İçindekiler Ölçü Miktarı:
Yeşilbiber 3 orta boy 50 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Koyun Eti (Kemiksiz) 500 gram
Domates 5 küçük boy 500 gram
Taze Soğan 6 orta boy 150 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Karabiber 1 tatlı kaşığı 2 gram
Kırmızıbiber ½ tatlı kaşığı 1 gram
Yağlı Kağıt 1 tabaka
Yapılışı:
Sebzeleri yıkayın. Yeşil biberin sap ve çekirdeklerini ayırın, maydanozu ve soğanı ayıklayın. Et, domates ve biberi 1 santimetreküp irilikte soğanı 1 cm. kalınlıkta doğrayın, maydanozu ince ince kıyın. Eti, sebzeleri, tuz ve baharatı karıştırın. Yağlı kağıdı ikiye bölün, birinin ortasına karışımı koyun. Kağıdın karşılıklı kenarlarını üst üste getirip karışımı kapatın. Ters çevirip kağıdın kalan yarısının ortasına koyun aynı şekilde katlayın, tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 90 dakika pişirin. Afiyet olsun.