1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Ne olur yardım edin bana "Lahana çorbası tarifi istiyorum."

Günaydın Sevgili Arkadaşlar,

Evet lahana çorbasının tarifine ihtiyacım.

Arama tarama vs. yapamadım acele de tarife ihtiyacım var "hadi be bunun aciliyeti olur mu?" demeyin valla yengeme söz verdim bu gün iletmezsem ayıp olur.

Verdiğim rahatsızlıktan ötürü bütün arkadaşlardan tek tek özür dilerim.

Sevgiler,

gülbennnnnnnnnn

yetiş bacım

Re: Ne olur yardım edin bana "Lahana çorbası tarifi istiyorum."

Lahana çorbası malzemeleri:
    6 tane yeşil soğan, 2 yesil biber, 1 tane rendelenmiş domates , 1 demet kereviz, 1/2 lahana 1 paket tavuk ya da dana bulyon, isteğe göre, tuz, karabiber, sarmısak ve maydanoz.

www.diyetuzmani.com sayfasından alınmıştır..

Lahana Çorbası (4 kişilik) Malzemeler
    350 gr. biftek
    6 yemek kaşığı margarin
    Tuz, karabiber
    ½ kg. kyılmış lahana
    2 tane defne yaprağı
    Tane karabiber
    2 adet patates
    1 demet taze soğan
    150 gr. salatalık turşusu
    ½ çay bardağı sirke
    Şeker
    2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 etsuyu tableti

Etin yağlı kısmını kesip ayırın ve ince şeritler halinde kesin. 3 yemek kaşığı margarin ile lahanaları kuvvetli ateşte çevirerek 10 dakika kavurun. Üzerine sirke, tuz, bir utam şeker koyup kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 3 yemek kaşığı margarini kızdırıp eti kavurun. Yağdan çıkartınca tuzlayın ve karabiber ekin. Et suyu tabletini 6 bardak su içinde eritin, içine maydanoz yapraklarını katın. Lahanaya defne yaprağı, tane karabiber ve etsuyunu ekleyin, pişirmeye devam edin. Salatalıkları ince şeritler halinde kesin. Patatesleri soyun, irice rendeleyin ve tencereye ekleyin. Hepsini 6 dakika orta ateşte pişirin. Taze soğanı ayıklayın, verev kesin, yemeğe ekleyin. Et ve salatalıkları bu karışıma ekleyin, tuzlayın ve karabiber serpin. Sıcak sıcak servis yapın.

2.TARİF

MALZEMELER
    1 bağ kara lahana
    1/2 bardak mısır unu
    1 nuke_yemek kaşığı tereyağ
    1 domates (rendelenmiş)
    5 bardak su
    2 adet soğan
    tuz, pul biber

HAZIRLANIşI
    Kaynamakta olan suya ince kıyılmış mısır unuyla harmanlanmış lahana eklenir. içine ince kıyılmış soğan, rendelenmiş domates ilave edilir.15 dk. kaynadıktan sonra ayrı bir yerde eritilmiş yağ, pul biber ilave edilip 5dk. kaynatılır.

AFIYET OLSUN!

Lahana çorbası ile diyet çok tehlikelidir. Karaciğer yetmezliği yapabilir uyarmadı deme..

Yine de yazayım:

Lahana Çorbası

Malzemeler
    1/2 lahana

2 adet soğan

tuz

1 tablet etsuyu

karabiber

nane

maydanoz
    Yapılışı
    Lahanalar incecik kıyılır. Soğanlar doğranır.

Kaynayan suyun içine atılarak etsuyu tablet ve tuz eklenir.

İndirmeden önce bol nane eklenir.

Pişince karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpilir.
    www.turkeyistanbul.com (BKZ: Tarifler/Dr.Hanım'ın Diyetleri)

Re: Yine de yazayım:

Gülben'in tarifinin linki bu:

http://www.annecocuk.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=14274&forum=1

Tarif de bu:

LAHANA ÇORBASI
    ben bu diyetle 4 kilo verdim. işyernde bir çok kişi uyguladı. sonuç 1 kişi 5 kg,2 kişi 4 kg, 1 kişide 2,5 kg verdi.
    ama tekrar ediyorum. LÜTFEN EMZİREN ANNELER YAPMASIN

SHMH Diyeti

Bir Haftada Alti Kilo Verebilirsiniz...
    Secret Heart Memorial Hastanesi çok kilolu hastalarina ameliyat öncesi bu zayiflama diyetini uygulamaktadir.
    ::: Yag Eritici Çorba
    Içindekiler:
    6 büyük yesil sogan
    1-2 domates
    1 büyük lahana
    2 yesil biber
    1 demet kereviz sapi
    1 paket hazir çorba karisimi
    tuz,biber
    maydanoz
    köri
    1 adet et suyu veya tavuk suyu tableti
    aci sos (arzu edilirse)

Hazirlanisi:
    Sebzeleri küçük ya da orta boy dograyin.
    Tencereye koyup üstünü örtecek kadar su ilave edin.
    10 dakika hizli yüksek ateste kaynatin sonra atesi kisarak pisirmeye devam edin,sebzeler yumusayincaya kadar pisirin.
    Bu çorbanin kalori degeri düsük oldugu için kendinizi aç hissettiginiz her zaman ve istediginiz kadar içebilirsiniz.
    Sayet bir yere gidiyorsaniz termosunuzu çorba ile doldurun.

::: Birinci Gün:
    Bütün meyveleri (muz hariç) yiyebilirsiniz. Kavun ve karpuzun kalorisi diger meyvelere göre daha düsüktür. Bugün sadece meyve yiyip çorba içebilirsiniz. Sekersiz çay serbesttir. Su içmeyi ihmal etmeyin.
    ::: Ikinci Gün:
    Bütün sebzelerden doyuncaya kadar yemek serbesttir. Yesil sebzeleri tercih edin. Kuru fasulye, misir ve bezelyeden uzak durun. Gün boyunca aciktikça çorba için. Bu aksam kendinizi tereyagli firin patates (kumpir) ile ödüllendirin. Meyve yemeyin.
    ::: Üçüncü Gün:
    Istediginiz kadar çorba için. Sebze ve meyve yiyin. Patates yemeyin.Üç gün boyunca hile yapmadiysaniz 3-4 kilo verdiginizi göreceksiniz.
    ::: Dördüncü Gün:
    Muz ve yagsiz süt: En fazla üç muza izin vardir. Yagsiz sütün yaninda bol bol çorba için.
    ::: Besinci Gün:
    Sigir eti ve domates: Gün boyunca 310-620 gr sigir eti ve alti adet domates yiyebilirsiniz. Gün boyunca 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Çorba içmeye devam edin.
    ::: Altinci Gün:
    Et ve sebzeler: Bugün 3 veya 4 adet biftek ve sebze yiyebilirsiniz. Yesil lifli sebzeleri tercih edin. Patates yemeyin. Çorbadan en az bir tabak için.
    ::: Yedinci Gün:
    Kahverengi pirinç, meyve ve sebze sulari ile tekrar doyurun kendinizi. Aciktikça çorba için.
    Altinci günün sonunda yukaridaki diyeti hiç hile yapmadan uyguladiysaniz 5-8.5 kg arasinda kaybetmis olmaniz gerekir. Sayet 7.5 kg'dan fazla kaybetmisseniz tekrar baslamak üzere 2 gün diyeti birakmaniz gerekir. Bu yedi günlük plani istediginiz siklikta uygulayabilirsiniz. Bu diyet sisteminizi temizleyecektir. Bu rejimle yaglar hizla yanar. Diyet sirasinda alkol ve alkollü içecekler kullanmayin, çünkü bunlar vücudunuzda yag birikimine neden olurlar. Alkolü diyete baslamadan 24 saat önce birakin.
    Diyete basladiktan birkaç gün sonra bagirsak faaliyetleriniz degisir. Çorbalariniza kepek ekleyebilirsiniz. Bu diyette kahve serbesttir, zaten üçüncü günün sonunda kafeine ihtiyaç duymayacaksiniz.
    ::: YASAKLAR:
    Ekmek, alkol, karbonatli içecekler, diyet içecekler. Bunlarin yerine sekersiz çay, koyu kahve, dogal meyve sulari, kizilcik suyu ve yagsiz süt içebilirsiniz. Bu temel yag eritici çorbayi aç oldugunuz ve arzu ettiginiz sürece içebilirsiniz. Ne kadar çok çorba içerseniz o kadar çok yag kaybedersiniz. Kizartilmis sebzeler yasaktir. Et yerine haslanmis veya firinlanmis ve derisi çikartilmis tavuk da yiyebilirsiniz.

8. Re: Yine de yazayım:

knor lahana çorbası çıktı

Teşekkür ederim.

Tüm uyarılarla birlikte tarifi akşam vereceğim.

ben okuyana kadar İnci yetişmiş. Afferim kız İnci

bende yapacağım ama hala gidip malzemeleri alamadım. bakalım ne zamana kısmet