1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

globalleşen dünyada internetten kandırılmak ne kadar kolay..ya da kolay mı?

bir zamanlar gazetelerde vardı..sakallı bebek doğdu...
    halk galeyena gelmişti kıyamet kopacak diye..

yok bilmem neredeki su felce iyi gelirmiş..hadiii halk oraya hücum ederdi..

ayın bilmem kaçında deprem olacak/kıyamet kopacak diye çıkardı biri..insanlar sokaklarda sabahlarlardı.

onlara cahil halk diye güldük geçtik.

böyle bir sürü haber vardı hatırlarsınız.

şimdi durup bakıyorum,değişen tek şey..internetin kullanılması.

bazen size de gelir,al bu maili 7 kişiye gönder mutluluk ve parayı bul diye..eskiden kağıtlara yazıp posta kutularına atarlardı,şimdi mail boxlara atıyorlar.

biri bir haber atıyor ortaya..çoğunlukla kendi çıkarını veya birilerinin çıkarını düşünerek , malesef bizler de eli kalem tutan okuyan yazan,elinin altında internet olan kişiler bunlara alet oluyoruz.

çeşitli şehir efsaneleri bu sefer globalleşen dünyayla birlikte okuyan yazan kesimi hedef alıyor.

uydurma virüs uyarıları,bu maili 7 kişiye gönder yazıları,şu marka israile yardım ediyormuş mailleri..

kimin nereden uydurup yazdığı belli olmayan ama arkadaşınızdan geldiği için malesef ciddiye alma gereği duyduğunuz veya size gerçekten önemli gelen ÇÜNKÜ MALESEF SİZİ AŞİL TOPUĞUNUZDAN YAKALAYAN (bkz:Türk çocuklarının sütleri gibi...) haberler gırla gidiyor internette..

sanal ortama hep kuşkuyla baktım.mailimi arkadaşlarıma verirken bana forward mail atmayın derim öncelikle.
    sadece kan vb arayışlar içinse kabulüm forwardlar.

sizlerin görüşü nedir bu konuda merak ediyorum.
    okumuş cühela mı oluyoruz,her gelen habere inanıyoruz,yoksa mail zincirini bir yerden kesip atanlardan mısınız.

tavrınız genelleştikçe bu yazıların zamanla yok olacağını düşünenlerdenim.

hangimiz markette yaşlı kadının deodorant koklatıp bayılttığı ve kötü yola düşürdüğü genç kızın

veya sabah uyandığında buz dolu küvette böbreksiz yatan delikanlının

veya sabah uyandığında aynada merhaba aids yazısını gören adamın

veya sokakta kalçasına sırınga batırılmış aidsli kadının

maillerini almadık ki..

genel bir tavrımız oluşmalı bence bu durumlar için..özellikle sitemdeki dostlarımdan bunu bekliyorum.

sizin tavrınız nedir bu konuda arkadaşlar..

Re: globalleşen dünyada internetten kandırılmak ne kadar kolay..ya da kolay mı?

Minecim, her ne kadar gıcık da olsam "yazdıklarının altına imza atıyorum" denmesine, valla bu yazıya ben de imza atarım. Oh be, otursun birileri düşünsün, yazsın, döşensin, sen kalk imza at)

Bu tip mailleri okumadan silenlerdenim.
    Bana bunları göndermeyin diyenlerdenim.
    Firmaları karalama kampanyalarına nefret duyanlardanım.
    Al şunu 20 kişiye gönder diyenlere uyuz olanlardanım.
    Çoğu zaman film senaryosu gibi yazılara gülüp geçenlerden, hatta dalga geçenlerdenim.

Konu oraya gelsin, bu forum da kaldırılsın istemem ama az önceki forum kalktı diye de üzülenlerdenim. Çünkü yazdıklarım o karalama kampanyası dışındaydı. Neyse yanlış zamanda yanlış yerdeydim. Ne yapalım.

Dediğin mailler, inanıp ona buna forwardlayanlar olduğu müddetçe yayılmaya devam edecek ne yazık ki, belki bizim de senin yazını gönderip "alın şunu 20 kişiye gönderin" dememiz lazım.

zincir maillar konusunda sadece tek bir tavrım var
    hepsi bulk mail muamelesi görür ve doğrudan çöpe gider

o firma şunu yapıyormuş bu firma bunu yapıyormuş gibi haberlere rağbet etmem çünkü ister beğenin ister beğenmeyin dünyanın geri kalanında finansman kontrolü türkiyedeki gibi değil hele hele borsada işlem gören şirketler söz konusu olduğunda

örnek:
    A firması kazancının %B kadarını şu işte harcıyormuş
    bu çok basit bir şekilde o şirketin internet sitesine girip finansal bilgiler bölümündeki yıllık raporlardan kolaylıkla görülebilir
    bu gibi raporlarda hile hurda yapanlara ne mi olur
    bakınız örnek Arthur Andersen ve Enron
    bir zamanlar iki devdiler
    ayrıca X firması türkiyede üretim yapıyor diyelim çocuklar için
    peki bu firmada çalışanlar kimler
    bu firmayı yönetenler
    bu firmaya ürün verenler
    ürünlerini kontrol edenler
    ruhsatı verenler
    ruhsatları kontrol edenler
    size birileri kalkıp gelecek nasilleri şöle böle yapmak istese dahi bu kendi ülkemizde olurken tüm mekanizmalar bu kadar derin uykuda olabilirmi?????
    bu güne kadar hiç gelmediyse 1000 kez bu zinciri kırmayın kıranın sonu felaket olu mailı geldi
    ve zincir hep bende durdu şimdiye kadar felaketimde olmadı

ben internetin bu tür yayılımlar için olduğu kadar bu yayılımları kontrol içinde etkin olduğuna inanıyorum

size gelen birşeyi bir kaç dakika içerisinde kontrol edebilirsiniz
    akıl ve mantık süzgecini kullanalım yeter

Minecim öncelikle sabahki diğer formuna cevap yazamadım çok geçmiş olsun.
    bu konuya gelince bu tip emailleri okuyorum ve hemen siliyorum açıkçası hiç kaile almıyorum hatta silinmiş ögeler klasörünü bile çok defa bu vesile ile temizlediğim olmuştur.

bakıyorum öyle bir mail okumadan siliyorum artık abarttılar çünkü...

Zincir mailler eğer kan aramak yada bir hastalık ile ilgili değilse silerim kimseyede göndermem.Ama o kadar çok ki.Arkadaşlarımı uyarmama rağmen "pardon" diye yazıp yine gönderiyorlar.

tamamen haklısın mine.
    işin bir de hukuksal boyutu var.
    şimdi danone firmasının,türkan'ın eşini dava etme hakkı var mı sizce?ben emin değilim.öyle bir ihtimal olabilir.ama şu kesin,tükan'ın eşinin(Allah göstermesin)işinden olma ihtimali var.o nedenle hepimiz;bin düşünüp bir yazalım.

ben hem zincirleri kıralım hem buraya da taşımayalım diyorum arkadaşlar..

Türkancım,forum allahtan hemen silindiği için yazımın başını ben de hemen değiştirdim ama seninle ilgili düşüncelerim biliyorsun ki aynı..üzme tatlı canını..