1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 20 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Bebişim için yemek tarifi istiyorum elim ayağım karışıyor ...YARDIM EDİN...

Giderek daha seçici hale geldi ufaklık. Fenalık geçirmek üzereyim ne yapsam ıı ııhhh baş bir sağa bir sola. Birde yemek yerken illa ilgisini çekecek şeyler görmek istiyor. İlgisini çekmezse baş gene sağa sola sallanıyor. Bazen bayılacak gibi oluyorum, afakanlar bastırıyor.
    Ne olur değişik besleyici özel tarifleriniz varsa sabırsızlıkla bekliyorum. Belki akıl edemediğim, alışık olmadığı yeni tatlar işe yarar. Fantomalt (kalori ek besini) veriyorum ek olarak birde. Yani biraz daha toparlanması için çok uğraşıyorum. Zaten 1900 gr.doğru (7,5 aylık) şu an 7 küsür kg. civari. şöyle azıcık daha toplasa.dünyanın en mutlu annesi olacağım...
    Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

Sağlıklı mutlu günler

Re: Bebişim için yemek tarifi istiyorum elim ayağım karışıyor ...YARDIM EDİN...

MİLUPANIN HAZIR SATILAN SEBZE MEYVELERİ VAR. ONLARDAN ARADA SIRADA DENEYEBİLİRSİN.
    KIYMALI MAKARNA YAP RONDODA EZDİR YEDİR.
    KARIŞIK SEBZE ÇORBASI YAPABİLİRSİN NE BULURSAN KAT İÇİNE.(PATLICAN HARİÇ)
    ELMA+MUZ+MANDALİNA SUYU+AZCIK KİVİ+YOĞURT+CİCİBEBE BUNLARI KARIŞTIRIYORUM BAZEN HEPSİNİ BAZEN BİKAÇTANESİNİ. HEM ÇOK SAĞLIKLI AYRICA. RONDODA EZEREK PÜRE HALİNE GETİR.
    ARTIK KÖFTEDE YİYEBİLİR AMA DİŞLERİ YOKSA ZORLANABİİR. BEN ONUDA ÇATALLA İYİCE EZİP ÇORBASININ İÇİNE KATIYORDUM.
    YOĞURTLU YAYLA ÇORBASI YAPABİLİRSİN. BUNU ÇOK GÜZEL YİYOR BEYZA. BEN UN+YOĞURT+PİRİNÇ+NANE+SU KARIŞIMINI KAYNAYANA KADAR KARIŞTIRIP SONRA PİRİNÇLER PİŞTİKTEN SONRADA TUZUNU İLAVE EDİYORUM. SONRA KIZDIRDIĞIM YAĞI ÜSTÜNE DÖKÜYORUM DENE BAKALIM.
    BİBER DOLMASI YAPIP İÇİNİ YEDİREBİLİRSİN. ACISIZ TABE.

SANIRIM NASIL BASLARSA OYLE GIDIYOR. BERATA HICBIRSEY YEDIREMEZDIM HALA DAHA OYLE. NEVRA ISE YETERKI YEMEK OLSUN. ARTIK PURE YAPMAYADA GEREK YOK. BIRAZ KARAKTER MESELESI GIBI. YANI NE KADAR ZORLARSAN O KADAR KENDINI YIPRATIRSIN. GALIBA EN IYI YOLU IYICE ACIKTIRTMAK.

HA BİDE İLAÇ KULLANMASAN DAHA İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. MİDESİNİ BULANDIRIYOR OLABİLİR. ONUN YERİNE SABAHLARI KAHVALTISINA PEKMEZ AT. IHLAMUR YAPIP İÇİNE PEKMEZDE KATIP KAHVALTIDA İÇİREBİLİRSİN ARADABİR.
    BİRDE İYİ DEĞİL AMA OYALANACAK BİRŞEYLER İSTİYOSA TV KARŞISINDA YEDİR. HİÇ YEMEMESİNDEN İYİDİR. BEN ANCA ÖÖÖLE OYALAYABİLİYORUM. ELİNE OYUNCAK TV KARŞISINDA.
    EN AZINDAN TOPARLAYANA KADAR. GERÇİ KİLOSU ÇOK DÜŞÜK DEĞİL. BEYZADA O KİLODAYDI HİÇBİZAMANDA TOMBALAK OLMADI. SAĞLIKLI VE GIDALI BESİNLER YESİN, SAĞLIKLI OLSUN BOŞVER ŞİŞMAN OLMASIN.

Benim ki 22 aylık oldu hala genelde oyalayarak yediriyoruz. Ben artık oyalama taktikleri geliştirdim.Kapak açma, su doldurma, cezvenin içine su koyup karıştırma, tv seyrederken yedirme, heyecanlı hikayeler anlatma vb...

Yemek olarak sebze çorbası favorim. İçine ne bulduysan at pişrdikten sonra rondodan geçir ohh afiyet olsun.

Kabak dolması,, pilav (yoğurtlu- sade)Makarna, patates aslında her yemektenyiyebilir artık, biraz ezerek verebilirsin.
    Akşamları tahıllı, meyveli vb. hazır mamalardan alabilirsin. Sütle veya suyla hazırlananlardan.
    Sen muhallebi yapabilirsin. Meyva püresi yapabilirsin.

Kolay gelsin

anne çocuğun yemek tarifleri bölümüne bak ben denemedim ama arkadaşlar denemiş güzel dediler

bence kiloya fazla önem verme sağlıklı olması yeter bence bizimkisi(2.5) yaşında kaç aydır 11 12 kilo falan bazen bende üzülüyorum birazdaha toplu olsa diye ama olsun sonuçta sağlığı yerinde

İlaç kullanmıyorum sadece sıvı yiyeceklerine kalorisi artsın diye ek mama koyuyorum hiç bir tatlandırıcı özelliği yok sadece kalorisini arttırmak için. Ahhh ben neler yapıyorum yesin diye görseniz gülmekten çatlarsınız. Allahım ne zor iş bu. Yemeğini hazırlıyorum, bi sigara içiyorum stresimi hafifletiyorum ondan sonra yemek faslına başlıyoruz.

8. Re: Bebişim için yemek tarifi istiyorum elim ayağım karışıyor ...YARDIM EDİN...

büyüklerim hep acıkınca yer derdi ben de hep bu taktiği uyguladım işim de geldi bazen oldu ki bütün gün aç bıraktığım da oldu o inatlaştı ben inatlaştım sonra baktı ki annesinin inadı ağır basıyor yemeye başladı. Seni emmiyor sanırım böyle birşeyden bahsetmemişsin. Emiyorsa bence zorlama zaten en azından Gökçen'in doktoru öyle söylemişti.

1 yaşında ve biraz zayıf ama sağlıklı olduğu sürece kafana takma..

Yemekleri süsleyip vermeyi dene,tüm gün ne veriyorsun bilmiyorum belkide sıkılmıştır !

Ne yiyor ? Sabah-Öğle-Akşam ?

10. Re: Bebişim için yemek tarifi istiyorum elim ayağım karışıyor ...YARDIM EDİN...

Türkiyede tatildeyken Ülkerin hero bebe mamasindan denemistik tahilli falan cok sevmisti benimki 4 aylikti ozaman siseden bile vazgecti izinde simdi gece ve sabah biberon onun haricinde daha cok tatli mamalari seviyor
    irmik mamasi vs.
    kendi yaptiklarima ise denemelik seviyor..
    bence rahat ol önce kilosuda fena sayilmaz benimki 3,5 kilo dogdu 8 aylik su an 8 kg
    acikinca yiyorlar