Ben biraz kararsız kaldım acaba bebeğime grip aşısı yaptırsammı yaptırmasammı bilemiyorum sizler ne dersiniz.
Ben biraz kararsız kaldım acaba bebeğime grip aşısı yaptırsammı yaptırmasammı bilemiyorum sizler ne dersiniz.
ben de kararsızdım.bir eczacı arkadışımın tavsiyesiyle yaptırmaya karar verdim.O kendi çocuklarını da aşılıyo her sene.zaten bademcik sorunumuz var.aşılanılan yıl gribe yakalanılsa da hafif atlatılıyor.bizde grip dedin mi 15 günü gözden çıkarmak lazım.bakalım bu yıl n'olcak!
Merhaba
Grip aşısı konusunda ben geçen yıl 8 yaşındaki kızıma yaptırdım grip olmadı . Bu sene de yaptıracağım ben de olacağım ama 19 aylık kızıma doktorum yapmaktan yana değil
Bir de isim vermek doğru mu bilmiyorum ama galiba başka da aşı yokmuş vaxigrip i yaptırın dedi ve mutlaka bu senenin aşısı olsun dedi üstünde 2005-2006 yazmalıymış
Sevgiler
Didem
sinem 8 yaş
zeynep 19 ay
bende çok kararsızım bu konuda. kendime kesin yaptırıyorum çünkü çok fena yatalak oluyorum yani gribe yakalanınca. aslında çocuğa da düşünüyordum bu yıl ama eşim yaptırmasak mı acaba, bağışıklık sistemi gelişsin falan dedi aklımı çeldi. çocuk için kararsızım henüz
Fakat zaten her yakalanılan grip birbirinden farklı.Dünyada 1000'den çok(belki çok daha fazla) değişik grip çeşidi var.Bağışıklık sistemi birini tanısa,seneye bi başkasıyla karşılaşıyor.Hatta bazen yılda 2-3 kere...
Walla sizi bilmem,ben yaptırıyorum...Çoook ağır geçiyor naapiim...
Fakat zaten her yakalanılan grip birbirinden farklı.Dünyada 1000'den çok(belki çok daha fazla) değişik grip çeşidi var.Bağışıklık sistemi birini tanısa,seneye bi başkasıyla karşılaşıyor.Hatta bazen yılda 2-3 kere...
Walla sizi bilmem,ben yaptırıyorum...Çoook ağır geçiyor naapiim... üstelik bir sürü antibiyotik kullanmaktan ve çocuğun böbreklerini altüst etmekten iyidir herhalde
Bizim doktorumuz cocuklara 3 yasindan sonra grip asisi yapilir diyo.
Dikkatinize...
ben kendime yaptırmıştım.bsşım ağrımıştı çok...
burun aksa daha iyi gibi geliyor bana yaptırırsak baş ağrısı yapar mı kızıma da acaba?
pek düşünmüyorum.
Bebeğin ne kadar olduğu önemli. Bizim doktorumuz bebek evde bakılıyorsa evdekilere aşı yapalım demişti. Bir de ilk yapılan grip aşısı 3 kez tekrarlanıyor.
Oğlum çok sık hastalandığından (sinüzit-alerji)nedeniyle ben yaptırıyorum. geçen sene çok rahat ettik. Okula başlamadan da aşısını yaptırdım.
didemcim 19 aylık kızın küçük diyemi dr. yapmaktan yana değil. benim kızımda 21 aylıkta merak ettim sebebini. birde dr. çocuklara grip aşısı yapılmasını kaç yaşından sonra normal karşıladığını söyledimi?