1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 17 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Bir şey soracağım yorumlarınızı bekliyorum...

Çoğunuzun bildiği üzere Miray geçen haftalarda elinde tabak ile yürürken düştü ve bacağını yardı dikiş atıldı. Ben benim yüzümden olduğu için ben çok üzüldüm ve hastaneye gidene kadar benim yüzümden oldu deyip hep ağladım.

Dikişlerimiz alındı ama Miray halen o bacağının herhangi bir yerinde yara bandı olmasını istiyordu. Pazar günü ağlaya ağlaya çıkarttık.

Dün bebeğini alıp yanıma geldi bir güzel tüm yaşadıklarını bebeğine olmuş gibi anlattı. Hatta benim anneme dediğim bastır anne kanaması dursun sözünü bile bebeği için kullandı. En son hem beni güldüren hemde düşündüren olay ise alişin bacağı benim yüzümden oldu demesi idi. Yani yaşanan olayları ve benim söylediğim herşeyi not etmiş sanki aliş gerçekten yaşıyormuş gibi anlatıyordu.

Birazda hata bizde oldu galiba herkese onun yanında olaydan bahsettik.

Şimdi sorum sizce ne yapmalıyım.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Yorumlarınız bekliyorum.

Mine ve benim yüzümden oldu diyen Kokoşka Miray

2. Re: Bir şey soracağım yorumlarınızı bekliyorum...

SANIRIM MIRAY BIR OLAYIN ISTEYEREK MI YOKSA YANLISLIKLA MI YAPILDIGINI ANLAYABILECEK YASTA VE OLGUNLUKTA .
    ONA KAZALARIN OLABILECEGINI INSANLARIN BIRBIRINI ISTEMEDEN UZECEK YADA YARALAYACAK SEYLER YAPABILECEGINI ANLATMALISIN GALIBA . BIR DE ANNELER KIZLAR ICIN TAM BIR IDOL . ANNENIN YAPTIGI,KONUSMASI,SACI , GIYIMI BILE ONLAR ICIN BIR TAKLIT KONUSU . SENIN O ANKI HALINDEN ETKILENMIS OLMASI VE BUNU TEKRARLAMASI COK NORMAL BENCE .
    TEKRAR GECMIS OLSUN.
    SEVGILER/CIGDEM

Re: Bir şey soracağım yorumlarınızı bekliyorum...

Merhaba Mine,

Evet çoğu zaman çocuklarımızın ne kadar hızla büyüdüklerini unutup hala bebek gibi düşünüyor ve davranıyoruz ama çok hızla büyüyor ve her şeyi inanılmaz detaylarla kaydediyorlar.

Benim oğlum 5.5 yaşında ve biz çok uzun zamandır özellikle konuşmaya başlayalı beri (ki Oğul bir erkek çocuk için çok erken konuşmuştu) onun yanında çok dikkatli konuşuyoruz. Konunun onunla ilgisi olsun olmasın fark etmiyor. Onunla konuşurken hep duygularımızı çok açık ifade etmeye çalışıyoruz, sorularını da geçiştirmemeye gayret ediyoruz. Bazen o anda cevap veremiyeceğin soruları da oluyor, çok kısa ama mutlaka cevap veriyorum, sonra da uzatmasına engel olabilmek için dikkatini dağıtıyorum.

Artık onunla ilgili yorumları onun duyamıyacağı biçimde yapmaya çalışıyorum, zira fark ettiğinde pozitif veya negatif davranışlarını abartabiliyor.

Bu arada Miray'ın tavrı çok hoş ve çok iyi bir gelişim örneği diye düşünüyorum. (Onun da kendini suçlaması ilginç seni direkt kopyalamış kokoşka) Zira bu tür davranışlar çocuklarımızın gelişimi ile ilgili ipuçları veriyor.

Artık kızın büyüyor ve işler bir başka açıdan zorlaşmaya ama bir o kadar da keyifli olmaya başlıyor. Kolay gelsin.

Kokoşkanı çok öpüyorum.
    Asuman

Merhabalar,
    Sevgili Mine,çocuklar özellikle üzerinde çok durulan ve konuşulan konuları sürekli gündeme getirmeyi ve bununla dikkat çekmeyi çok iyi başarıyorlar.Ve bazan bizim endişe ettiğimizden; dahada az etkilenip oyuna çeviriyorlar durumu.Dolayısıyle bir daha olursa böyle bir konuşma "hayır Miraycım niye senin yüzünden olsun,kaza işte bazan oluyor böyle şeyler,hem bak iyileşti bile "deyip geçiştirmek en iyisi bence. Ama "sen neden öyle dedin" derse,"ben öyle zannettim ama cam kaseleri daha dikkatli taşımak ve onlarla oynamamak lazım" demek işe yarayabilir. Nasıl olsa bir süre sonra başka bir oyun konusu bulur.
    Seninde tahmin ettiğin gibi, herkese onun yanında olaydan bahsetmek çok doğru değil ama,bazan kaptırıveriyoruz işte.
    Sürekli kontrollü davranmak,dikkat etmek hakikaten çok yorucu.Helede senin gerçekten kendini suçladığın ve çok üzüldüğün(ki hak verirsinki dahada dikkat etmek lazım) bu olayda bazı konuşmaları onun yanında kaçırmak oluyor işte.
    Sıkma canını annesi,o oyunla sana kendini sevdiriyor ve soru soruyor işte.
    Bu çocukların hafızalarına ve hayalgüçlerine hep hayran oldum ben.

5. Re: Bir şey soracağım yorumlarınızı bekliyorum...

MİRAY'IN ÇOK AKILLI VE DUYARLI BİR ÇOCUK OLDUĞU BİR GERÇEK. ANCAK OLAYLAR KARŞISINDA SUKUNETİMİZİ KORUYAMAYIP TELAŞLANDIĞIMIZDA ONLARA BİRAZ ZARAR VERİYORMUŞUZ GİBİ GELİYOR. AMA CANIMIZDAN PARÇA OLUNCA KENDİMİZİ KONTROL ETMEKTE ÇOK ZARLANIYORUZ.
    BUNDAN SONRA BAŞINA GELECEKLERDEN ANNESİNİ SORUMLU TUTMAMASI İÇİN, ONUNLA KÜÇÜK BİR KONUŞMA YAPSAN BELKİ DE İYİ OLUR. BELKİ ONUN YAPTIĞI GİBİ BEBEĞİ VASITASIYLA KONUŞMAN DA İYİ OLUR.
    BAZEN ÇOK DİKKAT ETSEK BİLE KAZALARIN OLABİLECEĞİNİ ANCAK OLANLARDAN DOLAYI NE KIZININ NE SENİN SUÇLU OLMADIĞINI ANLATSAN... İLK DEFA BÖYLE BİR OLAY YAŞADIĞINI, AMA ÖNEMLİ OLMADIĞINI VE BUNDAN SONRA OLABİLECEK HER KAZADA HERZAMAN ONA YARDIM EDEBİLEĞİNİ BİLDİĞİN İÇİN RAHATLADIĞINI ANLATSAN.. CİNGÖZ KIZININ SENİ ANLAYACAĞINA EMİNİM.
    YARA BANDINI ÇIKARMAK İSTEMEMESİNİN SEBEBİ O BANDI ELDE ETTİĞİNDEN BERİ BELKİ DE ÇEVRESİNDEKİ TÜM İNSANLARIN MERAKLI BAKIŞLARINI VE EKSTRA İLGİSİNİ ÇEKTİĞİNİ BİLİYOR OLMASIDIR. BU HAKKI KEŞKE ONUNDA İZNİ İLE ELİNDEN ALSAYDINIZ...
    BAZEN BİZİM ANLAYAMADIĞIMIZ KADAR KARMAŞIK OLAN BEBEKLERİMİZİN SAĞLIKLI HABERLERİNDE BULUŞMAK ÜZERE...

6. Re: Bir şey soracağım yorumlarınızı bekliyorum...

minecim bu olay için geri dönüp yapabileceğin birşey yok bence bundan sonra tepkilerinde daha özenli olmaya çalış gerçi söylemesi kolay yapması zor ama miray cık anladığım kadarıyla senin her söylediğini kasete kayıt yapar gibi kaydediyor bu da onun psikolojisini etkileyebilir tekrar geçmiş olsun diliyorum mirayımıza iyi bak

bencede kiz cocuklari icin anne bir idol, hatta erkekler icin bile ve onlarin yaninda sadece bu olay icin söylemiyorum ama her hareket ve davranis beyinlerinde yer ediyor film makinasi gibi her an her saniye kayittalar ve bence hic bir seyi büyütmeden yada fazla tekrarlamadan en dogru ve yalin sekilde olaylari anlatmak yada izah etmek gerekiyor ben buna inaniyorum hatta nasil olsa anlamaz demekte yanlis gibi geliyor , oglum 18 aylik simdiden benim davranis ve hareketlerini tekrarliyor cok dikkatli olmak lazim

bencede kiz cocuklari icin anne bir idol, hatta erkekler icin bile ve onlarin yaninda sadece bu olay icin söylemiyorum ama her hareket ve davranis beyinlerinde yer ediyor film makinasi gibi her an her saniye kayittalar ve bence hic bir seyi büyütmeden yada fazla tekrarlamadan en dogru ve yalin sekilde olaylari anlatmak yada izah etmek gerekiyor ben buna inaniyorum hatta nasil olsa anlamaz demekte yanlis gibi geliyor , oglum 18 aylik simdiden benim davranis ve hareketlerini tekrarliyor cok dikkatli olmak lazim

Merhaba Minecim...

Çocuklar gerçekten papağan gibi...her ne kadar başka birşeyle ilgileniyor gibi bile gözükseler etraflarında konuşulanları hafızaya kaydediyorlar ve unutmuyorlar...bunu birçok kez bizde yaşadık...

Aynen benim işten geldiğimde ononla yaptığım konuşmaları, kelimesi kelimesine ben işten geldim diyerek bana anlatıyor...ağzım açık kalıyor...

Hatta akçaya babamlara gittik ya...babamın evli olduğu hanımın adı Nurten...eşimde sırf beni kızdırmak için "kızım sen Nurten ananeye mi" gidiyorsun diye kızın beynine işledi...bizim kız da gider gitmez..."Nurten Anane" demesin...beynimden kaynar sular indi sanki...

Neyse bence Mirayı kaşına alıp olayı anlatman, sürekli sen panik halde kendini suçladığını dile getirince çocukta öyle algıladı doğal olarak...isteyerek olmadığını, dikkat etmesi gerektiğini vs. anlatmalısın bence...seni anlayacaktır...çünkü bu yaşlarda çocuklar, anlatabildiklerinden daha fazlasını anlayabilirlermiş...bir doktordan duymuştum...kendini de daha fazla yıpratma derim...

Sevgiler
    Aslı

10. Re: Bir şey soracağım yorumlarınızı bekliyorum...

miray büyümüş mine ve olayları anlayabiliyor. kendi açısından olayı kendi bebeğine anlatıyor.. bu normal ve akıllı bir çocuk annesi. sende artık kendini üzüp durma bu olaya her olayı kafamıza takarsak işimiz iş valla. miray kocaman kız olmuş senin haberin yok galiba )