

2. Re: Erkeklerin "Baba olmayı reddetme hakkı" var mı ?

Gerekli önlemi almış ise,kandırılmış ise,zorlanmış ise tabii olmalı...

Re: Erkeklerin "Baba olmayı reddetme hakkı" var mı ?

Benim yakın bir arkadaşımın başına aynen bu geldi. Ayrıldığı kız arkadaşı "hamileyim ve çocuğu aldırmayacağım; senle veya sensiz..."dedi. Evlendiler. Eh kör topal gidiyor işte. Bilmiyorum Vildan çok zor bir soru ve genelleme yaparak yanıt vermek benim tarafımdan imkansız. Hele benzer bir olaya yakın tanıklık etmiş biri olarak. Ancak şunu söylemeliyim; kadınlar hormonal veya toplumsal veya birseysel sebeplerle belli bir yaş sonrası -geç kalma korkusunun da etkisiyle- anne olma panigine kapılıyor. Ve gördüğüm kadarıyla eş aramadaki temel ihtiyaç da çocuk sahibi olmak şekline bürünüyor (üreme iç güdüsü). Yine çevremde 30'lu yaşlarda kariyer sahibi, iyi para kazanan ve bekar hanımların çoğu "çocuk için evlenmek istiyorum sadece, aksi takdirde ne diye isteyeyim ki" diyor; dogru yanlış bunu tartışmak ayrı konu ama istek çok net. Hal boyle olunca "hamilelik" kazaları! bir şekilde artış gösterdi gibi geliyor bana. Şimdi bence çocuk sahibi olmak kesinlikle ama kesinlikle ortak karar ile mümkündür. Öyle kafanıza göre hamile kalıp "pardon ya, korunuyorum dediydim ama kaçak oldu napalım doğuracağım" demek karşıdakine (hele hele hiç istemiyorsa) haksızlık(hele ki korunma kısmını inatla üstlendiyse kadın). Ve fakat diyeceksin ki çocuğun suçu ne! Evet buradaki kritik nokta bebek elbet. Tabii bu bahsettiğim case'lerde bilinçaltında kadının çocuk istemesi yatıyor. Yani o hamilelik kazası bir parça da kaza gibi değil. Tamamen farklı senaryolar ile hamile kalmak ayrı konu. Hem sorunu cevaplamadım hem çok uzattım di mi Politikaya mı atılsam ne

Çok sevgiler,

Figen

evet doğrudur bu da bir hak..ama ispatı zor..

ya erkekler istese bile hiç istememiştim derse..nasıl ispat edilecek..

evlenirken veya ilişkiye başlarken sözleşme mi yapmalı..

"ben bay X,bu hanımla flört ederken kazara çocuğum olursa bakımını kabul ediyorum"

ya da

"ben bay X bu ilişkiden doğabilecek çocuk adlı tüm sorunlarımdan ve sorumluluklarımdan başta rızam olmadığı için feragat ederim"..

avukat daha iyi yazar ama)

yav şimdi ben yol mu göstermiş oldum aceba????

5. Re: Erkeklerin "Baba olmayı reddetme hakkı" var mı ?

Evliliği bitirmeye karar veren bir erkek eşinin ona sormadan "belki evliliğim kurtulur" diyerek hamile kalması durumunda eğer eşini ve çocuğunu terk ederse suçlu mudur ?
    Bir evliliği bitirmek üç beş günlük bir kararla mı olur?

"Erkek de tıpkı kadının anne olmayı seçtiği gibi baba olmayı seçebilmeli" mi ? bence evet...

aileye önem vermeyen bir tipse neden evlensin ki zaten....
    bu sacma geldi bana.....

bu erkege kesınlıkle haksızlıktır ama kadının hakkından başka türlü gelmeli diye düşünüyorum....çoçuk bosanmayı engellıcek bır durum degıl çunku....terketmeye sebep te olamaz....
    hangı sartlarda olursa olsun kanını canını terkeden ınsan acizdir......korkaktır....kesınlıkle zavallıdır....böyle insanların aklından şüphe ediyorum.....içinde bulundugu sart şurt benim için hiç önemli degil..
    bır ınsan anasını babasını kardesını cocugunu sılıyorsa bu normal degıldır....

eş bugun var yarın yok......cok önemli degil yani benım ıcın....

7. Re: Erkeklerin "Baba olmayı reddetme hakkı" var mı ?

Evliliğim kurtulur gibi saçma bir kararla eşe sormadan kendi kararıyla çocuk yapan kadınları onaylamıyorum.Çünkü kadının ilerde erkeğe ihtiyacı olmayabilir ama çocuğun babaya ihtiyacı olduğu kesin.

Bu yüzden bu kararlar karşılıklı alınması gereken kararlardır.

Çocuk olduktan sonra 'ben baba olmak istemiyorum' diyen erkeğide sorumsuz buluyorum.Tabi bilerek ve isteyerek yapılmış bir çocuk varsa ortada.Karar değiştirmek basit olmamalı.

Hele terk eden erkeği, kadın olarak değil önce insan olarak onaylamıyorum, oh ne güzel bas git, sonra belki aklına gelirde 'evladım'diye seversin.O zaman senin geri dönme hakkında yok, çünkü bir çocuğu babasız bırakarak silinmez bir iz bıraktın, bunu hiçbirşey düzeltemez.

"Sen varsan çocuklarda var,sen yoksan onlarda yok.onların hiçbir sorumluluğunu almıyorum" diyen erkeklerde var.

Çocuk aileyi asla kurtaramaz. O minicik yüreklere bu sorumluluğu yüklemek çok büyük haksızlıktır.

:-x

eğer kadın çocuğu erkeği elinde tutma amacıyla kullanıyorsa erkeğin bunu red etme hakkı olmalı. sonuçta bırsürü korunma yöntemi var ve kadın bunu bıle bıle bır ılışkiye gırıyorsa çocuğuna tek başına bakma riskini göze almalı en acısıda erkek istemediği halde ondan bır bebek ıstemek nekadar mantıklı çocuğa rağmen bıten yüzlerce boşanma var , ve hızlada artmakta

e.aytekin yazdı:

Gerekli önlemi almış ise,kandırılmış ise,zorlanmış ise tabii olmalı...

İlk anda ben de böyle düşündüm Esra!

Ama ya çocuğun açısından bakılınca... Ne suçu var onun...

Ben onları gözardı edemiyorum.