tam olarak demek istedimi nasil yazicam bilemiyorum yanlis anlasilsin istemiyorum...
hani derler ya kucukken babam herseyi bilir dersin bulug caginda ben herseyi biliyorum dersin yaslanmaya basladikca babamda bisiler bilio galiba dersin ve iice yaslanincada ya babam herseyi biliomus keseke dinleseydim dersin
iste ben 26 yasindayim ama su anda acaip ogutlere acim
yani keseke anneannem babannem saatlerce kizim soole yap boole yap die ogut verseler
keske dedelerim hayatta olsa onlardanda erkek olarak ogutler alsam
su anda 5 yillik evliyim 7 yildir yurtdisinda yasiyorum bu duygularim son 2 yildir yogun
anneannem babannem yaslilar demek istemiyorumda fazlaca olgunlasmislar diim yani
72-68 yaslarindalar ve biri ankarada biride dogdugu yere yeni tasindi balikesir bozuyukte oturuyor
ben dogal olrak tatillerimi istanbulda geciriyorum ama
icimde ukte kaldi keseke anneanemle yada babannemle soyle 3 ay 4 ay kalsamda onnardan bisiler ogrensem babanne tarafi sivasli biraz sivas sivesi nedir bilsem biraz eskilerin hikayelerini dinlesem biraz yemek ogrensem icli kofte eksili kofte kete uclusu mesela
yada babanneme gitsem balikesirliler ne yer ne icer dedem pomakti bulgar gocmeni onnar ne yermis kayinvalidesinden neler cekmis neler cekmemis
ama yani nasi yapcam ki kocama hadi ben cocuklari alip cantama biraz hatira doldurmaya mi gidiyorum dicem??
olcekler bi gun die korkuyorum yani acimazsica biliyorum hani yaslilar ya insan hep siralama yapio kafasinda mantiksizca kim bilir belki yarin ben olucem (ki derken bile inanamio insan)
ama ben acim bilgiye tecrubeye
bilemiyorum unutulmaya yuz tutmus anneanne babanne hatiralarina
zaten her firsatta ilginc sorular sorarim anneanneme en son aldim elini elime (bu arada ikisinde cok dinctir yanlis yasarlar ve her islerini kendileri goruruler )
anneannemin elini aldim eline
2mizin elini yan yana koydum
ve dedim ki (ammada yuzssuzum haaa) anneanne suraya bak derin incecik damarlarin gozukuo benimki gergin taze ne dusunuosun dedim
yani fakrindami insan yaslaninca ellerinin burustugunun yani yoksa sen alistinmi buna hergun goruosun ve bi anda olmuo sonucta
guluo tabi kizmio alistilar bana garipliklerime biliosun yaslandini dio ama seviosun kendinide boyle icin hala eski icin hala 18 yas ayni farketmio
yada soruyum ozlemedinmi anneni anneanneni
cevrende yasitlarin oluo bu nasil bi duygu her an sana sira gelir duygusu
yani alicaan butun unvanlari aldin cocuktun
anne oldun soora anneanne
simdi bide ben doordum nine yaptim seni diorum
artik ilerisi yok ne dusunuosun
deli ediyorum
ama napim kime soriim darulacezede sorucak halim yok
annio beni inancli
kendinden emin
olmeden rahat gitmek istio
babannemede benzer sorular soruyorum
gerci o benle hep zor konusur 79 yilinda omur halam vefat edince benim adimi koymuslar bana zor omur der
hep aglar omur halama 26 yildir her gun
bi okadarda sever beni 7 cocuktan toplam 13 torunu var
ben baskayim biliyorum cunku omurum ben
iste boyle
acimasizca sorularim ama seviyorum onlari onlar gibi olucam bi gun nereye gittigimi neler kacirabilirim bu hayattan o yasa gelmeden bilmek istiyorum..