Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Kiskanclik mi?

Herkese yeniden merhaba,
    Arkadaslar benim adim Filiz... Iki cocugum var, buyuk kizim 7, kucuk oglum ise henuz 7 aylik. Her sey cok guzel giderken son bir-iki aydir resmen bunalima girecem neredeyse. Cunku kizim inanilmaz agresif tutumlar sergiliyor. Ben yaklasik bir sene kadar once E.A.E (Etkili Anne Baba Egitimi)egitimleri almis bir kisiyim buna ragmen artik basa cikamiyor gibiyim. :-x
    Kizim ilkokul birinci sinifta, dersleri hakikatten cok iyi. Neredeyse kendi kendine okuma yazmayi soktu, bu alanda kadasi zehir gibi. Ancak son donemlerde sosyal alanlarda sorun cok yasiyoruz. Ornegin; hafta sonu bir arkadasinin dogum gunu partisine gittik. ancak kizim cocuklarla oynamak yerine benim dizimin dibinde oturmayi tercih etti. Oyle saniyorum ki, partide ortada bir palyaco cocuklara oyun oynatiyordu. Hani su sandelyelere muzik sususnca once oturma oyunu. Yalniz burada oturamiyan cocugu oyun disina itiyorlardi. Bana gore hatali bir davranis, cocuk yerine sandalye cikarilmali ancak malumunuz hayatin her alaninda her sey istenildigi gibi olamiyor maalesef. Neyse saniyorum kizim basarisiz olma korkusuyla oyuna katilmadi. Aslinda son donemlerde yeni tanıstıgı ortamlara da, yeni oyunlara da hep boyle "istemiyorum, oynamiycam iste" diyerek tepki gosteriyor. Ustune gittiginizde size vurmaya kalisiyor, el hemen tokat atar pozisyponuna geliyor.
    Ustelik ortada acikta buldugu paralari almaya basladi. Sordugunuzda da " bi sey alicam annecim o yuzden aldim" diyor. Istediginiz kadar "izin almadan sakin alma, bu durum ben rahatsiz ediyor" diyin o yine bildigini okuyor maalesef.
    Kardesine inanilmaz duskun ve cok seviyor ama babasi ve bana olan tutumlari cok degisti. Uzuldugumuzu gorunce hemen yanimiza gelip sarilip, kucaklasiyoruz "uzulme anneci, sakin aglama bi daha yapmiycam" diyor ama degisen bir sey yok.....
    Offffffff ki ne offffff. Ama neyse buraya icimi dokunce biraz rahatladim. Ayni durumda olan arkadaslar var mi, merak ediyorum. Handan senin 4 cocugun var. Nasil kaltin butun bunlarin altindan yaaa cok merak ediyorum. Biraz dertleselim mi arkadaslar. Lutfen bana yardim edin artik cok yoruldum.........

Re: Kiskanclik mi?

Önce hoşgeldin, sonra bebeğini güle güle büyüt, en son olarak da kolay gelsin

Sorununa genel olarak birşey söyleyemem, çünkü benim "henüz" böyle sorunlarım yok.

Ancak dikkatimi bir şey çekti
    yigityaprak yazdı:
    Ustelik ortada acikta buldugu paralari almaya basladi. Sordugunuzda da " bi sey alicam annecim o yuzden aldim" diyor. Istediginiz kadar "izin almadan sakin alma, bu durum ben rahatsiz ediyor" diyin o yine bildigini okuyor maalesef.
    .........
    Kızına açıkcası alma demiyorsun, alman beni rahatsız ediyor, ama almaman için de bir telkinde bulunmayacağım diye bir davranışta bulunuyorsun.

Burada o paraları almayacaksın, çünkü onlar benim, babanın, vs...'nin paraları. Onları alırsan, şu, bu veya şu olacaktır gibi sınır koymalısın.

Çocuklara sınır ve disziplin gerekli. Bence biz çocuklarımızın arkadaşı olmaya çalışmayalım. Onların zaman içersinde birçok arkadaşı olacak, biz onların ebeveyni olarak görevlerimiz var, arkadaş olarak değil.

sevgili filiz...
    önce ebru nun dediği gibi kolay gelsin...güle güle büyüt yeni bebeğini..bende kıskançlık konusunda bir şey diyemem zira tek çocuklu anne grubundanım...
    ama kızım 5 yaşında adı Doga..onunda senin kızınla benzer sorunları var...sosyal olduğunu düşündüğüm bir birey olmasına karşın ilk girdiği bir ortamda kendiliğinden başlayamıyor ilişkilerine..destek gerekiyor tarafımdan...başarısız olacağı oyunlara girmiyor seninki gibi...bence bu asosyallikle ilgili değil...başarırmıyım korkusu..gerçi erken başlamış bir rekabet gibi görünsede...para alma konusu ise çok abarma bence...o parayı alırken gizlice alma içgüdüsü ile değil, para olduğu için alıyordur..onu almaması gerektiğini net söyle...aldığı zaman rahatsız olacağını bilmek onu etkilemez ama, aldığında cezalandırılacağı korkusu etkiler...ceza derken, yani onun yanlış bir hareket olduğunu, sonucunda ceza geleceğini kestirmesi lazım...kızımda da bana vurma eğilimi var...elini kaldırıyor ama sonuçlarından korktuğu için indirmiyor...anneye vurulmaz bu çok yanlış diyorum...kimseye vurmaması gerektiğini belirtiyorum ancak hırsını bebeklerinden alıyor...allah onlara yardım etsin...bebeklerde dayanacak güç kalmadı dayaktan..???!!!
    bütün bunları boşver, o yedi aylık pamuğun gıdısından benin için şöyle koklaya koklaya öp ne olur...
    biraz raharlamışındır umarım sevgili filiz...bunlar zorlu bir süreç...geçecektir..senden benden daha iyi bilirsin bunu eminim...kendine biraz daha fazla özel zaman ayır istersen belki sana bu desteği annen yada eşin yada kardeşlerin verebilir...mi?
    tekrar sevgiler...

Merhaba Ebru,
    Yazimi okuyup benimle fikir alis verisinde bulundugun icin tesekkur ederim. Ancak ben seninle ayni dusuncede degilim. Cocugu yargilayici bir uslupla "yapmamlisin, yaparsan boyle bir ceza seni bekliyor", gibi tehditlerle cocuklarimi egitmeyi dusunmuyorum. İlgin icin tesekkur

Gunaydin sevgili Demet,
    Dileklerin icin cok tesekkur ederim. Allah hepimizin cocugunu bagislasin, saglik sihhatle buyutmemizi nasip etsin insallah. Aslinda cocugumdaki son yasananlari fazla buyuttugumu bende kabul ediyorum. Ama dedigim gibi ben ceza ve odul sistemine karsi bir ebeveynim. Bu yuzden de karsilikli konusmalarimiz neticesi kizimla bazi kararlar almis bulunmaktayiz. Neyi neden yaptigini tespit edebiliyosan, sonuca gitmekte o kadar da kolay oluyor. Bakalim alinan kararlarin uygulamasi nasişl olucak. Bu hafta sonuna kadar vaktimiz var. Gorusmek dilegiyle,
    Hoscakal....