Siz çocukken nelerden hoşnanır, nelere üzülürdünüz?
Küçükken=3-10 yaş arası
Ben de sonra yazıcam...
Küçükken=3-10 yaş arası
Ben de sonra yazıcam...
Yav biraz daha yakın tarihi sorsaydın
valla ılk aklım agelen en cok hoslandıgım teyze oglumun bıse gelmesıydı hatırlarımda daha kapıdanıcerı gırmelerıne fırsat vermeden ne zaman gıtceksınız dıye sorardık kardesımle
tabı benım canım alıngan teyzemm hep sorarmıs anneme bu cocuklar neden bole soruyolar dıyee
ehu bılmıyolar cok kalcaklarını ogrencegımız zaman dunyalar bısım oluyoduda ondan soruyodukk
ee bunun sonucunda en usuldugumuz sey bellı onların gıtme saatı
daha aklıma gelırse yazacagım canımcım
Babam sürgünde olduğu için hep ayrıydık.Ayda bir trenle gelirdi.aNNEMLE İSTASYONA GİDERDİK KARŞILAMAYA Boynuna sarılsamda gözüm hep çantada olurdu acaba hediyem ne şeklinde
Çok mutlu olurdum...
Ve hep PAZAR günleri giderdi Bunun için nefret ederim o günden :-x
Birde babamın gereksiz üvey kardeşi gözümün önünde eşini dövmüştü tekme tokat
Yok yaa,anlatmıyacağım daha çok,yine çileden çıkmak üzereyim aklıma geldi diye
Haa birde annem bilimum konu komşu çocuğunu bize çağırırdı tek olmayayım diye Hele birde bizde yattılar mı uçardım..Sabaha kadar uyutmazdım çocukları
[quote]
CemileZipak yazdı:
Küçükken=3-10 yaş arası
Ben de sonra yazıcam...
Çok zor bir soru bu , birazda kazık sanırsam
oooooohhhooo üzerinden bayağı geçti gelde hatırla şimdi
örtmenim akşam elektrikler sönmüştü dersime çalışamadım desem olur dimi dimi
Pek hatırlamıyorum ama en çok sevdiğim şey dışarda oynamaktı tabi ki..Bir de eniştemin yurtdışı seyahatlarından dönmesini dört gözle beklerdim ..Kimse de olmayan oyuncaklar-bebekler getirirdi bana..
Düşünüyorum da beni mutlu eden şeyler hep babamla ilgili çıkıyor. Mesela her aylığını aldığında sadece ikimizin çarşıya çıkıp ne istersem alması , gece işten dönüşünü bekleyip (gece 24.00 gibi gelirdi işten) çay demleyip beraber içip sohbet edişlerimiz, ramazan günlerinde sahurdan sonra onun sesli kuran okuması,
Bak şimdi duygulandırdınız beni o günlere döndürerek
Babamın işten gelirken bana yeni bir kitap getirmesi...bayılırdım.
ÇOK hayal meyal hatırlıyorum, dr a gitmekden nefret ettiğimi Bizimkilerin dediğine göre Altıyol'u (drum oradaydı)tanımışım, oraya gider gitmez basıyormuşum yaygarayı, yaka silkmişler benden, kızım da aynı yolda ilerliyor bu arada....
Babaannemle birlikte kır çiçekleri toplamak çok hoşuma giderdi.
Düşüne düşüne bunu buldum. Biraz daha düşünürsem çıkacak birşeyler daha.
küçükken beni en çok sevindiren olay ; arkadaşlarımın bizim eve gelmesiydi...kardeşlerimle yaşlarımız birbirine yakın olmasına rağpmen arkadaş isterdim hep..evimize misafir gelmesine bayılırdım...onlar gitmek için hazırlandıkları zaman ağlardım nolur gitmeyin kalın diye...
çocukken en çok üzüldüğüm ; babam bize ceza verdiği zamanlar