Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

Fareli köyün kavalcisi bizim evde....

Su anda odasindan flüt sesi geliyor. Oglum artik müzik derslerine basladi arkadaslar... Bir görseniz nasil ciddi,nasil merakli...

Buralarda okul öncesinde ve okullarda cok fazla rastlanmiyor müzik aleti calmaya. MTV seyredip, odasinda sürekli Ilhan Sesen ve Kirac dinleyen ogluma özel ders aldirmaya karar verdik. Aslinda gitar istiyordu ama ögretmenimiz Jakob, kendisi aslen Rus, yasinin cok kücük oldugunu parmaklariyla sorun yasayacagini söyledi. Flütle basladik, notalari ögreniyor simdi.

Evde müzik sesi, bir aletin tinisi olmasi cok güzel diye düsünüyorum. Hani kendi yapamadiklarimizi cocuklarimiz yapabilsinler gibi bu.

Ama en güzeli kücük adamimin mutlulugu, elinde flütü arada kafa sallayip hiphop söylemesi, büyüyünce gitarda calacagini iddia edip ortalikta hava atmasi...

Sizin evde de fareli köyün kavalcilari var mi??

Re: Fareli köyün kavalcisi bizim evde....

bzi de bir söz yazarı ve dansöz var..

ay bi duysanız o kırk yıllık şarkılar normal başlayıp birden tanımadığınız şarkılara nasıl dönüşüveriyor.
    hele yanına göbek dansları da eklenince..

oha falan oluyorsunuz..ya da burası neresi,ben kimim falan..

Ne guzel muzik aletine baslamasi, annesi birak ozgurce calsin, cok tatli canim ya, basarilar minik flutcuye

Bende 6 yasinda piyanoya baslaticam, insallah severek calar,
    cok tatlilar, onlarin yaptigi,her sey cok guzel

4. Re: Fareli köyün kavalcisi bizim evde....

Biz de minik orgla başladı bu merak.Bitişik komşum birgün kapıyı çaldığında bu neeee olmuştu.Çünkü bayaa bayaa beste yapıyordu bizimki
    Sonra kavalcılık dönemi de oldu.Ama hiç te evde hoş tınılar şeklinde değildi Neyse kii kısa sürdü

Ne güzel oğluna şimdiden bu alanda başarılar dilerim.Benim kızım daha 3 yaşında ama oda benim okuldan kalma flütü çalıyor bazen ama nasıl çaldığını tahmin edersiniz herhalde

6. Re: Fareli köyün kavalcisi bizim evde....

Tebrikler Hatice. Benim de muzige yetenegim vardi. Notasiz her duydugumu calabilirdim. Ama ailem uzerine dusmedi malesef . Tebrik ediyorum yeni muzisyenimizi ve basarilar diliyorum.

Bizim evdeki muzisyen tencere tava caliyor. Bir de orgumuz var. Onun uzerine oturuyor

sevgiler

Bizdende flüt sesleri yükseliyor.Özellikle Gülşen'in "Off off" şarkısını çalmaya çalışıyor birde "uzun ince bir yoldayım" .Müzikle yada sanatın bir dalı ile uğraşmasını çok istiyorum.Yani bizim evde de fareli köyün kavalcısı dolaşıyor.

ben de çok güzel flüt çalarım ne güzel

Umutcan'ı gönülden kutluyorum! Aferin, ona! Flütle başlayıp, başka bir çalgıya geçebilir ya da flütü sürdürebilir. Ya da bakarsınız baterist olur, kimbilir...

Alev müziğe bebekliğinden beri çok düşkün. Benim karnımdayken bol bol müzik dinletirdim, minik hoparlörleri karnıma koyarak, genellikle klâsik ve folk müzik. Çok küçük bir bebekken de bol bol CD çalardım ona. Yürümeye başlayalı dans ediyor. Ritim duygusunun gelişmiş olduğunu söylediler. Sokakta bile başlıyor dans etmeye, sokak çalgıcılarının önünde ve sokak konserlerinde. Etraftakilerden çok alkış topluyor, fotoğraflarını çekiyor insanlar. Japonya,ya bile gitti fotoğrafları, malûm, Japon turistler şak şak durmadan deklanşöre basarlar.

Sanıyorum müziğe olan yeteneği genetik. Babaannesinin dedesi ünlü bir org ustasıymış. Adı şimdi Sibelius Akademisi olan Helsinki Müzik Seminerinde dersler verirmiş. Finlandiya müzik tarihine geçen bir kişilik. Herhalde ondan geliyor yeteneği. Eşim de konservatuarın piyano bölümünden mezun, ama konser piyanisti değil. Yıllardır elini sürmemiş, ilgi alanları değişmiş. Eşimin piyanosu duruyor. Yakında bizim eve getireceğiz. Her Pori'ye gidişimizde Alev başından inmiyor. Kendince besteler yapıp, bir yandan da şarkı söylüyor. Piyano olmaksızın da şarkı söylemeye meraklı, günlük hayatla ilgili herhangi bir konudan hemen bir şarkı çıkartıyor ortaya. Evde bir xylifonu, tamburini ve babasının çocukluğundan kalan orgu var, hergün mutlaka birkaç saat uğraşır.

Alev'in bu yeteneği arada kaynamasın, diye, konservatuarın seçme sınavlarına soktuk. Sonbaharda başlayacak. İlk önce müzikli oyun okuluna gidecek, sonra ilgisine ve yeteneğine göre çalgı belirlenecek. Umarım bu ilgisi sürekli olur...

Yetenekli olsunlar, olmasınlar, çocukların bir çalgıyla ilgilenmeleri ya da koroda şarkı söylemeleri çok olumlu, geliştirici ve zevkli bir uğraş.