Sebzeli tavuk çorbası
Malzemeler:
Yarım tavuk göğsü
1 adet orta boy havuç
1 adet ince pırasa (yada 6 adet taze fasulye)
1/2 büyük kahve fincanı tel şehriye
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
10 bardak soğuk su
Yapılışı:
Önce tavuğu güzelce yıkayın, daha sonra haşlayın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Tavuk haşlandıktan sonra tavuğu tencereden alın. Tavuk suyunu da süzgeçten süzün ve tekrar tencereye boşaltın. Ayrı bir yerde havucu rendeleyin. Pırasaları boydan ikiye bölüp, 3-4mm genişliğinde (erişte keser gibi) doğrayın. Tavukları didin. Tencereyi tekrar ocağa koyup kaynamakta olan tavuk suyunun içine tavuk, pırasa, havuç ve şehriyeyi katın. Tuzunu ve karabiberi ekleyin. Yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Çorbanızı karabiber, limon yada soya sosu ile ikram edebilirsiniz.
Not: Taze fasulye kullanacaksanız bunları da ince ince doğramanız gerekir.
Afiyet olsun...
http://www.annelergrubu.com/bebekmen...electedID=1993