Herkese yeniden merhaba,
Arkadaslar benim adim Filiz... Iki cocugum var, buyuk kizim 7, kucuk oglum ise henuz 7 aylik. Her sey cok guzel giderken son bir-iki aydir resmen bunalima girecem neredeyse. Cunku kizim inanilmaz agresif tutumlar sergiliyor. Ben yaklasik bir sene kadar once E.A.E (Etkili Anne Baba Egitimi)egitimleri almis bir kisiyim buna ragmen artik basa cikamiyor gibiyim. :-x
Kizim ilkokul birinci sinifta, dersleri hakikatten cok iyi. Neredeyse kendi kendine okuma yazmayi soktu, bu alanda kadasi zehir gibi. Ancak son donemlerde sosyal alanlarda sorun cok yasiyoruz. Ornegin; hafta sonu bir arkadasinin dogum gunu partisine gittik. ancak kizim cocuklarla oynamak yerine benim dizimin dibinde oturmayi tercih etti. Oyle saniyorum ki, partide ortada bir palyaco cocuklara oyun oynatiyordu. Hani su sandelyelere muzik sususnca once oturma oyunu. Yalniz burada oturamiyan cocugu oyun disina itiyorlardi. Bana gore hatali bir davranis, cocuk yerine sandalye cikarilmali ancak malumunuz hayatin her alaninda her sey istenildigi gibi olamiyor maalesef. Neyse saniyorum kizim basarisiz olma korkusuyla oyuna katilmadi. Aslinda son donemlerde yeni tanıstıgı ortamlara da, yeni oyunlara da hep boyle "istemiyorum, oynamiycam iste" diyerek tepki gosteriyor. Ustune gittiginizde size vurmaya kalisiyor, el hemen tokat atar pozisyponuna geliyor.
Ustelik ortada acikta buldugu paralari almaya basladi. Sordugunuzda da " bi sey alicam annecim o yuzden aldim" diyor. Istediginiz kadar "izin almadan sakin alma, bu durum ben rahatsiz ediyor" diyin o yine bildigini okuyor maalesef.
Kardesine inanilmaz duskun ve cok seviyor ama babasi ve bana olan tutumlari cok degisti. Uzuldugumuzu gorunce hemen yanimiza gelip sarilip, kucaklasiyoruz "uzulme anneci, sakin aglama bi daha yapmiycam" diyor ama degisen bir sey yok.....
Offffffff ki ne offffff. Ama neyse buraya icimi dokunce biraz rahatladim. Ayni durumda olan arkadaslar var mi, merak ediyorum. Handan senin 4 cocugun var. Nasil kaltin butun bunlarin altindan yaaa cok merak ediyorum. Biraz dertleselim mi arkadaslar. Lutfen bana yardim edin artik cok yoruldum.........