1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

NE YAPMAM LAZIM

Hani bahsettim ya depresyon falan filan aslında bunun sebebini biliyorum benim omuzlarımda çok yük varda ondan. Evimde 4 senedir otururken kendime yeni bir düzen kurmuşken ve bu durumdanda zamanında şikayetçi olup çalışmak istediğimi defalarca gündeme getirmişken .Yeni iş fırsatım oldu yeni bir dükkan daha .Buraya kadar herşey çok güzeldi yaklaşık 3 ay olacak çalışma şartlarım bana ağır geliyor ama şikayet edecek mercide benim .Böyle olmak zorunda bir işin varsa başında kendin duracaksın derim hep öteki türlü huzursuz olurum. Ama çalışma saatlerim hafta içi 10-18 hafta sonu da kalabalık oluyor filan diye full yani 10 dan akşam 10 a kadar. bu işin benimle ilgili yorgunluk bölümü.Birde kızımın tarafı var evde otururken aldık anaokuluna verdik yetmemiş gibi hafta sonları anneanneye götürüyoruz evde sadece haftanın 1 günü izin kullanıyorum beraber kalıyoruz. Ha bir de akşamlarıda anneme gidiyorum yemeğimizi filan yiyoruz akşam saat 11:30 gibi evde oluyoruz. Çocugumla hiç vakit geçiremiyorum.Babasını zaten hiç görmüyor yavrucum.Geçen gün akşam okuldan aldım taksiye bindim ağlamaya başladı ben takside çok sıkılıyorum babamın arabasında sıkılmıyorum babam gelsin diye.Babamızda akşam ben çıkınca geliyor ve burada çalışıyor ayrıca akşama kadar çalıştığı bir aile firması var garibimin.Eve gittik ağlaya ağlaya bana dediki ben seninle evde izinli kalmak istiyorum hep .Naıl yani dedim süreklimi arkadaşlarını özlemezmisin okula gitmeyince dedim hayır özlemem dedi. Zaten sıkıntılıydım iyice sıkıldım bu durumdan.
    İlk defa sizlere böyle şeyler yazıyorum ilk defa içimi açıyorum bana bir fikir verin ne yapayım ben durumum belli burada çalışmak zorundayım ama biryandan çocuğum kendi ev özlemim ben bu işin içinden çıkamadım birtürlü .Bu yüzden bu kadar stresliyim alınganım dokunsanız ağlayacağım.

Re: NE YAPMAM LAZIM

Canım bak ne güzel dertlerini paylaş bizimleki bi nebze olsun hafiflesin. kendi kendini strese sokma.. Allah sabırlar versin. bence bir kaç hafta izin al ve hem kendini dinle hem kızınla ilgilen. Eminim iyi gelecek bu size..

Allah sabır versin ne diyim

kelin ilacı olsa kendi başına sürer..

Offf offf efkarlandım yine, çalışmanın artıları yanında bir de böyle iç yaralayan eksileri var ki insanı yiyip bitiriyor..

Bende akşam 8-8:30 da ance evde oluyorum, yemek ye ortalığı topla saat 9 oluyor sonra Sude ile ilgilenmeye çalışıyorum ama verimli olamıyorum iş yorgunluğu, yol yorgunluğu, az uyku hepsi beni engelliyor..
    Birde gündüz beraber olmadığımızdan haftasonuna göre daha hırçın oluyor, sabır sabır sabır şart..

Ertesi gün giyeceği kıyafetleri hazırladığımı görünce "yarın işe mi gideceksin" diye acayip sinirleniyor hazırladığım kıyafetleri tekrar çekmecesine yerleştiriyor, gitmeyeyim diye

Kelin ilacı misali, ev ile işyerin yakın mı peki ne bileyim en azından cumartesileri ortam da müsaitse sizinle işe gelse hem ona da değişiklik olur..

Bu arada ne iş yapıyorsun, kızın kaç yaşında..

Sahende ;

şu an içinde bulunduğun durum çalışan annelerin ortak sorunu..Sen tek değilsin yani..

Haftanın 6 günü 8-17 çalışıyorum..2 çocuğum var.Evin tüm yükü omuzlarımda.Alışveriş,çocuklar,temizlik,yemek aklına ne gelirse..İşimin streside ayrı tabi..

Ama bazı şeylerden fedakarlık yapmadan da olmuyor..

Tabi annelik hariç..

Ne koşulda olursak olalım öncelik hep çocuklarımız olmalı diye düşünüyorum ben..

Akşamları eşin yanınızda olmasa bile kendi evinizde olsanız diye düşünüyorum.Kızınla başbaşa vakit geçirseniz.Anladığım kadarıyla Dila ona daha çok vakit ayırmanı istiyor.O zaman haftada 1 gün bile olsa kendini ona ada..Ben pazar günlerimi asla ev işlerine ayırmam.Çocuklarım ve kendim için ayırırım.Birlikte zevk alacağımız şeyler yapmaya çalışırız.

Biliyorum zor bir dönem ama Dila da bir süre sonra bu tempoya alışacak.Buna inan..

Her zaman yanındayız canım..

bu durum hem senin için hem çocuğun için çok zor
    bence bayram tatilini doya doya geçirin bu ikinizede iyi gelir
    olabiliyorsa bu tatili uzat

kızın kaç yaşında bilmiyorum ama sana herzaman ihtiyacı var biliyorsun
    kolay gelsin
    sevgiler

ben hiç şikayet etmeyi bilmiyorum hele ki bir derdim olduğunda hep kendim halletmeyi yeğlerim. Bugüne kadar bu şekilde geldim. Ama herkes bana derdini anlatır dinler çözüm yolu bulmaya çalışırım .Kimse demediki senin bir derdin varmı diye bu güne kadar.
    Küçükkende öyleydi hiç şikayet etme şansım olmadı çünki ben ablaydım kardeşlerim vardı onlar şikayet ederlerdi ben susardım.Bana susmak düşerdi .Hep güçlüydüm bana birşey olmazdı soğuk kanlı derler bana olaylardan etkilenmez derler ama işin rengi böyle değil.Birşey olduğunda soğuk kanlı olmak bana düşüyordu hep çünki ben büyüğüm ya çok büyüğüm . Yani kısacası ilk defa derdimi sizinle paylaşıyorum arkadaşlar beni anlayın nasıl yapılıyor onu bile bilmiyorum işte yazıyorum aklıma geleni içimde tutmuyorum.Sevmiyorum karşımdaki insanı dertlerimle sıkmayı yine de kusura bakmayın sizleri de rahatsız ediyorum.

Bende çalışan annelerdenim 16 aylık bir kızım var ilk aylar çok zorlandım ama bir gerçek var onları rahat etirmek için çalışmak zorundayız.Bence biraz çabayla onu çalışma fikrine alıştırabilirsin.Ancak önemli bir ayrıntı var bütün boş vakitlerini mümkün oldukça onunla geçirmek zorunda olduğunu düşünüyorum.

Aynı şeyler bizde de var.Kızıma olabildiğince zaman ayırıyorum, o zamanı da kaliteli geçirmeye çalışıyorum.

Çalışan anne sorunları hiç bitmez, hayat şartları yıpratıcı, ama her şeye rağmen birarada olmak için çabalıyoruz.

Yılbaşında da üçümüz birlikte olup, o nadide anları değerlendireceğiz.

Ne yapalım, hayattan ne koparırsak kar...

Çok üzülme, bak bunları okudum ben de üzüldüm.
    Mutlu yıllar dilerim.