1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ!

Sabah sabah, hele de haftabaşı böyle bir forum açmak istemezdim hiç! Biliyorum, ülkemizin sorunları saymakla bitmez. İnsan hayatının hiçe sayıldığı vakaların gündemi kapladığı bir toplumda hayvan haklarından konuşmak her ne kadar absürd kalsa da, vicdan ve canlıya saygı kavramları sözkonusu olduğunda insan-hayvan ayrımının ortadan kalkması, hatta kendisini en 'gelişmiş' canlı sayan insanın bu varsayımına yaraşır biçimde davranması gerektiği düşüncesindeyim. Bu sabah dünkü gazeteleri okurken karşılaştığım bu haber beni çok üzdü... Küçük bir kasabada, herkesin tanıdığı ve bakımını üstlenenlerin bulunduğu bir canlıya bu kötülüğü yapan ya da yaptıran insan olamaz!

[size=large]Öleceğini hissetti yavruları kurtardı[/size]

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde zehirlenen Şerif adlı bir köpek, 1 aylık olan 5 yavrusunun güvenliğini sağladıktan sonra öldü.

10 yıl önce Gazipaşa’ya yerleşen ve ilçe halkının, ‘İngiliz Mustafa’ diye çağırdığı Konrad Gerhard, işlettiği kafenin yemek artıkları ile ‘Şerif’ adını verdiği dişi köpeği besliyordu. Şerif’in yaklaşık 1 ay önce 5 yavrusu oldu. Şerif’i kimliği belirsiz kişi ya da kişiler önceki gece zehirledi. Öleceğini hisseden köpek, yavrularıyla birlikte, kapalı olan Gerhard’ın kafesinin bulunduğu sokakta yaşayan Çevre Turizm Doğal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Mürüvvet Yılmaz’ın evine gitti. Yılmaz, yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘Saat 01.00 sularında ahşap apartman kapımız tırmalandı. Havlamalar duydum. Açtım. Şerif, yavrularıyla birlikte içeri girdi. Girer girmez de düştü, çırpınmaya başladı. Onu kurtaramadık, açlıktan sızlanan yavruları biberonla besliyoruz.’

Kaynak:www.hurriyetim.com.tr

Re: BUNU YAPANLAR İNSAN OLAMAZ!

söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten

Bilmiyorum ne söylemek gerek.Çok kötü bir şey bu...

Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez.

VİCDANSIZLAR NASIL KIYMIŞLAR BUNU YAPANLARA İNSAN GÖZÜYLE BAKMAK MÜMKÜN DEĞİL

Malesef buralarda cahil,bilinçsiz
    (aslında sıfatlar uygunmu bilmiyorum )insanlar
    böyle yapıyor.
    5 senedir oturduğum yerde bu tür olaya çok rastlıyorum.
    Ağlayarak işe gittiğim günler oluyordu.
    Bizim de köpeğimiz var.
    Yolda gezdirirken yadırgayanlar bile oluyor.

sorunlara çözüm getiriken yaklaşımlarda vicdan önemli

Ülkemizde sokak hayvanlarının durumu gerçekten de içler acısı. Sorunun çaresi birkaç yüzyıldır bulunamamış. Osmanlı zamanında İstanbul'a gelen gezginler anılarında Hayırsız Ada'da kaderleriyle başbaşa bırakılan sokak köpeklerinin üzücü durumlarını anlatırlar... Sorun çok az da olsa, İslâmın köpeği murdar bir hayvan olarak saydığı yolundaki yanlış yorum ve bilgisizlikten kaynaklansa da, bazı insanların yüreklerini bu kadar taşlaştıran etkenin ne olduğu sorusuna ben bir yanıt bulamıyorum. Benim çocukluğumda da zehirlenir ya da vurulurdu sokak hayvanları, ancak İstanbul'un nüfusu şimdiki kadar kalabalık değildi, sahipsiz hayvan oranı da daha düşüktü doğal olarak. Zamanında kalıcı önlemler alınsaydı, hayvancıklar sistematik bir biçimde kısırlaştırılıp aşılansaydı, sorun bu boyutlara gelmezdi. Sokak hayvanlarının sayılarının artışı çarpık şehirleşmeyle yakından ilgili. İstanbul sahipsiz hayvanlar sorununda yalnız değil, aynı soru uzun yıllar Atina ve Roma'da da vardı. Ne mutlu ki, Atina ve Roma Belediyeleri soruna vicadnlı bir tutumla yaklaştılar ve hayvancıkları ortadan kaldırmak yerine bakımlarını yaptılar ve büyük bir bölümünü kısırlaştırdılar. Geçen yaz Olimpiyatlar öncesi Atina'da tek bir sağlıklı sokak hayvanının bile öldürülmemesine dikkat edildi. Bilemiyorum, belki AB'ye uyum çerçevesinde Türkiye'de de hayvanlara ilişkin olarak yeni yasal düzenlemeler getirilir. Kötü insanların vicdanlarını başka türlü yumuşatmak olanaklı değil...

pes yani.
    Kübracım bir canlıyı öldürmek çok zor bir olay bunu yapan insanlar herşeyi yapabilir gibi geliyor bana Allah herkese vicdan versin.
    Sevgiler...

bu kadarda vicdansiz olunmazki (

Bende katılıyorum bunu yapan insan olamaz bir yandanda şunuda düşünüyorum ki insanlara bile böyle kötü vicdansız acımasız davranan kişiler hayvanlara neler neler da yapar.. çok kötü bir düzen içinde yaşıyoruz ve çocuklarımıza sevgisiz ve hırçın bir dünya bırakıyoruz sanırım.... Şerif yine yavrularanı bakacak birilerini bulmuş emanet etmiş..Umarım bizlerinde aklı başına gelirde dünyamızı güzelleştiririz biraz..