Sabah sabah, hele de haftabaşı böyle bir forum açmak istemezdim hiç! Biliyorum, ülkemizin sorunları saymakla bitmez. İnsan hayatının hiçe sayıldığı vakaların gündemi kapladığı bir toplumda hayvan haklarından konuşmak her ne kadar absürd kalsa da, vicdan ve canlıya saygı kavramları sözkonusu olduğunda insan-hayvan ayrımının ortadan kalkması, hatta kendisini en 'gelişmiş' canlı sayan insanın bu varsayımına yaraşır biçimde davranması gerektiği düşüncesindeyim. Bu sabah dünkü gazeteleri okurken karşılaştığım bu haber beni çok üzdü... Küçük bir kasabada, herkesin tanıdığı ve bakımını üstlenenlerin bulunduğu bir canlıya bu kötülüğü yapan ya da yaptıran insan olamaz!
[size=large]Öleceğini hissetti yavruları kurtardı[/size]
Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde zehirlenen Şerif adlı bir köpek, 1 aylık olan 5 yavrusunun güvenliğini sağladıktan sonra öldü.
10 yıl önce Gazipaşa’ya yerleşen ve ilçe halkının, ‘İngiliz Mustafa’ diye çağırdığı Konrad Gerhard, işlettiği kafenin yemek artıkları ile ‘Şerif’ adını verdiği dişi köpeği besliyordu. Şerif’in yaklaşık 1 ay önce 5 yavrusu oldu. Şerif’i kimliği belirsiz kişi ya da kişiler önceki gece zehirledi. Öleceğini hisseden köpek, yavrularıyla birlikte, kapalı olan Gerhard’ın kafesinin bulunduğu sokakta yaşayan Çevre Turizm Doğal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mürüvvet Yılmaz’ın evine gitti. Yılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Saat 01.00 sularında ahşap apartman kapımız tırmalandı. Havlamalar duydum. Açtım. Şerif, yavrularıyla birlikte içeri girdi. Girer girmez de düştü, çırpınmaya başladı. Onu kurtaramadık, açlıktan sızlanan yavruları biberonla besliyoruz.’
Kaynak:www.hurriyetim.com.tr