1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

NEDEN BÖYLE? NEDEN?

Sevgili Arkadaşlar,

Baştan [size=small]italikliyeyim[/size], ne belirli bir olaya, ne de bireye ya da topluluğa gönderme bu sorum. Sormak istediğim, acaba 'yüzsüzlük' ve 'arsızlık' neden bu kadar dizboyu toplumumuzda. Gazeteleri okuyorum, televizyonları İnternetten izlemeye çalışıyorum, anlayacağınız gündemi elimden geldiğince yakalamaya çalışıyorum. Burada, içinde yaşadığım toplumla karşılaştırdığımda, Türkiye'de 'yüzsüzlük ve arsızlığın' başını alıp gitmiş olması beni çok rahatsız ediyor... İnsanların bir bölümü onurlu, gururlu ve dürüst olmayı neden istemiyorlar acaba? İşin en kötüsü, sayıları çok değil belki de bu insanların, ancak doğrudürüst olmak isteyenleri de engelleyip, yaşamı zehrediyor bu tipler...

Selamlarımla

Re: NEDEN BÖYLE? NEDEN?

İnsanların bir bölümü onurlu, gururlu ve dürüst olmayı neden istemiyorlar acaba? Güzel bir soru ancak şunu düşünemiyormusun Kübracım Bunları taşımak bazı insanlara ağır gelebilir. Anlamaya çalış.

Bu kavramlardan uzat yaşadıkları için ve dolayısıyla mutsuz oldukları için, kendileri gibi çevreyide mutsuz etmek istiyorlar. Yani anlayacağın beklenen son.

cevabı aslında çok kolay kübracığım!Hırs hırs hırs....
    Bu arada seni çok özledim canım arkadaşım)

4. Re: NEDEN BÖYLE? NEDEN?

Kübra'cığım,
    Para onda, şöhret onda, başarı onda, saygınlık onda, kalıcı mutsuzluk onda, değer onda kısaca herşey onda. Kanıksadık herşeyi artık. Ben vazgeçtim bunları düşünmekten. Binlerce örnek verebilirim yaşadıklarıma ve tanık olduklarıma.

5. Re: NEDEN BÖYLE? NEDEN?

Bu söylediğin özelliklerin tamamen genetik olarak aktarıldığını düşünüyorum.Nüfus arttıkça doğal olarak, bu genlerin aktarımı da artıyor ve küreselleşiyor bence

bilmiyorum hatırlarmısınız TRT deki biz çoçukken uzaylılar diye bir dizi vardı.Görünüşleri insan gibiydi bakımlı ve alımlı insanlardı.ama kendi aralarında kaldıklarında ise canavara benzeyen görüntüleri oluyordu.Ve ben bu söylediğin insanları hep onlara benzetmişimdir.Yani uzaylı olduklarına inanmışımdır görünüşleri insan ama davranışları,düşünceleri ,hep bizden farklı.
    Yani kısacası onlar UZAYLI

Re: NEDENİNİ SÖYLEYEYİM.

Türkiye bu hale 1980 politikalarının sonucunda geldi.

Enflasyonist politikalar sonradan görme bir zengin sınıfı üretti.

Orta direk ortadan kalktı.Gelir paylaşımındaki ara açıldı.

Bir telefonla kolayca dünya paralar kazanıldı. Unutmamalı ki kolay kazanılan paralar kolay harcandı. Bu da ahlaki çöküntüyü hızlandırdı.

Doğruyu söyleyenler harcandı. Evet efendimci,siz haklısınız efendimciler payelendirildi. Hatta kurşun başbakanlar
    yaratıldı.

Bedri Koramanın tipik karikatürleri misali, içi başka dışı başka yağcı, yalaka insanlar çoğaldı.Çünkü bu tür insanlar hep ödünlendirildi.

Doğruyu söyleyenler dokuz köyden kovuldu. Daha da var ama sıkmayayım sizleri. SAYGILARLA

hikmetc'ye ilave olarak...

hikmetc'nin söylediklerinin tümüne ek olarak, toplumumuzda iş ahlakı kalmadı desek sanırım yanlış olmaz. Eskiden yanlış alınan 1 kuruş için bile hak sahibi aranırken, şimdilerde insanlar birbirini dolandırmanın peşinde.

Ahlaki çöküntü dizboyu...

Ali Utkuya ilave olarak

İş ahlakı kalmadı demişsin.Yerden göğe haklısın.Geçenlerde sürekli ayakkabılarımı aldığım mağazaya gittim.Bir stand var standda erkek çorapları çok şık çok güzel ama.Abi dedim sen ayakkabı satıyorsun bırakda çorabı tuhafiyeler satsın.BEnim çocukluğumda bayram şekerlerini sadece kuruyemişçiler satardı.Şimdi pastanden tutun dükkanın önüne koyan şeker satıyor.Örnekleri çoğaltmak mümkün.Ticari kaygılar para hırsı malesef insanlarımızı gittikçe kötüleştiriyor.

Kübra çok uzaklardan televizyonlardan gördükleri ile isyan etmiş.Konuyu açtı.Ama bizler Sesimizi çıkarmıyoruz.

Eskiden semtimizde akşam dışarda olan insan sayısı bile daha fazlaydı.Şimdi insanlar akşam dışarı çıkmaya korkuyorlar.Biri bıcağı dayayıp paramı isteyecek yada arabadan sarkıp çantamı çalacak diye.Eskiden benzin alırken kesinlikle arabanın kapısını kilitlemezdim.Şimdi iniyorum ilk işim kapımı kilitlemek oluyor.Hırsızlık aldı başını gidiyor.Polis adamı yakalamış.Muhabir soruyor.Neden yaptın.Abi millet banka hortumluyor.BEn ev soymuşum çokmu diyor?Buyrun yorumu siz yapın

Re: Ali Utkuya ilave olarak

Hikmetc,Aliutku ve Ultraliona katiliyorum.Daha söylenecek ne kaldiki