1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 27 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

inek sütü...?????????

arkadaşlar ya..
    fazla araştırmacı anne olmak pek iyi değil sanırım..
    hergeçen gün gelişen bilim yeni bir şey söylüyor ve hooppp daha önceki tüm inanışlar çöpe..
    az önce bir yerde ineksütü ile ilgili bir araştırma okudum..buna göre:
    inek sütünün bir yaşın altına verilmemesi gerektiği söyleniyordu ki bunu hepimiz biliyoruz..
    ama asıl beni düşündüren ve şaşırtan ve neyapacığımı sorgulatan tarafı yazıda 1-2 yaş arasındaki bebeklerede inek sütünün tavsiye edilmemesi..
    buna göre bu yaş aralığında gizli bağırsak kanamalarına ve kansızlığa yol açıyormuş inek sütü..
    bende seviniyordum kaan süte geçti mamayı bıraktı bol kalsiyum vs.. diye..
    üstelik mama kutusunu ve termosu taşıma derdinde kurtulmuştum..
    sizin bu konuda bilgilerinize ihtiyacım var sözün kısası..
    ne diyorsunuz????

Re: inek sütü...?????????

handecim ,
    inek sutu 1 yasinda sonra icirilebilir .
    ama doktorlar ,ailenin ekonomik gucu yetiyorsa ,"formul sutu" tavsiye ediyor ..

inek sutu" sert ve sindirimi" zor bir sut oldugundan ,bagirsaklarda gizli kanama yapiyor ve kansizliga neden olabiliyor ( her cocugun bunyesi farkli olabilir .bunuda belirteyimde .tartisma vs cikmasin ): ))

Mert2 yasinda artik .
    ve biz hala "formul sute" devam ediyoruz .4-5 yasina kadarda devam edicem

anne sutune "en yakın sut" inek sutu olsaydi eger ,yeni dogan ve annesini sutu olmayan bebeklere inek sutu verirlerdi ..

her doktorun yorumu farklı olabilir .
    tıpkı su cicegi asisini bazi doktorlar gerekli bulurken ,bazilarinin gereksiz buldugu gibi ..yorum isi bu ..

altini cizerek belirteyimde sunu ;
    " BU SADECE BIR YORUM..CEVREMIZDEKI HEKIM ARKADASLARIMIZIN YORUMUDA BU SEKILDE"

ya demet ya..
    ben anlamadım ne yapıyım en iisi drmizle konuşmak..
    bakalım o ne diycek..
    ben sütün en çok pratikliğini sevmiştim..
    dışarda acayip rahat oluyo ama madem böle bir durum var geçicez gene mamaya mecburen..
    işin yoksa taşı şimdi gene kutuları termosları..

evet doktorunun fikrini al ..

her doktorun yorumu farklıdır ..

sen "inandigini " yap

ewet dr ile konuşıyım ondan sonra bi bakalım duruma..
    amaaan nerden okudum şimdi bunları..
    hergün bi yenilik..
    allak pullak oluyo insan..

Aslında ekole göre değişiyor bazı doktorlar 4 yaşına kadar gerekmedikçe önermiyorlar....

Nedenlerini zaten sen belirtmişsin...

Benim doktorum da sütü pek tavsiye etmeyenlerden,daha çok süt ürünlerine yani peynir ve yoğurda yöneltenlerden.

Ben Erdal 1 yaşına yaklaşırken birçok araştırma yapmıştım;çoğunluk yani hekimler eğer mutlaka bir şey içirilmesi gerekirse formül mamadan yana....Süt öneren birçok doktorda zaten 1 yaşından sonra günde en fazla 300 cc öneriyorlar fazlası ileride kalsiyum kitlenmesi(tam adını hatırlamıyorum)ve gereksiz kof kilo yapıyormuş.Yani inek sütü sanıldığı kadar masum değil !

Ben ne yapıyorum diye sorarsan,her iki çocuğumu da süt yerine;yoğurt ve sarı peynirlere yönelttim,şimdilerde Erdal çok kereler yurt dışına çıktığı ve orada gördüğü için kahvaltılık gevrekleri süt ile yiyiyor ama haftada 1 yada 2 kere izin veriyorum.

Ben çocuklarım süt içsin diyen bir anne değilim tam tersi bir uygulamam var ve etrafımda ki çoğu anne de doktorlarımız farklı olmasına rağmen aynısını uyguluyor.Sadece 1 arkadaşım oğlu asla yoğurt ve peynir tüketmediği için süt veriyor ama o da bu durumdan rahatsız.Süt yüzünden oğlu çok kof kilo aldı ve sağlıksız...

1 yaşın altındaki çocuklarda barsaklarda gizli kanamaya yol açtığını biliyorum ama 1 yaşından sonra çok zararlı olacağını düşünmüyorum. Çünkü zaten sulandırılmış halde başlanıyor ilk etapta.
    Bir ara ben de "artık çok şey bilmek istemiyorum" gibi bir forum açmış bunlardan bahsetmiştim: Sütle pekmez (calsiyum-demir) bir arada verilmez, 1 yaşından önce şeker,tuz,süt verilmez vs.vs.vs.
    Cici bebeler kullandık bir ara, bir baktık kiiii kanserojen madde içeriyor dendi. Sonra çıktılar "yok öyle bişey, tahliller temiz" dendi.
    Dediğin gibi her geçen gün yeni bir şey çıkıyor ve kafamız karışıyor. İnsan bunalıyor artık.

İÇİNDEKİ YÜSEK POTASYUM VE ANNE SÜTÜ KADAR YÜKSEK OLMAYAN VİTAMİN NEDENİYLE TAVSİYE EDİLMİYOR.

BİZ 1,5-2 YAŞINDAN SONRA KULLANMAYA BAŞLADIK..

ŞİMDİ GÜNDE YARIM LİTRE İÇİRİYORUM.

Bahar'ın da söylediği gibi artık çok şey bilmek istemiyorum. Arkadaşlar biz formül mama ile mi büyüdük.
    Çoğunuz anne sütünü bıraktıktan sonra inek sütü içmişizdir.
    Gerçi ben annemin sütü olmadığı için 6-7 ay kadar sma mama içmişim ama. Babam üretme çiftliğinde veteriner olarak çalıştığı için de o kadar çok süt peynir vs tükettim ki maşallah kansızlığım falan da hiç olmadı.
    Bugün itibariyle fazla kilolarım var ama küçükken tükettiğim inek sütünden değil işe girdikten sonra hareketsiz yaşam tarzından aldım bu kiloları.
    Hepimiz çocuklarımız için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Ben de 1 yaşından sonra süt vermeye başladım. Gerçi etrafımdaki arkadaşlara baktığımda oğlum çok ta fazla süt tüketmiyor en fazla günde 300-400 ml bunun yanında gerçi peynir yoğurt falan yiyor. ben sahsen çocuk 1 yaşını geçmişse inek sütü verilebileceğini düşünüyorum.
    Biraz komplo teorisi gibi düşünürsek belki de mama üreticilerinin daha çok mama tüketilsin diye çıkardıkları bir söylentidir bu. Ben bir mama firmasının yetkilisinden Türkiye'de mama pazarının çok küçük olduğunu duymuştum.
    Sonuçta insanlar para kazanmak için herşeyi yapabiliyor artık.

Merhaba,

Kızımın tercihi sütten çok süt ürünleri..

Süttü ne yaptımsa içiremedim.Çokta üstelemiyorum illa ki içsin diye.

Onun yerine sabah kahvaaltı da bol peynir, öğle yada akşam yemeklerinde yoğurt , ikinde de hanım isterse meyveli yoğurt veriyorum.

Ama hali hazırda formül süte devam ediyorum. ( gece yatmadan önce ve sabaha karşı )

Dr. 1 yaşına bastığında süt içirebileceğimizi söylemişti bize. Şu nedenle ki, bazı ailelerin MADDİ AÇIDAN külfetli olduğu için mama vermek istemiyor ama önerim sizi sarsmayacak ise formül mamaya devam etmenizdir demişti.

Bende kendisine en azından alması gereken vitaminlerin kesin varlığından eminim formül sütte aldığı kadar devam edeceğim demiştim.

Sanırım bu gidişle biz 12 yaşına kadar devam edeceğiz

Çünkü bizim hanım sütü hayatta ağzına sokmuyor. ''Annem öghh'' deyip itiyor.