Benim yaptığım ve aklımdan birtürlü çıkmayan olaylar
Bir Kasaba'da yaşıyorum, ortaokul ikinci sınıftayım, dersimiz boş ve Sosyal Bilgiler öğretmeni sırf kaynatmayalım diye sınıfta oturuyor... Herkes uyukluyor sessiz sessiz konuşmaya çalışıyor... Ben de okula yaklaşık 1500 m mesafededeki un değirmenine gözüm takıldı izliyorum...
Değirmene traktör ve römorkuyla bir müşteri geldi, aracı stop edip girdi içeriye, hemen arkasından eşeğin sırtına çuvallarını yüklemiş bir müşteri daha geldi... traktörün römorkuna eşeğini bağladı ve girdi içeriye... Ben endişe içinde bir izleyiciyim... Bir süre sonra traktörün sahibinin işi bitti ve çıktı, bindi aracını çalıştırdı gidiyor, eşek de römorkun arkasında gidiyor traktör sahibi fark etmedi eşeği, eşek kanter içinde koşturuyor... Müdahele etmem gerektiğini düşünerek o sessiz sınıfın içinde çığlık çığlığa bir bağırma "eşşek gidiyo eşşek" ......
Sessiz sınıfın halini düşünün artık...
.................................................. ........
Yaklaşık dört yıl önce dönemin bir Bakan'ı, amirimi arıyor...(amirim kendisinin oğlu olurdu) geçerken telefonu açma zahmetine katlanıp açtım... Tabi başkasının telefonunu açtığımı unutarak;
-"Kızım Kemal orda mı?"
- "Yok Kemal Burda"
- Sen Kimsin
- Sana ne? Asıl Sen Kimsin?
-Ben ..... Bakanı'yım
- Hadi Leyn, işim var beni oyalama..
- Kızım bi yanlışlık var sanırım ben .................
o mütevazi adam birden sesinin tonunu yükseltmesiyle benim jetonun düşmesi aynı anda oldu ...
- Aaaaaaa, afedersiniz, kem, küm....
Günde iki kez bu gibi şakalara maruz kalsaydınız siz naapardınız?
.................................................. ....
Çay ocağını arıyorum
-2 çay birisi açık olsun, 1 su, 1 nescafe
- Tabi hanfendi, yalnız suyu hortumla mı getirelim?
- Hııı ne hortumu yaa Hasan dalga geçme? Acil ama
- Hanfendiiiiiiii burası itfaiye, işletecek yer bulamadınız mı?
- ...... Ama ben çayocağını aramıştım.............
Bu rada çay ocağı 10 10 ben dahili aradığımı ve sıfırın birini de yutarak dış hat alarak arıyorum itfaiyeyi...