1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

acil yardım!!!!!(çok üzdünüz beni yardımınız sadece okumak mı? arkadaşlar :(((( )

herkese merhabalar...
    1 saat içinde yemek yapmam lazım yeni haber aldım iftara misafirlerim gelecek ama ben halen işyerindeyim akşam 16,30 da çıkacağım ve evde 17,00 de olurum zehrayı anneannesinden alacağım çünkü anneannesinede misafir gelecek sizden yardım istiyorum sizce kolay ve güzel menü ne hazırlayabilirim lütfen yardım

Re: acil yardım!!!!!

Amanıın

Bir saat içinde hazırlanman zor . Annanden kızını almasan da onlar getirseveya eşin alsa(Zaman kazanman açısından sadece bir fikir)
    ya da zaman kazandıracak veya sana yardım edecek birini bulsan.

Ben senin yerinde olsam ne yapardım :
    Önce hemen kırmızı mercimek çorbası için sadece mercimekleri tencereye koyup kaynamaya bırakırdım (eşim içine başka birşey koymamı istemiyor ee senin de zamanın yok zerzavatlarla da uğraşmazsın inan çok güzel oluyor)
    Sonra ya domatesli ya da çehriyeli pilav için hazırlıklara başlardım (galiba zaman açısından şehriye daha uygun)
    Güvendiğin kasap ya da marketten hazır köfte alırdım Hemen borcam ya da fırın tepsisine dizer patates, domates, biber ile süsler Domates rende ve salçalı su yapardım üzerlerine döker yağını tuzunu ayarlar fırına verirdim.

Şayet tavuk yiyorsanız (ki biz yiyoruz ama güvenilir markalarınkinden) kemiksiz but alıp onu büftek gibi açar yayvan bir tepsiye yıkayıp, tuzlayıp dize üzerine domates rendesi, küçük küp küp doğranmış biber ve yağ - tuz koyup ateşin üzerinde pişirirdim.

Yanına da yeşil salata ya da cacık.
    Tatlıyı da onlar getirsinler artık

Ben de acil olunca çabuk çabuk yazdım, psikolojik galiba

Sana kolay gelsin

Sonuçları bekliyoruz

Sevgiler
    Didem
    Sinem 8 yaş
    Zeynep 20 ay

annenden yardım isteyebilirsin en kolayı bu bence

hayatım teşekkür ederim ilgine bakalım başka ne fikirler gelecek çok güzel oldu ama

Misafir umduğunu değil bulduğunu yermiş Bence eve gider gitmez hemen bir çorba ve salata, yanınada dışarıda yaptıracağın bir pide olabilir..Yine dışarıdan alabileceğin biraz soğuk meze yada zeytinyağlı birşeyler olabilir.. başka türlü yetiştirmen mümkün değil ve kendini hırpalama derim.. çok zor bide çocuk offff allah kolaylık versin..

Misafirde eli boş gelmez heralde bir tatlı falan alır geçiştirisiniz işte..

Aceleden mercimek çorbasınındevamını yazmamışım (gerçi sen anladmışsındır ama )

Kaynayan mercimek çorbasının içine bol nane yakışır, istersen salça da ekleyebilirsin tuz karabiber yağ, biraz tereyağ hoş olur sonra hepsini blendrla (Allah blendrı bulandan razı olsun ) Koyuysa sıcak su ile kıvama getir.

Ohhh afiyet olsun.

7. Re: acil yardım!!!!!

Öncelikle belirteyim,ben asla bu şekilde misafir kabul etmem.Yemeği bırak,başka türlü bir ziyaret için bile hazırlıklı olmak isterim

Herneyse madem geliyorlar,en hazır ve nazır ,hem pratik hem doğru düzgün olabilecek mantı geliyor aklıma.
    Hazır mantıyı alıyorsun,pişiriyorsun.Üzerine güzel soslarını hazırlıyorsun.YAnına güzel bir salata.Tatlıyı da hazır al.Bence başka birşeye gerek yok.Doymayana 2 tabak verirsin
    Birkaç çesit mezeyle bu iş tamamdır

didem72 yazdı:
    Aceleden mercimek çorbasınındevamını yazmamışım (gerçi sen anladmışsındır ama )

Kaynayan mercimek çorbasının içine bol nane yakışır, istersen salça da ekleyebilirsin tuz karabiber yağ, biraz tereyağ hoş olur sonra hepsini blendrla (Allah blendrı bulandan razı olsun ) Koyuysa sıcak su ile kıvama getir.

Ohhh afiyet olsun.
    Didem acil oldumu bende mercimek çorbasını aynen böyle yapıyorum,yalnız mercimeğin içine biraz pirinç koy daha güzel oluyor

Re: acil yardım!!!!!(çok üzdünüz beni yardımınız sadece okumak mı? arkadaşlar :(((( )

Bence eve gider gitmez hemen bir basit çorba yap.Mesela şehriye ya da tarhana olabilir.

Tavuk yiyorsanız ( biz yiyoruz) fırında sebzeli tavuk.

Yanına pilav ve salata

zeytinyağlı hazır bişiler alsan marketten ya da meze türü..

Bide ev yemekleri yapan yerden börek alabilirsin..

Ya aklıma gelmiyor başka

bence ara iptal et..Hastayım de..

10. Re: acil yardım!!!!!

BEN MANTARLI ET SOTE,PİLAV SALATA VE MERCİMEK ÇORBASININ HIZLI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

Geç haber verdikleri için bulduğunu giyecekler mecburen...

kolay gelsin.