Toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arasındakiler gösteriliyor.

ETİ VE ÜLKERİN BEBE BİSKÜVİLERİ HAKKINDA YAPMIŞ OLDUKLARI BASIN AÇIKLAMALARI...

arkadaşlar şöyyle siteleri karıştırıken bakın ne ile karşılaştım...ülkerin ve etinin bebe bisküvileri ile yapmış oldukları basın açıklamaları....
    ÜLKER BEBE BİSKÜVİSİ HAKKINDA...
    Ülker Grubu, Ülker bisküvilerinin, Almanya'daki bağımsız ve uzman
    laboratuara yaptırdıkları tahlil sonuçlarını açıkladı ve ürünlerinin sağlığa
    zararlı olduğu söylenen "Akrilamid" maddesi açısından hiçbir risk taşımadığının
    ispatlandığını bildirdi.

TÜBİTAK tarafından yapılan ve bazı bisküvilerde akrilamid miktarının
    kilogramda 600 mikrogam çıktığı şeklindeki tespite karşı, Ülker bisküvilerinde
    bu miktar, TÜBİTAK'ın rakamının 10'da birinin bile altında bulunuyor.

Ülker Bisküvileri bu haklı başarıyı, üstün üretim teknolojisi, uzmanlaşmış
    ARGE kadrosu, istikrarlı ve kaliteli hammadde seçimiyle sağlamaktadır.

"Akrilamid" denen ve ancak belli miktarın üzerinde alındığında zararlı
    etkileri görülebileceği varsayılan madde birçok yiyecekte bulunuyor. Bunların
    başında karbonhidrat ve proteinlerin bulunduğu besinler gelmektedir.

--------------------------------------------------------

ETİ BEBE BİSKÜVİSİ HAKKINDA...
    Değerli Tüketicimiz,

Son günlerde basın yayın organlarında bebe bisküvilerinde sağlığa zararlı bir
    madde olan Akrilamid bulunma ihtimali ile ilgili haberler yer almaktadır.

Grubumuzca üretilen bütün ürünler, Türk Gıda Kodeksi ile Tarım ve Köy İşleri
    Bakanlığı'nın ilgili tebliğleri doğrultusunda imal edilmektedir.

Bebe Bisküvilerimiz de Avrupa Birliği Direktifleri'ne, 'Codex Alimentarius
    Standartları'na ve yurtiçinde geçerli olan Türk Gıda Kodeksi Bebek ve Küçük
    Çocuk Ek Besinleri Tebliği'ne (Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tebliğ No: 2001/20)
    uygun olarak üretilmektedir. Ayrıca üretim hatlarımız, ilgili Bakanlık
    tarafından periyodik olarak denetlenmektedir.

Bebe Bisküvilerimiz, bebeklerin özel beslenme ihtiyaçları dikkate alınarak,
    vitamin ve minerallerce zenginleştirilerek taze süt ve taze yumurta katkılarıyla
    üretilmektedir.

Bebe bisküvileri pişirilirken, ürün doğrudan ateşe maruz kalmamakta ve ısınan
    hava yolu ile pişirilmektedir. Pişirme sırasında hamurun iç sıcaklığı ve yüzey
    sıcaklığı hiçbir zaman akrilamid'in oluşabileceği sıcaklıklara ulaşmaz. Fırın
    içinde hamurun oluşabileceği iç sıcaklık 85°C ve 90°C'yi, fırın çıkışındaki
    yüzey sıcaklığı ise, 110°C'yi geçmemektedir. Pişme süreleri ise en fazla 5
    dakikadır.

Akrilamid maddesinin 120°C üzerinde ve daha uzun sürede oluştuğu göz önünde
    tutulduğunda, bebe bisküvilerinde akrilamid maddesinin oluşmasının mümkün
    olamayacağı anlaşılacaktır.

Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi tarafından 7 Nisan 2004 günü yapılan
    açıklamada, "güvenilir firmaların ürettiği bebe bisküvilerinde kanserojen madde
    bulunduğuna dair hiçbir bulgu olmadığı" belirtilmiştir. Aynı şekilde Hıfzısıhha
    Gıda Güvenliği ve Beslenme Araştırma Merkezi de "bebe bisküvileri ile ilgili
    araştırmanın özel bir inceleme olmadığını; tüm bisküvilerin diğer ürünler gibi
    rutin kontrollerden geçirildiğini, ancak şu ana kadar hiç 'akrilamid' maddesi
    ile karşılaşılmadığını" açıklamıştır.

Ayrıca, Eti Grubu, bebe bisküvilerini bugün 21 ülkeye ihraç etmektedir. Bu
    ülkeler arasında özellikle akrilamid oranları konusunda hassas araştırmalar
    yaptığı bilinen, Almanya, Hollanda ve İngiltere'ye 1997 yılından beri; ABD,
    Fransa ve Norveç'e de 2003 yılından bu yana Bebe Bisküvisi ihraç edilmektedir.
    Bebe Bisküvilerimiz, ihracat yaptığımız diğer tüm ülkelerde de prosedür gereği
    titizlikle incelenmektedir ve bugüne kadar sağlığı tehdit eden herhangi bir
    unsurla karşılaşılmamıştır.

Eti, konuyla ilgili gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında yapılan araştırmaları
    yakından takip etmekte ve üretim prosedürlerini resmi makamlarla da işbirliği
    içinde, tüketicilere en sağlıklı ürünleri sunmak üzere sürekli geliştirmektedir.

imported Guest

Re: ETİ VE ÜLKERİN BEBE BİSKÜVİLERİ HAKKINDA YAPMIŞ OLDUKLARI BASIN AÇIKLAMALARI...

Gökcecim bu bisküviler Almanya`yada geliyor.Biliyorsunuz standartlara uymayan gida ürünleri Almanya`ya alinmiyor.Önce gida mühendisleri tarafindan kontrol ediliyorlar.uygunsa gecis islemleri yapiliyor.

Tv lerde dinliyoruz bir cok gida ve buna textilde dahil geri gönderildi.

Almanlar hele disardan gelen ve bebek ürününe cok titiz davraniyorlar.ben bu yüzden icim rahat bir sekilde kullaniyorum.

Yalniz bu haberleri duyduktan sonra tedirgin olmadim degil.
    Markasi belli olmayan ürünleri zaten almiyorum bebegime.

Re: ETİ VE ÜLKERİN BEBE BİSKÜVİLERİ HAKKINDA YAPMIŞ OLDUKLARI BASIN AÇIKLAMALARI...

sanırım bebekler için bu kadar acımasız davranmazlar hadi bizi pek düşünmüyorlarda..ben bebe büsküvisi yedirmiyorum tabi belli bi süre kullandım mümkün olduğunca az kullanmak gerek böyle şeyleri onun yerine sabahları güzel bi kahvaltı tabağı hazırlamak (domates ,peynir ,haşlanmış yumurta ,içi çıkarılmış zeytin,tereyeğı reçel veya bal) ben böyle yediriyorum hem böylece damak zevkide gelişmiş oluyor hatta hangisini daha çok seviyorsa eliyle gösterir ilk önce onun sevdiği hemen arkasından benim seçtiğimi yer..sana bir tavsiye genelde anneler kahvaltılıkları bi tabakta bebe büsküvisiye ezip karıştırıyor. bence ayrı ayrı yedirmek en güzeli tatlarıda öğrenmiş oluyor peynirin tadını yumurtanın tadını......