Malzemeler:
2 adet yufka
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş)
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürmek için)
İç harcı için : 1 kase beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
Hazırlanışı:
Sosu için zeytinyağı, yoğurt, ılınmış tereyağ ve yumurta karıştırılır.
Yufkalardan biri düz bir zeminde açılarak üzerine hazırlanan sosun yarısı sürülür, üzerine ikinci yufka yerleştirilip kalan sos sürülür.
Yufka 8 veya 12 üçgen oluşturacak şekilde kesilir. Geniş kenarına peynirli harç yerleştirilip geniş sigara böreği şeklinde sarılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam veya çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 °C fırında pişirilir.