sonunda basardim,dun gece kafama koydum yarin kahvaltida simit olacak diye ve sabah 7 de kalktim yaptim.
yani geceden konsantrasyon sart
tarif soyle;
un,toz maya(1 yemek kasigi),tuz ve suyla orta yumusaklikta bir hamur yapiyorsunuz,cok yumusak olmayacak,sertte degil.
mayalanmaya birakacaksiniz.
biraz mayalandiktan sonra ,alip simit seklinde yuvarlayip hafifce burarak yaglanmis unlanmis tepsiye dizeceksiniz.
birazda bu sekilde mayalandirdiktan sonra,ayri bir kapta hazirladiginiz pekmez ve su karisimina simitleri batirip,oradanda bol susamin icine atacaksiniz.
pekmezli sulu karisim cok tatli degil tabiiki,cogu su olacak.
bu sekilde hem lezzeti sokak simiti gibi oluyor hem susamlar ustune bolca yapisiyor.
simitleri susamlayip tekrar tepsiye dizip,max isida pisireceksiniz.
ben 280 derece turboda pisirdim ama yinede kizarmayinca izgarayi acarak kizarttim.
cunku bu tip seylerin cok uzun firinda kalmasi sertlesmesine yol acar.hizla kizarip pismeliki disi citir ici yumusak olsun.
neyse benim simitler citir citir oldu,hadi size kolay gelsin.