media playerda bişi aççam..açılmıo..
codec bileşnilerini desteklemio gibi bişi zırvalıo..
bilen
duyan var mı?
nasıl desteklicez
bilen
duyan var mı?
nasıl desteklicez
Ferhat Göçer'in MP3 lerini açarkene bize dediydi aynısını ,düzeltemedik.
Arkadaşım olur, hamili kart yazayım sana..
Ne bileyim kardeşim, işin düşünce abuk soru soruyorsun, yapma bunu Allasen..
9 Series Codec Bileşenleri—Video
Windows Media Video 9, Windows Media Video 8'e göre genel olarak yüzde 15 ile 50 arası gelişme sunar. Çok düşük veri hızları için tasarlanmış gelişmiş bir ekran yakalama codec bileşeni, bilgisayar tabanlı eğitim gibi senaryolara olanak tanır. Ve yeni Windows Media Video 9 Gelişmiş Profil codec bileşeni, içerik sağlayıcıların tüketicilere tek bir DVD'de tam bir yüksek tanımlı (720p) film sunmalarına olanak tanır.
Windows Media Video 9
Windows Media Video 8 codec bileşeni ile karşılaştırıldığında yaklaşık olarak yüzde 15 ile 50 arası daha iyi kalite (bit hızı arttıkça kazanım en üst düzeye çıkar) sağlayan Windows Media Video 9 codec bileşeni, herhangi bir bit hızında eşsiz görüntü kalitesi sunar. Örneğin, bir Windows Media Video (WMV) 9 dosyası, karşılaştırılabilir kalitedeki bir MPEG-4 dosyasının genel olarak yalnızca yarısı büyüklüğündedir.
Windows Media Video 9 Gelişmiş Profil
Bu yeni codec bileşeni, Windows Media Player 10, Windows Media Format 9.5 SDK ve güncelleştirilmiş codec bileşeni yükleme paketleriyle birlikte verilir. Windows Media Video 9 Gelişmiş Profilin önemli özellikleri gelişmiş titreşim desteği ve taşıma biçimi bağımsızlığıdır. En iyi deneyimi Windows Media Player 10 çalıştıran bilgisayarlarda vermekle birlikte, Windows Media Player 7 veya daha üstü çalıştıran bilgisayarlarda da kullanılabilir. Bu codec bileşenini, Windows Media Encoder 9 Series ile kullanabilmek için, Windows Media Player 10 yüklü olmalıdır. Gelişmiş Profil codec bileşeni, kod çözücüde seçenek olarak görüntülenir.
9 Series video codec bileşeninin önceki sürümleriyle, içerik sağlayıcılar MPEG-2 codec bileşeninin üçte biri kadar düşük veri hızında ilerlemeli içerik teslim edebilir ve MPEG-2 ile aynı kaliteyi elde edebilir. Windows Media Video 9 Gelişmiş Profil için içerik oluşturucular ve yayıncılar, aynı gelişmeyi şimdi de titreşimli kodlama etkinliğinde deneyebilirler.
Taşıma biçimi bağımsızlığı, Windows Media Video 9 Gelişmiş Profilin standartlara dayanan yayın alt yapısı (yerel MPEG-2 taşıma akışları ile), kablosuz altyapılar (RTP ile) veya DVD'ler gibi Windows Media tabanlı olmayan sistemlerde teslimine olanak tanır. Bu özellik, Windows Media Video 9 Gelişmiş Profili; yeni nesil sıkıştırma teknolojisi olarak SMPTE, DVB, ATSC ve DVD-Forum içinde bulunan yeni ortaya çıkan standart belirleyicilere uygular.
Windows Media Video 9 Screen
Gösteri sunmak veya bilgisayar kullanımını eğitim amaçlı göstermek için ideal. Bu codec bileşeni, görece düşük hızlı CPU'larla bile, bit eşlemlerinin ve ekrandaki hareketin daha iyi işlenmesini sağlar.
Windows Media Video 9 Image
Bu codec bileşeniyle, hareketsiz görüntüler kaydırma ve yakınlaştırma efektleri kullanılarak tam ekran (640 x 480) videoya dönüştürülebilir. İç içe geçişler eklendiğinde, tümüyle düzenlenmiş bir video efekti oluşturulabilir. Sonuçlar daha sonra 20 Kb/sn'ye kadar düşük veri hızlarında iletilebilir. Sabit bit hızı (CBR) veya tek geçişli değişken bit hızı (VBR) modları kullanılarak sıkıştırılan bu dosyalar, orijinal resim dosyalarından çok daha küçük olduklarından, kolayca paylaşılabilirler.
Windows Media Video 9 Image Sürümü 2
Bu yeni codec bileşeniyle hareketsiz resimler; kaydırma, yakınlaştırma ve çeşitli geçiş efektleri kullanılarak videoya dönüştürülebilir. Geçişleri kaydırma, yakınlaştırma ve çapraz kaybolmalarla birleştirerek, hemen hemen sınırsız sayıda efekt oluşturulabilir. Sonuçlar daha sonra 20 Kb/sn'ye kadar düşük veri hızlarında iletilebilir. Sabit bit hızı (CBR) ya da tek geçişli değişken bit hızı (VBR) modları kullanılarak sıkıştırılan bu dosyalar, özgün resim dosyalarından çok daha küçük olduklarından kolaylıkla paylaşılabilirler. Windows Media Video 9 Image sürümü 2'nin codec bileşeninin önceki sürümleriyle uyumlu olmadığını unutmayın.
Windows Media Video 9 VBR Modu
Windows Media Video 9 codec bileşeni, bu modu kullanarak, daha küçük bir ortalama dosya boyutunda en iyi kaliteyi elde etmek üzere, en çok bite gerek duyulan daha karmaşık bölümler (örneğin, çok hareketli ardışık kareler) için daha fazla bit bulup ayırabilir. Windows Media Video 9 ayrıca üst nokta sınırlamalı bir VBR modunu da destekleyerek kullanıcının izin verilen en yüksek bit hızını belirtmesine olanak tanır ve böylece VBR'nin sağlayabileceği yararları düşük bit hızlı bağlantılara ve DVD yürütücüler gibi aygıtlara kazandırır.
Yayına Hazır
Codec bileşeni düzeyinde doğal titreşim desteği, yayın iletimi uygulamalarında (televizyon bağlantı kutusu veya TV iletimi gibi) en iyi kaliteyi sağlar.
Donanıma Dayalı Windows Media Video Hızlandırma
DirectX Video Hızlandırma (DxVA) teknolojisini destekleyen sonraki kuşak video kartları sayesinde deneyim performansı geliştirmiş oldu. Bu kartlarla, Windows Media Video tabanlı içeriğin oluşturulması yükü video işlemcisine aktarılabiliyor ve böylece kayıttan yürütülmesi daha da sorunsuz hale getiriliyor ve daha yüksek çözünürlüklerde kayıttan yürütme sağlanabiliyor. Ayrıca, bu yük aktarımı diğer görevlere daha fazla bilgi işlem gücü ayrılmasını da sağlıyor.
Vavv diyorum, çok bilgilisin.
Bilgili olduğum kibin bide hıslıyım dimi jet kibin yazdım hepsini. Yokkıssss google a codec bileşeni yasdım microsofttan bi site bulup girdim.
Google'im sağolsun. Yoksam sizde google toolbar yok mu daha )
Var da, ben kart yazdıydım, şimdi gelir Codec keratası, severim iyi çocuktur.
evet bazen video indiriyorum bilgisayarıma codec desteklemiyor vb bişeyler yazıyordu...arkadaşım bana bir sürü program yolladı o sayede artık sorun çıkmıyor izleyebiliyorummaximum_moment yazdı:
bilen
duyan var mı?
nasıl desteklicez
Sağlam bir codec paketi kurarsan sorunun hallolur..
Bende k-lite codec pack kurulu... Buradan indirip kurabilirsin. Kurarken Player kutucuğunu işaretleme, tekrar kurmasın, zira ingilizce...
yardım eden etmıs bana gerek kalmamıss demı maxx
hehe mause olayına donmesınde olayy