Kanserden Nasıl Kurtulduğunu Anlattı
Amerikan Hastanesi Bağımlılık Danışmanı Candan Osma, yakalandığı ve tedavi olmasına rağmen sürekli yeniden geri gelen kanseri makrobiyotik beslenme ile yendiğini anlattı.
61 yaşına ulaşan Candan Osma, uzun süre alkol ve sigara kullanımının bedelini kansere yakalanmakla ödediğini belirtiyor.
6 kez ameliyat olan ve hastalığı yeniden tekrarlayınca makrobiyotik beslenmeyi yaşamına sokan Osman bu sayede 7’inci ameliyattan kurtulduğunu, tümörün önce küçülüp sonra da yok olduğunu belirtti.
Makrobiyotik beslenmenin genel özelliklerinden bazıları şöyle sıralanıyor:
1)Mevsimine uygun beslenme:Her mevsim için vücudun gereksinimi olan gıdalar değişiyor.
2)Kişi hangi iklimde yaşıyorsa o iklimde yetişen gıdaları tüketmeli. Ancak başka iklimlerde yetişen meyve ve sebzeler Türkiye’de yetişmişlerse rahatlıkla yenilebiliyor. Yani nerede yaşanıyorsa oranın, vücudun uyum sağladığı yerin sebze ve meyvesini yemek gerekiyor. Örneğin brüksel lahanası, brokoli, avokado, daikon turbu, muz gibi. Bunlar artık Türkiye’de yetiştiriliyor. Dolayısıyla Türkiye’de yetiştirilen bu gıdalar tüketilebilir.
3)Hayvani gıda yok. Ancak bu tamamen vejeteryan beslenme anlamına gelmiyor. Hayvani gıda olarak et, süt, peynir yasak ama yoğurt var.
4) Özellikle omega 3 içeren balıklar yani somon tarzı balıklar daha çok faydalı.
5) Makrobiyotik beslenmede tavuk ancak köy tavuğu olursa serbest. Çünkü diğer tavuklar hormon içerebiliyor.
6) 3 beyaz (tuz, şeker ve un) yasak.
7) Beyaz pirinç yerine doğal pirinç ve bulgur tüketilmeli. Özellikle bulgurun içinde bol miktarda seratonin var.
8) Evde yapılmış her türlü sebze çorbası çok yararlı.
9)Köklü yuvarlak sebzeler: Havuç, turpgiller özellikle daikon turbu çok yararlı. Patatesin çok az yenmesi gerekiyor. Ayrıca patlıcan içinde nikotin olduğu için az tüketilmelidir.
10)Meyveler kesinlikle ithal olmamalı.
11)Ev turşusu:Yapılırken fermente olduğu için çok yararlı. Yani her öğün ev turşusu yenilebilir.
12)Hakiki bal ve pekmez, hakiki kuskus (makarnadan yapılan değil) yararlı.
13)Zeytin ve zeytinyağı mutlaka tüketilmeli. Ancak zeytinyağını yemeklere sonradan koymak daha iyi.
14)Hazım ağızda başlıyor. Bu nedenle yemeği çok yavaş yemek ve çok iyi çiğnemek gerekiyor.
15)Yemeği pişirirken alüminyum tencere, teflon tencere kullanılmamalı, onun yerine güveç, çelik tencere ve özellikle düdüklü kullanmak gerekiyor.
16)Organik ürünler tercih edilmeli.
17)Giysilerde sentetik kıyafetlerden kaçınılmalı.