Güllaç

Malzemeler
7-8 adet güllaç yaprağı

1 kilo ısıtılmış süt

2 su bardağı tozşeker

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz veya fındık

Süsleme için:

Çeşitli meyve

Ceviz içi veya fındık
Yapılışı
Güllaç yaprakları birkaç dakika sıcak sütte bekletilir.

Yumuşayan yapraklar sigara böreği yapar gibi sekiz üçgene ayrılır.

Ceviz veya fındık uzun kenarına konur,tombul dolmalar halinde sarılır.

Toz şeker ıslatmak için kullanılmış süte karıştırılır.

Derin kaba bitişik düzen yerleştirilen güllacın üstüne dökülür.

Sütü çekince istenen malzemeyle süslenir.


Servis Önerileri
Yapraklar ıslatıldıktan sonra yufka böreği şeklinde aralarına iç

konarak dizilebilir.

Bu daha kolay ve ticari olarak tercih edilen yöntemdir.

Yazarın uygulamasıyla, azıcık emekle daha değişik bir güllaç

yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Op.Dr.Nilgün Erdoğan

www.turkeyistanbul.com