Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

DAĞLAR DAĞLAAARRR..bana deniz yerine dağ verin..başı dumanlı olsun..

denizi çok severim,denizsiz yerde yaşamak çok zordur benim için ama ..dağlara aşığım.büyüleniyorum dağlara bakınca..
    öyle dümdüz ülkeleri hiç sevemiyorum,ille de dağı olacak bir köşesinde,uzaktan görünen.

en bayıldığım deniz kemerdekidir.yüzerken dağların yansıması vurur denize.başınızı kaldırısınız yüce toroslar oradadır,size bakar milyon yıldır.

alanyanın en çok dönüşünü severim,Isparta yolundan giderken dağ geçitlerinden geçersiniz,yalçın diye ona denir işte..kaya.. kaya..kaya..

sert keskin..mavi gri kayalar..

hele bir de bir küçük baraj gölü vardır.dümdüz duvar gibi bir kaya dağın dibindedir.öğleden sonra güneş vurmaz göle,dağ engeller çünkü..o kadar dibdibedirlerki,göl kenarından 20 metre yürüyünce dağa tırmanmaya başlamışsınız demektir.ama baya zorludur,çünkü dümdüzdür neredeyse.

bu kadar sevmeme rağmen hiç dağcı olmayı düşlemedim.gençkene,Ağrıda arkadaşlarını kaybeden ve donmaktan son anda kurtulan dağcılarla tanışmıştım..elleri yanmış delikanlının soğuktan soyulup duruyordu.

ben seyircisiyim dağların..dünyanın doğanın yüceliğini anlatıyor bana ve ne kadar küçük olduğumu aslında...

bakın aşağıda bir alıntı haber var..Türk dağcılar ewereste tırmanacakmış,iki de kadın dağcı var aralarında..ne hoş..

ya siz neyi seversiniz,dağ mı deniz mi,ova mı göl mü,yoksa illede balkonummu diyenlerdensiniz?

Re: DAĞLAR DAĞLAAARRR..bana deniz yerine dağ verin..başı dumanlı olsun..

Himalayalar'ın en yüksek tepelerinden olan Gasherbrum-2'ye tırmanacak olan 6 kişilik ekip, İslamabad'a gitti. Ekipte yer alan 2 kadın, Türkiye'den 8000 metrenin üzerine tırmanan ilk kadınlar olacak.

Gulf Air'a ait bir uçakla Pakistan'a giden 6 kişilik ekip, hareketinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde basın toplantısı düzenledi. Ekip sorumlusu Serhan Poçan, dünyada 8000 metrenin üzerine 14 zirve bulunduğunu ve bunlardan birinin de Himalayalar'daki Gasherbrum-2 olduğunu söyledi. Poçan, Türkiye'den ekip olarak Pakistan'dan izin alarak bu tırmanışı gerçekleştirecek ilk ekip olduklarını ifade ederek, "Kırgızistan'daki Ala Archa Sıradağları'nda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Uğur Uluocak'ın en büyük hedefinin bu tırmanışı ekip olarak gerçekleştirmekti. Ayrıca ekibimizden Burçak Özoğlu Poçan ve Eylem Elif Koç'un bu tırmanışı gerçekleştirdikleri taktirde Türkiye'den 8000 metrenin üzerine tırmanan ilk kadınlar olarak anılacaklar. Bu tırmanışın diğer bir özelliği ise yine bu yüksekliğe çıkan en genç vsporcuların ekipte olması ve bu yüksekliğe çıkan en kalabalık ekip olması" dedi.

Tırmanış sırasında hava koşulları nedeniyle ekibin bazı cihazlara ilave tasarımlar yaptıklarını anlatan Poçan, "Malzemeler arasında kameralarımıza enerji sağlaması için güneş paneli de bulunuyor. Her zaman güneşten yararlanamayacağımız için enerjiyi depolama ve 12 voltluk elde edilen enerinin cihazlarda kullanılabilmesini sağlayan adaptör de tasarladık" diye konuştu.

Takım lideri Serhan Poçan'ın eşi Burçak Özoğlu Poçan da, tırmanışı deneyim ya da macera olmadığını, uzun bir planlamanın sonunda hazırlandıklarını anlatarak, tırmanışın kendileri için bir aşama olacağını söyledi. Ekipteki Bora Maviş ile evlenmeye hazırlanan bayan dağcı Eylem Elif Koç da, 10 yıldır dağcılık yaptıklarını ve bu tırmanışa hazırlandıklarını ve başaracaklarına inandıklarını anlattı.

Basın toplantısının ardından Serhan Poçan, Burçak Özoğlu Poçan, Bora Maviş, Eylem Elif Koç, Serkan Girgin ve Soner Büyükatalay Gulf Air'in tarifeli seferiyle İslamabad'a gitti.

tabi ki dağlar....

Zirveyi severim

Bu soruyu kendime ciddi ciddi sorayım ben neyi severim

Denizi pek sevmem ayaklarımın hep yere basmasını isterim,o zaman ben toprak seviyorum ama orman ürkütür,ova boş gelir,göl hep yapay ve pis gelir,evet evet ben bahçe kadınıyım;güllerimle konuşacağım,çimlerimi suluyacağım,ağaçlarım büyümüşmü bakacağım ve her yağmur yağışında o kokuyu içime çekeceğim

Ben bahçe severim

Ben deniz, deniz illa da deniz diyenlerdenim...

Denizsiz bir yasam düsünemiyorum kendi adima.. Keske hep yaz mevsimi olsa, hep günes sicacik isitsa, piril piril parlasa, yaksa, terletse ve keske ben hep denizin içinde veya deniz kenarinda olsam..

Asigim denizlere..

Dağ severlerdenim .Dağlar her zaman kendine çekmiştir beni.Aniden bastıran sis ,rüzgar, bazen yakıcı olan güneşini hep sevmişimdir.

Ben hepiciğiiini de severim: Deniz, dağ, ova, göl, tarla, bahçe vs. vs. vs. Ama mümkünse böcüksüz olsun emi

Ancak bişey var ki, denizlere, gökyüzüne ve çoook büyük dağlara bakınca içim ürperir, garip bir korku kaplar içimi. Nedenini bilmiyorum ama.

Ben Türkiye'de Nemrut'a çıkmayı beceremedim ama Japonya'da Fuji dağına tırmandım! Hemde 18 yaşımda....
    Yaklaşık 20 kişilik bir ekip ve yanlış anımsamıyorsam 14 değişik ülkeden gelen gençler. Akşam 22:00 civarı başladı tırmanma, Sabah 5 de zirvedeydik. Ben hayatımın ilk sigaralarından birini orda içmiştim. Ali (o zamanki sevgilim/ şimdiki kocam) sigara içer diye onun adına tüttürmüştüm. Çoğu insan dayanamayıp uyumuştu. Biz zirveye 2-3 kişi ulaşmıştık. Sonra dönüşte manzarayı görünce kendime inanamamıştım, ben buralardan nasıl tırmandım diye.

İnanılmaz bir görüntüydü, güneşin kızıllığı, bulutlar ve sen... Fotoğraflarım var, bir gün gösteririm belki

Dönüşte arkadaşlarıma Fuji den alınmış, yanmış volkanik taşlardan getirmiştim. Bazıları, bize getire getire Japonyadan lav mı getirdin demişti, ama bence çok anlamlı bir hediyeydi, evde benim üç parçam hala durur.

Kısacası dağları, yüceliğini, erişilmezliğini bende severim. Ürküten görüntüsü adrenalin tetiklediği için çok çekici belki de. Ama dediğin gibi denizin içinden dağlara bakmak çok daha keyifli.

Ben dağ ve deniz diyeceğim.Ama dağlar çorak olmamalı.Yani ormanlarla kaplı olmalı.

Malatya ya gelirken Kayseriden sonra uzun bir süre dağların tepelerinde yol alıyorsunuz.Ama ormansız dağlar beni ürpertiyor.Bir an önce yol bitsin diye bakıyorum.

Ama Bolumun dağları bana hayat veriyor, neşe veriyor.Yazı ayrı güzel, kışı ayrı..

Deniz çocuğu değilim ben..Hayatıma sonradan girdi.Ama şimdi en büyük özlemim..

Barajları sevmiyorum ben.Ürkütüyor beni..Sanki alıp kaçıverecekmiş gibi geliyor sevdiklerimi..

Göller ise durgun,dibi görünmediği için sadece manzarama eşlik ediyor..Hiç yüzemem ..Kayıkla bile gezemem göllerde..
    Ama Abant ve Gölcük (Boludaki)kışın buz tuttuğunda üstünde yürürüm..