Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Sokrates - Üclü filtre Testi .!

konuşmadan önce sözcüklerinizi 'üçlü filtre testi'nden geçirin nasıl mı?

Bir gün bir tanıdığı büyük filozof Sokrates'e rastladı ve dedi ki; ''Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun?'' ''Bir dakika bekle'' diye cevap verdi Sokrates. Bana bir şey söylemeden önce senin küçük bir testten geçmeni istiyorum. Buna 'Üçlü filtre testi' deniyor. ''Üçlü Filtre?..'' ''Doğru'' diye devam etti Sokrates. ''Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce bir süre durup söyleyeceklerini filtre etmek, iyi bir fikir olabilir.''
    Birinci filtre: ''Gerçek filtresi''

'İYİ BİR ŞEY Mİ?'
    ''Bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan emin misin?'' ''Hayır'' dedi adam ''Aslında bunu sadece duydum ve ...'' ''Tamam. Öyleyse, sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını bilmiyorsun. Şimdi ikinci filtreyi deneyelim... İyilik filtresini'' dedi Sokrates...''Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun şey iyi bir şey mi?'' ''Hayır, tam tersi ...'' ''Öyleyse'' diye devam etti Sokrates, ''Onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunun doğru olduğundan emin değilsin. Fakat yine de testi geçebilirsin, çünkü geriye bir filtre daha kaldı.''
    ''İşe yararlılık filtresi''

TAVSİYE EDİLİR
    ''Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey benim işime yarar mı?'' ''Hayır, gerçekten yaramaz.'' ''Eğer, bana söyleyeceğin şey doğru değilse, iyi değilse ve işe yarar, faydalı değilse bana niye söyleyesin ki?'' diye yanıtladı Sokrates. Bu, Sokrates'in iyi bir filozof olmasının ve büyük itibar, saygı görmesinin sebebiydi. Yakın ve sevgili herhangi bir arkadaşınız hakkında başıboş konuşmalar duyduğunuz her sefer bu 'üçlü filtre testi'ni uygulamanız hararetle tavsiye edilir..

kaynak: sabah

bende cok kez Sokrates gibi karsimdakine dur ne olur anlatma demek istedigim zamanlar olmustur.
    yinede anlatilanlarin bazisinda beynimde zonklamalara yol acan kücük hesaplari iceren, miyde bulandiran ayrintilari gelince tikarim kulaklari elimde olmayarak.

insanlari anlamaya calismak ne zordur aslinda, yada anladigini sanmak .?!

iste bu da beni ara ara ilgilendiren bir konu.

ya sizler dogrulugundan emin olmadiginiz zamanlarda ne gibi yöntemler uygularsiniz, gizli bir yönteminiz var midir ?

Re: Sokrates - Üclü filtre Testi .!

Bu tur konusmalari dinlemem. Karsimdakine sus derim soyleme bana. Boyle durumlarda acik sozlu olup duymak istemediginizi soylemek en iyisi. Karsinizdaki insan da alisiyor ve birdaha size boyle bir konudan bahsetmekten kaciniyor. Ben su tv lerde boy boy olan paparazzi programlarina da karsiyim. Cunku aynisi!!!!

Üniversite yıllarımda bu üçlü filtre olayı bir derste konu olmuştu ve çok sesliliği ilk defa orada görmüştüm ))

Hatta hocamız Sokrates'in bir kitap bile bırakmadığından söz etmişti ve şok olmuştum .......

Sokrates'in üçlü filtresi çok felsefi bir yaklaşım o yüzden tatbiki sanırım Sokrates olmaktan geçiyor ))))))

Ben de her insan gibi kişisine göre filtre sistemi uygularım ama kişiyi tam tanımıyorsam bir an düşünür belkide haksız yere yargılar ama hemen ardından yüzleşirim.İçinden çıkamadığım an direkt konunun muhatabı ile yüzleşirim.

4. Re: Sokrates - Üclü filtre Testi .!

Hayatım tam adamına sordun beh!Yaramı deştin yani...

Artık 3lü değil 30lu test uygulayacağım bundan sonra

Cemile
    ben naptim ya
    benim son günlerde yakin cevremden duyduklarimla alakali yani. sorry
    sanal falan degil

bu davranış şekli;işin doğru olanı.
    peki ya dedikodu ne olacak?
    hepimiz severiz biraz dedikodu yapmayı.
    düşünsenize herkes sokrates gibi olsa??????
    valla dünya çekilmez olurdu.
    hiçbirimizin o kadar meraksız,otokontrollü ve disiplinli olabileceğini sanmıyorum.
    dedikodu da insana özgü bir davranış biçimi.
    birazı rahatlatır,fazlası zarar.
    yoksa sürekli bu kadar doğru düşünmek ve davranmak insanı gerer.
    gerginlik de başka sorunlara yol açar.
    zaten yeterince derdimiz var.

Belki doğru olabilir üçlü filtre ama bence yanlış.

Doğru olmasada duymak isterim, Çok yanlışlar doğruların ipicu olabir değilmi?

İyi olmasada yine duymak isterim çok kötülükler oluşmadan önlenebilir ve buda muhatabımızın iyiliğinedir değilmi?

Bana faydası olmasada duymak isterim çünkü benim için şu an faydalı olmayanın yarında olmayacağını kim bilebilir değilmi?

Benim sekreterlik yaptığım dönemden kalan bir alışkanlığım var konuştuğumu unutuyorum.Yani yorum yapmadan geçiyorum çok nadirdir ikiüçgün söylenen sözü hatırladığım yani başkası hakkında.Bence sır tutmanın birinci şartı bu .Belki zamanla geçecek ama şu anda başımın ağrımadığını söyleyebilirim)
    Sevgiler.

Süper! Bazı şahıslara lazım bu 3lü filtre testinden .

Lütfen kimse üstüne alınmasın.

BU NEDENLE SOKRATES OLMUŞ. BOŞA DEĞİL...
    HERKES KEŞKE BÖYLE OLABİLSE...