Arkadaşlar yakınlarımızı uyaralım geçen gün buna benzer bir olay babamın yaşlı halasına yapıldı.
Kadıncağız evinin önünde karşıdan karşıya geçmek için beklerken iyi giyimli biri gelip 'teyzecim gel sana yardım edeyim,hem beni kızın yolladı bu ay emeklilere vergi iadelerini erken vereceklermiş kartını istedi bide 100 milyon lazımmış seni aramış ama evde bulamamış'demiş bunun üzerinede halamız eve gidip kartınıda o kadar parada olmadığı için 30 milyon verip göndermiş ve çok teşekkür etmiş adama,akşam kızı eve gelincede herşey anlaşılmış ama allahtan bu kadarla sınırlı kalmış kadıncağız zaten yaşlı adam onu bir yumrukla bayıltıp zararda verebilirdi.Allah korumuş
Sahte görevlilere dikkat
Bir gün kapınız çalınıp, 'Ben Bağ-Kur'dan geliyorum" veya "Emekli Sandığı görevlisiyim" diyen bir kişi size bir zarf verirse ne yapmalısınız? Kapınıza gelen bu kişi sizden zarf karşılığında 6 milyon lira para ve elindeki formu doldurmanızı isteyebilir.
Siz de Bağ-Kur veya Emekli Sandığı'ndan geldiğini sandığınız bu zarfı 6 milyon lira ödeyerek alabilir ve kişisel bilgilerinizin istendiği formu doldurabilirsiniz.
Vatandaşların 6 milyon lirası gidiyor ancak kişisel bilgiler bir yerlerde kullanılıyor mu? Peki bundan sonra ne olur? İşte bu henüz bilinmiyor.
Son günlerde vatandaşlardan bu yönde çok sayıda şikayet olması üzerine Emekli Sandığı internet sitesinde bir duyuru yayınladı. İşte duyurunun metni:
KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU
Son günlerde Sandığımız tarafından emekli, dul ve yetimlerimize gönderilen ödeme, sağlık ve vergi iadesi ile ilgili Sandık Genel Müdürü imzalı bilgi yazısı değiştirilerek, üst bölüme Kişisel Bilgileri Güncelleme Formu başlığıyla veya başka bir şekilde bölüm eklendiği ve Sandığımıza tabi iştirakçi, emekli, dul ve yetime kargo ile gönderilmiş gibi ücret karşılığında teslim edilmek istendiği tespit edilmiştir.
Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün hiçbir şekilde KİŞİSEL BİLGİLERİ GÜNCELLEME FORMU ya da bir başka formda bölüm eklenerek veya herhangi bir başlıkla Sandık Genel Müdürü imzalı olarak ÜCRET KARŞILIĞI belge veya form göndermediği konusu kamuoyuna önemle duyurulur.
Saygılarımızla
T.C. Emekli Sandığı
Genel Müdürlüğü