1. Sayfa - Toplam 7 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 63 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hirsli Anne Babalar

acik acik soyleyecegim ben hirsli anne babalari sevmiyorum,cocuklarina durmaksizin birseyler ogretmeye calisan,onlari surekli diger yasitlariyla karsilastiran ve hatta bu yolda cocugunun ruh dengesini alt ust eden anne babalara sinir oluyorum.

Emre dogdugundan bu yana ona mumkun oldugunca duzenli bir hayat ve elbette sevgi dolu bir iliskiden otesini vermek gibi bir cabam olmadi.
    Erkenden konussun,erkenden yurusun,erkenden puzzle yapsin,halkalari dizssin,dogru sekli dogru delikten iceri atsin gibi seylere hic kafayi takmadim.
    Mutlulugu hep oncelikli oldu.
    Bunun disinda belli aliskanliklari edinmesi icin iyi ornek teskil etmeye calistim olabildigince.

Onu hic kasmadim ,kendimi de.

Fakat cevremde aksi orneklerde azimsanmayacak kadar cok.
    Uzuluyorum o bebeklere,cocuklara.

Nedir yani harfleri erkenden ogrenince prof falan mi oacak bu cocuklar..ilgisi yok.

cok sacma ve sagliksiz buluyorum bbu tip davranislari.
    Hatta ciddi sinir yapiyor annesinin babasinin onunde kivranan cocuklari gormek

niye yapar insanlar bunu

siz nasilsiniz cocugunuza karsi,oyunlarda basarili olmasi cok mu onemli?

Re: Hirsli Anne Babalar

Tamam o zaman , ben de açık açık söylüyorum, ben çok hırslıyım
    Nasıl mı?
    Mesela İdil'e, ceee yapmayı, seni babana bir bir bir söyleyecem yapmayı bi de en son çirkin olmayı öğrettim ha bir de öpücük vermeyi de öğrendi, sokaklarda millete öpücük vere vere dolaşıyoruz

Şaka bir yana ben de aynı fikirdeyim seninle, çocuğun programlanmış bir ritmi var, sen dışarıdan ne yaparsan yap onu değiştiremiyorsun. Önemli olan huzurlu ve sevgi dolu büyümesi diye düşünüyorum.

3. Re: Hirsli Anne Babalar

bu konuda çok doluyum...başkasını örnek vermelerden çok çektim...annem bana hep kuzenim (halamın kızı aynı yaştayız) begümü örnek verdi durdu...o hep mükemmeldi bende hep hata yapıyordum....bak begüm ne kdr düzenli,bak begüm ne kadar pozitif,bak begüm ne kdr kendiyle barışık,bak begüm daha bu yaşta hem okuyo hem çalışıyo aferin kıza (o zamanlar üniversitedeydik), bak begüm ailesine hiç yük olmadı, bak begüm bak begüm bak begüm...hala unutamam bunu!!!! şimdi örnek mörnek vermiyo ama benim çok gücüme giderdi çocukken ve gençlik dönemlerimde...begüm'den de nefret ederdim...hiç hoş değil çocuğ*unu başka çocuklarla kıyaslamak...bunu yapmayın lütfen... sonra kendine güvensiz ezik olur çocuklarınız,gerçi ben aşmıştım öyle olmadım hiçbir zaman ama herkes aynı değildir...32 yaşıma gelmeme rağmen hala unutmadım ama bu lafları buda bence hoş bişey değil...

cok yuklenmissin cocuua,cirkin yapmak icin henuz cok kucuk

Züleyha yazdı:
    Nasıl mı?
    Mesela İdil'e, ceee yapmayı, seni babana bir bir bir söyleyecem yapmayı bi de en son çirkin olmayı öğrettim ha bir de öpücük vermeyi de öğrendi, sokaklarda millete öpücük vere vere dolaşıyoruz

Şaka bir yana ben de aynı fikirdeyim seninle, çocuğun programlanmış bir ritmi var, sen dışarıdan ne yaparsan yap onu değiştiremiyorsun. Önemli olan huzurlu ve sevgi dolu büyümesi diye düşünüyorum.

iste yani annen seni kendince iyi yonlendirmeye calisirken caninini ne kadar yakmis
    ne gerek var..
    herkesin bbir kapasitesi ve daha dogustan gelen bir tarzi var surekli ite kaka olmuyor olmayacaksa ya da olacaksa zaten oluyor.
    Eda_Duru yazdı:
    bu konuda çok doluyum...başkasını örnek vermelerden çok çektim...annem bana hep kuzenim (halamın kızı aynı yaştayız) begümü örnek verdi durdu...o hep mükemmeldi bende hep hata yapıyordum....bak begüm ne kdr düzenli,bak begüm ne kadar pozitif,bak begüm ne kdr kendiyle barışık,bak begüm daha bu yaşta hem okuyo hem çalışıyo aferin kıza (o zamanlar üniversitedeydik), bak begüm ailesine hiç yük olmadı, bak begüm bak begüm bak begüm...hala unutamam bunu!!!! şimdi örnek mörnek vermiyo ama benim çok gücüme giderdi çocukken ve gençlik dönemlerimde...begüm'den de nefret ederdim...hiç hoş değil çocuğ*unu başka çocuklarla kıyaslamak...bunu yapmayın lütfen... sonra kendine güvensiz ezik olur çocuklarınız,gerçi ben aşmıştım öyle olmadım hiçbir zaman ama herkes aynı değildir...32 yaşıma gelmeme rağmen hala unutmadım ama bu lafları buda bence hoş bişey değil...

camomile yazdı:

cok yuklenmissin cocuua,cirkin yapmak icin henuz cok kucuk

Züleyha yazdı:
    Nasıl mı?

Abicim alıyor, anasına çekmiş ben ne yapayım

öncelikle yazılarından okuduğum kadarıyla senin fikirlerini çok benimsiyorum.özellikle kayınvalidem ve görümcemde bu hissler oldukça yoğun.görümcemi çok severim ama çocuklar söz konusu olduğu zaman ben artık tartışmıyorum bile onlarla.çocuk değil robot yetiştiriliyor sanki.bende hiç kendimi ve çocuklarımı kasmıyorum,zaten belli başlı kurallarımız var,onları çocuklarım algılayabildiyse ne mutlu bana.o kadar çok örnek varki ....en başta çevrelerine saygılı olsunlar ve kendilerine güvenleri olsun .o zaman kendileri de mutlu olur..

Ay nasil uzun yazmistim hepsi uctu

Kisaca ben hic bir sekilde cocugumu egitim konusunda zorlamam o ne isterse o konuda destek veririm.

ceren pazil sevmiyor 10 luk yapti pazil ogrendi nedense hoslanmadi, bende hic zorlamadim, ceren baska seylere ilgili, mesela 29 harfi taniyor ve yaziyor, harfleri ve noktalama isaretlerini ogrendi ama kendisi sora sora once cvp vermiyim dedim ama istiyor zorluyor. bende soyledim
    su an hece hece yaziyorkalemle degil ama bilgisayarda.
    yada gordugu nesneleri hece yada harf seklinde soyluyor.

resim boyamayi hic beceremedi, tasiriyor sinirleniyor legolari da sevmiyor.

varsa yoksa kitap onunde ezbere degil ama, harfleri soylesin noktalama isaretlerini soylesin.
    lego aldim hic ellemiyor arada basit biseyler yapip firlatiyor.

Her cocugun degisik ilgi alani vardir.buyuk kizim matematikciydi, ortancam resim, spor,muzikte cok basariliydi, cerende su an harflerle hasir nesir, ben belki surekli klavyede yaziyorum diye, odami ogrenmeyi kafaya koydu bilmiyorum ama, o beni zorluyor, bu ne? su ne?gibi

Meslekler kiatabini seviyor, nesnelerin adlarini meslekleri soyluyor,ilgi alani bu, diger oyuncaklar bekliyor bebeklerini uyutuyor giydirip soyuyor, onlari salliyor,ninni soyluyor,
    Ben aslinda kendi haline biraktim ne sorarsa cvp var ama. ekstra bisey ogretmek yok.

bende hic zorlamadim,
    bence cocuk kiyaslanmadan istedigi konuda desteklenmeli.

Bende yapı itibarıyle hırslı bir insanım.Başlarda cincinlere fazlaca yükleme yaptım.İkaz edildim ve hatamı kestim.
    Kıyaslamalar hayatımın her evresinde önüme çıktığı için illallah ediyorum artık. :-x
    Annem çok yaprdı.En başta yetişirken kuzenim ZEYNEP'le idrar yarışı yapmak mecburiyetim oldu :-x
    Okurken ve bilhassa en yakın arkadaşının akranım olan kızının kazandığı okulla çıktı karşıma...
    Evlendim bu seferde falancanın kızının bilmemne mezunu damadı şekliyle
    Çocuklarım oldu.Bu seferde arkadaşım yarış etmeye başladı...
    Çocuğunu ARŞİMED sanıyor da
    Alla alla hiç işim olmaz.Çocuk işte.

FREUD der ki,ÇOK ŞEKİLLİ SAPIKTIR çocuk
    Benimkilerde öyle Böyle de büyüyecekler.
    SadEce kendileri yaşayacaklar.Asla hırslarıma kurban etmeyeceğim oNLARI..Çok çektim,onlar çekmesin.

AÇIK ARA ÖNDE GİTMEK VE BURUN FARKIYLA GEÇİLMEK terimleri o günlerimden eklenmiştir lügatıma

Her daim sinirlerimi hoplatan arkadaşıma ve küçük Arşimed OĞLUNA DA SELAM OLSUN BU VESİLE İLE

Son sözüm,herşeyin abartısı gibi HIRS'TA MOMMOK BİŞİYDİR İŞTE

ne guzel,sevindim
    biliyor musun bunlari dusunmeme en son neden olan kisi de benim gorumcem
    su an bendeler,hesapta taile geldiler.3. sinifa giden kiza hergun test cozduruyor,yoksa disari cikmak yok gibib yaptirimlar uyguluyor.
    yanlislari icin kiziyor falan
    ben o kadar geriliyorumki anlatamam ama kendi cocugu tabii mudahale edemiyorum.

karabatu yazdı:
    öncelikle yazılarından okuduğum kadarıyla senin fikirlerini çok benimsiyorum.özellikle kayınvalidem ve görümcemde bu hissler oldukça yoğun.görümcemi çok severim ama çocuklar söz konusu olduğu zaman ben artık tartışmıyorum bile onlarla.çocuk değil robot yetiştiriliyor sanki.bende hiç kendimi ve çocuklarımı kasmıyorum,zaten belli başlı kurallarımız var,onları çocuklarım algılayabildiyse ne mutlu bana.o kadar çok örnek varki ....en başta çevrelerine saygılı olsunlar ve kendilerine güvenleri olsun .o zaman kendileri de mutlu olur..