Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Oglum icin bana yardımcı olabilir misiniz?

Merhabalar,
    Oglum Bora 17 aylık. Henuz konusmaya baslamadi. Ilk cocugumuz. Ben elimden geldigi kadar simarik yetistirmemeye calissam da son zamanlarda asiri huysuzluk gostermeye basladi. Oyuncaklariyla oynamak yerine bizim cep telefonlarimiz onun asiri ilgisini cekiyor. Evdeki mutfak dolaplari tencereler, tavalar en sevdigi oyuncaklar.
    Benim sorunum Boraya almamasi gereken birseyi aldiginda HAYIR dedigim zaman elinde o an ne varsa firlatip atiyor
    Bazende gidip kafasini buldugu ilk yere vurmaya basliyor. Buna nasil engel olabilirim sizce?
    Birde; 2 yasina geldiginde krese gondermeyi dusunuyorum. Ancak henuz tuvalet egitimimiz yok. Orada bu aliskanligi kazandirabilirler mi? Kres onun icin faydali olur mu dersiniz?
    Veya bu konularda bana yardimci olabilecek uzman bir doktor biliyor musunuz?

Simdiden tesekkurler

Re: Oglum icin bana yardımcı olabilir misiniz?

bir çok şey için çok erken. 17 aylık bebeklerin her şey ilgisini çekter. Zaten ona mutlaka oyuncaklyarla oyna telefonla oynama diyemezsin. Biraz sabırla sürekli takip ederek sadece kendine zarar vermesini önleyebilirsin. Kreşe göndermeye gelince eğer iyi bir kreş bulabilirsen göndermende sanırım sakınca olmayacaktır. İkinci kez baba olan biri olarak konuşuyorum

Sanırım kendini tam ifade edememenin verdiği bir hırçınlık var, onunla bol bol konuşun tek yapabileceğin bu..
    Kreş de oldukça faydalı olur, yaşıtları ile oynama ve diyalog imkanı doğacağından konuşma ve iletişimi güçlenir muhakkak..

Birde tecrübelerimden birkaç ipucu, kesinlike hayır dediğin birşeyi sonra evet olarak değiştirme, eğer sonunda evet diyeceksen bunu başta söyle, verdiği tepki ile istediğini kabul ettirdiğini iyice anlarsa ilerde çok zorluk çekersin hayır demekte..

Birşey fırlatma veya kafasını bir yere vurma gibi davranışlarda doktorlar ilgilenilmemesi kendi haline bırakılması taraftarı, veya bence en işe yarar yöntem dikkatini başka yöne çekerek, bunu bir süre uygulayabilirsen zaten vazgeçecektir bu davranışından, bu yaşta bile koz olarak görüyor bebişler bunu, senin tepkini görerek..

İşte böyle kolay gelsin, kararlı olmak birinci şart bana göre..

Çoğu kreş tuvalet eğitimi almamış bebeklere de bakıyor, zamanı gelince de eğitime başlanıyor tabii tek taraflı olmaz senin de desteğin ile..

4. Re: Oglum icin bana yardımcı olabilir misiniz?

Canım oğlunun bu tepkileri çok normal. Beren de o yaşta öyle davranıyordu (kafasını vurmuyordu ama kendini sıkıyordu mesela). Tence tava, cep telefonu, ütü vs. merakı o yaştaki her çocukta mutlaka oluyor. Ama bunlar inan geçici dönemler. Ben bu tip şeylere olan merakını gidermesine engel olmadım ancak mutlaka benim yanımda bunlarla ilgilenmesine izin verdim.
    Bir de bildiğim kadarıyla "hayır" kelimesi direk kullanılmamalıymış. Uygun bir dille "şunu yaparsan şöyle olur, zarar verir sana" gibi cümleler kurulmalıymış. Yani direk "hayır" kelimesini pek kullanmamaya bak.

Kreş konusuna gelince de. Beren de tuv. eğitimini kreşte aldı. İnan çok çabuk öğreniyorlar kreşte. 1 hafta gibi bir süre ulu orta yaptı, sadece akşamları 3-4 kez kıyafet değiştirdiğimiz oldu. Ancak şu an hala geceleri bağlıyoruz bez.

İlk önce hoşgeldin Betül
    Dah sonrasında sana şunu söyleyebilirim ki çocuğu olan bir çok insan senin yaşadıklarının aynısını yaşamıştır bundan emin ol.En azından ben yaşadım çocukların bir dönem böyle ev eşyalarıyla oynama kırma hayır dediğinde başını bir yerlere vurma gibi dönemi oluyor ama emin ol ki bu geçici bir durum biraz daha herşeyi kavramaya anlamaya başladığında bu dediklerinin hepsini bırakacaktır.Ayrıca kreş deneyimim olmadığı için henüz kızımla o yüzden bu konuda bir şey söyleyemem.Kreş deneyimi olan arkadaşlar sana yardımcı olacaktır eminim.

Demek endiselenecek fazla bisi yokmus
    Icımi rahatlattiniz cok tesekkurler. Tavsiyelerinizi kesinlikle uygulayacagim.