1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

yılbaşı da neymiş???

çocukluğumuzda yılbaşı denince tavuk gelirdi aklıma.O zamanlar pek tavuk yenmezdi kırmızı et tüketilirdi ya.yılbaşı ağacı falan filimlerde görürdük.şimdi ne oldu?safi abartı.bir koşturmaca bir telaş.aman yeni yıla girecez,aman ağaç süsleyelim,aman noel baba kıyafetleri alalım,alış veriş,veriş alış,yeni yıl partileri,ışıklar,janjanlar,falan filan.üfff safi bunaltı,yorgunluk ve sonrasında da karın ağrısı...
    Ben belkide tezat düşücem sizlerle ama öyle düşünüyorum ve geçmiş yıllarda olduğu gibi kutlamayı da düşünmüyorum.Ama bu tantanaların dışında 2006 yılı için dileklerinizin gerçekleşmesini diliyorum.

Re: yılbaşı da neymiş???

Öyle ağaç falan yok bizde.Hiçte o şekilde kutlamayı düşünmüyoruz.
    Evimizde,gelecek arakadaşlarımızla yemeğimizi yiyeceğiz,tombala oynayacağız,piyango çekilişini bekleyeceğiz.Saat gece yarısı telefona sarılıp sevdiklerimizi arayacağız,kalkıp sarılıp öpüşeceğiz.
    Abartmanın anlamı yok bence de.Bir yılı güzel düşüncelerle ve iyi temennilerle yolculayıp,yeni yıl için umutlarımızı ayatkta tutacağız...
    Öyle noel baba falanda yok bizde.Ne geliiir,ne gideeerr
    Kendi çapımızda eğleneceğiz işte.
    Adetlerimizden taviz vermek istemiyoruz.
    Kim nasıl kutlarsa kutlasın,YENİ YIL GÜZELLİKLER GETİRSİN HERKESE

Bende öyle şatafatlı kutlama taraftarı değilim.

bilsem ki eve kimse gelmeyecek evde oturacam.

ama bize biri gelmesin diye evden kaçıyorum

Sadece alışveriş tuzağı

Ben seviyorum bu janjanı. Her yer rengarenk, ışıklar... Alışveriş abartılmadığı sürece hoşuma gidiyor. Birbirimize hediye vermenin nesi kötü ki? Uzun zamandır bir fırsat bulup görüşemediğimiz insanlarla bir araya gelebiliyoruz belki. İçim kıpır kıpır oluyor bir hafta öncesinden, çocuk gibi oluyorum ben.

bende böyle düşünlerdenim ama klasik yaptığım birşey var yeni yıl dilekleri

biz yılbaşını gelenek olarak değil de; yavaş yavaş monotonlaşan yaşamımıza renk katmak için bir bahane olarak gördüğümüzden dolayı; havasına katılıyoruz. ewet ufak bir ağacımız var. o da özellikle çocuklar için ışıklı bir süs niteliğinde. tombala ve kuruyemişlerimiz de hazır. misafirimiz illa ki olacak ve en az 15 kişilik tombala dönücez. kakara kikiri... filan. bir de saat tam 12'de dijital takvimli saatimizin değişimini görmek için üstüste çıktıkmıydı tamamdır.

7. Re: yılbaşı da neymiş???

Bende abartıdan yana değilim.Ne öyle insanlar çıldırmış gibi birbirine hediye alıyor,niye sadeece yeniyıla girerken hediye alayım sevdigime Normal zamandadaa alırım yani...Millet sokaklarda.Herkes yeniyıla nerde girsek telaşında,yok rezervasyon,yok dans,yok müzik
    Biz yeniyıl gecesine özel bişey yapmıyoruz.Öpüşüyoruz,telefonlaşıp iyi dileklerde bulunuyoruz,yemegimizi yiyoruz işte bu kadar....Tabi aileyle geçiriyorsak kayınvalidem hindi unsurunu atlamaz.bu yılda yapacamış Bence gereksiz ama öyle mutlu oluyor işte

Bende seviyorum yeni bir yılı bu şekilde janjanlı kutlamayı.Ağaçta süslüyorum renkli mumlar alıyorum oğluma noel babada gelecek sana hediye bırakacak diyorum dışardaki yılbaşı kutlamasınada katılıyorum.Yeni bir yılın gelişi beni heyecanlandırıyor.Hepinizin yeni yılı kutlu olsun.

katiliyorum sana fazla costuk.
    hani bir reklam var,"herseyi noel babadabnn beklemeyin" gibi bir anafikri var.gicik oluyorum o reklama,sanki biz turklerde bu noel baba kulturu cok yaygin,yillardir agac susler,bacalari temizler bekleriz.
    bu kadar salak bir reklam olamaz.
    ha hosuna gdip evinde agacini susleyene lafim yok ama bu adeti yillardir uygulayageliyormusuz,agacsiz olmazmis gibi abartanlara da sinir kapiyorum.
    Agacim yok,hediyem yok,muhtemelen masada hazirlamicam,hazir birseyler alip tv izlicem ,son kararim bu.
    Abbartmaya hic gerek yok.

10. Re: yılbaşı da neymiş???

bence de fazla abartılmamalı yani 01.01.2006 - 31.12.2005 ten belki çok farklı olmayacak ama genede çoçukluğumdan beri yılbaşı denince içim kıpır kıpır oluyor 27 yaşındayım o çoşkuda hiç eksilme olmadı.... ama abartıdan uzak bir çoşku