Yılbaşında mükemmel bir ziyafet çektik bu balıklarla, yanında da karidesli domatesli biberli ve soğanlı makarna ve de minik balık köftesikleri vardı.

Malzemesi:
1kg mezgit fileto (yada beyaz etli başka bir balık)
kaşar peyniri
3-4 yumurta
5diş kadar sarmısak
ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

bir yayvan kaba rensenin ince tarafıyla dilediğiniz kadar kaşarı rendeleyin, üzerine dövülmüş sarmısağı, incecik kıyılmış maydanozu, karabiberi, tuzu ekleyin, yumurtaları kırın. İyice kaıştırıp, fileto balıkları bu bulamaca bulayıp unlamadan kızgın yağda kızartın.

Sıcacık sıcacık yiyin, soğuyunca o kadar güzel olmuyor.

Yanına da şefin önerisi ya rakı yada beyaz şarap.

Not: Ayrıca eğer sofradaki saatlerinizi uzatmak istiyorsanız, bol maydanozlu karides salata, ançüezli balık, kalamar kızartma gibi diğer deniz ürünlerinden mezeler hazırlayınız.

Ben ayrıca brokoli, mantar ve kornişondan sarmısaklı, zeytinyağlı, sirkeli soslu salata da yaptım çok yakıştı.