1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

KREŞ İÇİN İLGİ LÜTFEN:)

Merhabalar,Mete Kaan 3 yaşında ve hemen hemen 7 aylık olduğundan beri babaannesi bakıyor.Ama bu işten hoşnut değilim.Çünkü Mete'nin davranışları durmadan değişiyor ve çok sinirli.Babaannede her istediği yapılıyor,hiç bir şeyine hayır denmiyor bu da problem yaratıyor.Benim yasakladığım bir şeyi o veriyor.Örenğin çay ben vermiyorum doktor da verme diyor,hayır ben veriyorum bir şey olmaz diyor,filancanın çocuğu da içiyor onda bir şey olmuyor diyor.Ya da kola veya herhangi zararlı olan bir şey davranış değişmiyor.Biz vermeyince bu sefer Mete ağlıyor,zırlıyor Anlayacağınız işim çok zor.Daha önce ,kreş taraftarı değildik yani 5 yaşında göndeririz filan diyorduk ama artık zamanı geldi görünen o .Peki sizlerden kreşe gönderenler varsa kreş seçiminde nelere dikkat etmiştiniz?Sağlık,temizlik,yemek gibi kriterlerin dışında aradığınız başka bir şeyler de olmuşmuydu?Yardım eder misiniz bana?

Re: KREŞ İÇİN İLGİ LÜTFEN:)

Merhaba
    Benim kızım çalıştığım kurumun kreşine gidiyor. Bizde 3.5 yaşında başlattık ben genel olarak memnunum. Eğer verebiliyorsanız kamu kreşlerini tercih edin derim. Denetim, temizilik, yemek vb. açısından. Yada birkaç özel kreş baktıktan sonra karar verin. Kolay gelsin.

3. Re: KREŞ İÇİN İLGİ LÜTFEN:)

Saydıklarının dışında o yaş grubundaki çocuk sayısı da önemli bence. Çok kalabakı bir grup olmaması daha iyi sanki. Eşime, bana ya da eve yakın olması da bir kriter. (Yemekleri kendilerinin yapması da, gerçi "yemek" demişsin ama özellikle belirtmek istedim, çünkü bazı kreşler konserve ya da yemek firmalarını kullanıyorlar.)

Haklısın Bahar. Yemek konsunda bişey eklemek istiyorum. Bizimim bir öğretim üyemiz Amerika'dan geldi oğlu orada kreşe gidiyormuş. Bu kreşin yemekleri çok güzel tencere yemeği yapıyorlar ev gibi demişti. Amerika'da içinde ne olduğunu bilmediğniz bulamaç gibi karışımlar veriyorlar çocukalara demişti. Şimdi aklıma geldi.

3 yaş çok doğru bir zaman kreş için.. kreş seçiminde bence, önce temizlik, yemek, konfor vb şeyleri ardından ne tip faaliyetler yaptıkları ve öğretmenlerin yeterliliğini incelemek gerekiyor.. bence gözüne kestirdiğin kreşlere git, bir bir konuş..
    sevgiler,

Esra sorunlarımız aynı, senin yaşadıklarının hepsinin bende yaşayorum benim oğluşuma da babaannesi bakıyor tamam allah razı olsun çok iyi bakıyor ama hiçbir şeye hayır demiyor...

Bende kreş araştırması içindeyim ama babamız daha ufak olduğunu düşünüyor ve oğluşuna kıyamıyor bilmiyorum bakalım ne yapacağız....

Bu formu açmam iyi oldu böylelikle bende bilgi sahibi olacağım....

Merhaba Esra,

Selin şu anda 39 aylık ve ben de kızımı tam 33 aylık iken ilk hafta yarım gün sonra da tam gün olmak yuvaya başlattım. Üç yaş çocukların yuvaya başlaması için en ideal zaman olduğunu bu işin uzmanları söylüyor.
    Benim kızıma yuvaya gidene kadar annem baktı. Allah razı olsun çok da iyi baktı. Senin yaşadığın sorunların bir kısmını ben de yaşamaya başlayınca tamam dedik yuvaya gidecek. Ancak tamam başlıyor demekle de olmuyor. Öncelikle yuva seçimi de çok önemli. Ben önceden Fatih'de otuyoruyordum. Burdaki arkadaşlar da bilirler inan Fatih'de gönderebileceğin bir yuva yok. Bütün yuvalara baktık ama biz hiç tatmin olamadık. Bu nedenle evimizi Beylikdüzü'ne taşıdık. Çünkü oralarda bu işler daha rahat ve seçim yapmamız daha kolay oldu. Neyse ben yuvada öncelikle hijyen, yemek ve öğretmen olayına baktım. Eğitim, güvenlik vs. şeyler de var tabi. Bunları yuvaları gezmeye başlayınca çok rahat anlıyorsun zaten.
    Şimdi benim kızım 6 aydır gidiyor yuvaya. Ben çok memnunum. Hem kızımdaki gelişmelerden hem de yuvanın bize yaklaşımından. Yuva ortamının çocuklara çok şey kattığı kesin. Evde kesinlikle bizim onlara böyle bir eğitim verme şansımız yok. Onların enerjilerine yetişmek de çok zor tabi.
    Bizdeki durum böyle. Sana da kolay gelsin.

Arkadaşlar sağolun.Yazılarınızdan analdığım kadarı ile doğru bir zamanda,geç kalmadan karar vermişiz.İş yerim şehir merkezinde.Bu çevrede bir çok kreş var.Bunların hepsini gezeceğim.Umarım en kısa zamanda uygun bir kreş bulurum.
    Cemilecim eğer sizde de sorun aynıysa yani yaptığı herşey onaylanıyorsa lütfen dikkat diyorum çünkü,biz şu anda bunun bedeli ödüyoruz.Bebişimin huyu çok değişti tamam yaşın getirdiği değişiklik de var tabi ama çok hırçın bir çocuk oldu.Benim eşim de kıyamıyordu ama sonunda büyüklerle bu işin herdaim devam etmeyeceğini anladı.Umarım senin eşin de bunu anlar.Umarım siz de en kısa zamanda uygun bir kreş bulabilirsiniz.

9. Re: KREŞ İÇİN İLGİ LÜTFEN:)

Kreş seçimi konusunda, hisleriniz de çok önemli.İçiniz ısınmalı gerçekten kreşe.Dış görüntüye de aldanmayın.En önemlisi yöneticilerin,çalışanların sıcak ve samimi olduklarına güvenmeniz.

10. Re: KREŞ İÇİN İLGİ LÜTFEN:)

Ben Selen'i 5 aylıkken kreşe verdim. Anneanne Ankara'da yaşamıyor, babaanne de yaşlı olduğu için bakamadı. Evde tek başına da bakıcı istemedim. Selen 4 aylıkken ben kreş araştırmaya başlamıştım. İlk gittiğim kreşteki insanların sıcaklığını hiç unutamadım. Daha sonra tam 6 tane kreşe baktım maalesef içim ısınmadı. En son tam vazgeçmeye başlamıştım ki kurumdan bir arkadaş ta benim ilk baktığım kreşe çocuğunu vermiş. Çok memnun olduğunu söyledi. Kreşin sahipleri evli çift. O gün bugündür Selen artık benim değil onların kızı oldu.
    Bence kreşin görünüşüne değilde oradaki çalışanlara bakmalısın. Zaten ilk görüşte herşey belli oluyor.
    Kolay gelsin.