1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

çocuğunuzda allerji var mı?

Varsa nelere allerjisi var , nasıl anladınız, ne yaptınız?

Selen in Allerji Hikayesi
    1-) Bir yaşına girmeden özellikle ensesinde bebeklik egzaması çıktı...Hafta iki z.yağı sabunuyla ve banyodan sonra hemen özel nemlendiricisini sürerek korunuyoruz...O zamandan sonra bir daha çıkmadı...
    2-) Yine bir yaş civarında göz sulanması ve göz kanlanması görüldü...Özellikle tatil yaptığımız Turunç ta en kötü haldeydi..Yanakları gözyaşından çatlamış yara olmuştu...Sabahtan güne iyi başlayıp akşam üzeri çok kötü oluyordu...Deniz mi oradaki ağaçlar mı yoksa rüzgar mı yaptı anlayamadık.
    3-)İki yaşında yaptığımız tatilde ise denize her girdiğinde gözüne çay kompresi yaptık ve çok iyi sonuç aldık...Denizdeki tuz sanırım gözlerine allerji yapıyordu...Bu rüzgarlı günlerde deniz kenarında gezerken bile gözlerinin kızarıp sulanmasını açıklar tabii..
    4-) 2.5 yaş yani şimdi ise sürekli burnu akıyor, gözleri kanlanıyor, gece öksürük nöbetleri geçirmeye başladı...Kan tahlili ile allerjik olup olmadığına bakıldı ve allerjik çıktı (iki tane maddeye bakıyorlar)...En çok görülen ev tozu akar, çimen, kedi, köpek, polen gibi maddelere allerjisi yok...Diğer şeylere için de test yapmayı gereksiz gördü doktor...Geri kalanı deneme yanılma yaparak bulabilirsiniz...Rahatsızlıklarının arttığı dönemleri dikkat ederek bazı şeyleri uzaklaştırın etrafından dedi..İşte ben bunlar neler olabilir diye merak ediyorum...Aklıma yünlü şeyler geliyor...Başka neler olabilir....Ha bu arada allerjik eaksiyonların başlaması için herhangi bir enfeksiyonla karşılaşması yetermiş...Yani Selen in x maddesine allerjisi varsa ve ortamda o bulunmasa bile mikrop tüm allerjik reaksiyonları başlatırmış...

Şu anda doktorun verdiği burun spreyi ile iyi durumda...Ama yakında spreyi keseceğiz ve yeniden başlarsa allerji avına çıkmam gerekecek...

Siz neler yaşadınız...

Re: çocuğunuzda allerji var mı?

Arda nın polen allerjisi var. Özellikte baharda gözleri kızarıyor ve sürekli hapşırıyor. Bir dönemde çok kaşınmıştı uzun süreli .Doktor allerji yapabilecek birşey yemiştir demişti. Fakat sonra tekrarlamadı. Bu yüzden ne olduğunu anlayamadık.

Sevgiler

http://www.hepa-systems.com/alerji/alerji.htm

YUKARIDAKİ LİNKİ TIKLARSAN AYRINTILI BİLGİ VAR !

Ben alerjik bünyeliyim,her sene alerjilerim çeşitlilik gösterir.Kesin bir tedavisi yok,diyelimki bu sene muz alerjim varsa seneye çilek alerjim başlıyor ama muz yiyebiliyorum

Hiç ilaç kullanmıyorum,kızarmaya başlayınca anlıyorum ki bir şey dokundu

20 ayrı uzmana gittim sonuç hep aynı,ilaç sadece o anlık rahatlama sağlıyor ve yan etkileri alerjiden bile kötü !

Gerçi benim alerjik durumum senede sadece 1-2 hafta o kadar,deniz suyu,güneş ve solarium (evet doktor tavsiyesi ile gidiyorum) bana iyi geliyor.

Anladığım kadarı ile selen de de ufak tip alerji söz konusu ve değişkenlik gösteriyor.

Bu arada alerji konusunda 1 numara olan tüm doktorlar aynı şeyi söylüyor 6 yaş öncesi bu çocuk kesin alerjik denemiyor ! Ve alerji testleri 6 yaş öncesi çok tehlikeli !Genelde hiç bir çocuk doktoru alerji testine yanaşmaz !Allah göstermesin test esnasında komaya girme tehlikesi bile oluşabilir !

Bağışıklık sistemi ile ilgili bir doktora gitseniz ? Belkide bünyesi zayıf olduğu içindir tüm bu olanlar,özeline bir şey yazacağım.Bir de aşağıdaki siteye bakarmısın ?

http://www.bagisiklik.com/

efe aybars ta şu ana kadar alerjik bir durum oluşmadı.ama benim penisiline domatese ve kakao ya karşı alerjim var.parasetomol içeren ilaçlar dışında hiçbir ilacı kullanamıyorum.çok zor bir durum.umarım selen in hassaslğı büyüyene kadar geçer.geçmiş olsun.

benim kucukken penisiline alerjim varmis suan bilmiyorum.bu konuda cok SIKINTIM var tam benim konuma deginmissin.

Boran in sut ,yumurta,kirmizi et (kuzu) haric alerjisi var ve bunlarin icinde bulundugu hicbirseyi yiyemiyor.soyle gelisti,

dogdugunda egzamasi vardi ama doktoru gec farketti egzama oldugunu daha sonra egzama kremlerine basladik 5 aylikken ek gidalara basladigimizda o zaman sorunlarda basladi ilk kasikta surati kizardi ve sivilce gibi noktalar oldu bir sorun oldugunu anladim ve test icin 6 aylik olmasini bekledik bu arada supheli olanlari hemen kestik.6 aylik oldugunda deri testi yapildi ve yukarda yazdiklarima arti baliga alerjisi cikti mesela baliga reaksiyonu sutteki gibi degildi sadece kusuyordu 1.5 saat boyunca her 10 dakikada.tabii buyuk bir is bizi bekliyordu artik sut ve sut urunu bulunmayan gidalari bulmak yumurtasiz gidalari zor oluyordu ama artik alisti doktoru maxsimum 5-6 yasina kadar surer ve biter dedi suan ilac tedavimiz devam ediyor Boran in alerjisi tehlikeli boyutta o yuzden cok dikkat etmemiz gerekiyor tr tatilinde 3 yudum sut denedik fenalasti cocuk umarim biran once biter cunku buyudukce sorunlarda buyumeye basladi suan sebze,meyve ve soya agirlikli besleniyoruz onun disinda tavuk,hindi ve kuzu eti yiyoruz .tropical meyveleride vermiyorum suan hic yok yere cocukta alerji olusmasin diye.

sevgiler

var. daha dogrusu oldugu soyleniyor. ama artik kafam karisik..12 ayliktan beri cocuga kortizon (p..cort) yukluyor dr lar..kan ve deri testinde bir sey cikmadi!! solunum testi yaptiracagiz. yeni bir mail okudum, yurtdisinda 6 yasindan kucuklere bu ilaclar verilmiyormus..

bir dr gunde 800 mg vermezseniz astim olur diyor, bir baskasi gunde 200 mg yeter iyor..bunlar prof unvanli dr lar..ve bu surec 2 yildir devam ediyor..

ben artik konuyu Allah a havale etmis durumdayim..

bir de yeni bir gruba uye oldum, tavsiye ederim..allerjikcocuklar yahoo grubu..

7. Re: çocuğunuzda allerji var mı?

Aynı durum Kıvanç'ta da var. Testlerde bilinen alerjenlere alerjisi çıkmadı. Doktor 10.000 tane alerjen var, testle bulamayız ama genel olarak alerjenlerden uzak tutun dedi. Halıları kaldırdık, yün yorgan yastıkları kaldırdık, kuşlarımızı ve evdeki çiçekleri verdik, tüylü oyuncakları kaldırdık. Ama yine de baharda ve enfeksiyonla karşılaştığında alerjisi nüksediyor. Ben 2 senedir grip aşısı yaptırıyorum ve hastalanma sayısı da hastalığın seyri de azaldı. Doktor kortizonlu spreyler vermişti ama kullanmadım, zira kortizon bir tarafa iyi gelirken diğer tarafı bozuyor.

sevgiler..

8. Ben de bu konuyu sormak istiyordum

Melahat, ben de bu konuyu sizlere soracaktım, çok iyi yapmışsın canım.
    Beren'in özellikle çileğe alerjisi var. Daha bir kaç gün önce çilek reçelini biraz fazla yediği için vücudu kabardı. Hemen kestik tabi. Doktor çileğe, şekere ve çikolataya alerjisi olabilir dedi. Tahlil yaptırmadık henüz ama kreş doktoru çilek reçeli yediğini bile bilmeden bu teşhisi koydu. Daha küçükken de bir kez daha çilek reçelinden aynı şekilde kabarmıştı. Bakıyorum da her çocuğun alerjisi olduğu bişey var gibi görünüyor. Çok ilginç geliyor bana bu. Ya bizler küçükken de bu kadar çok alerjik yapıda çocuk varmıydı çok merak ediyorum. Sanki çoğalmış gibi geliyor bana.

9. Re: Ben de bu konuyu sormak istiyordum

Bahar'cım alerji genetik nedenlere bağlanıyor ki bende de var, ama belki kendimi idare ettiğimden çocuk kadar etkili değil.

İkincisi de bir dergide okumuştum, 1 yaşına kadar 2 kez enfeksiyon geçirmeyen çocuklarda görülüyormuş. Mesela Kıvanç 3 yaşına kadar grip filan olmadı. Ondan sonra da açığı kapamak için olsa gerek 15 günde bir hastaydı. Şu son 2 senedir fena değil.

Berk in bitmeyen öksürükleri sonunda alerji testi yaptırmamızı ve bir alerji uzmanına gitmemizi önermişti pediatristimiz. yapılan testte polen ve ev akarlarına karşı alerjisi olduğu ortaya çıktı. alerjik astım teşhisi konuldu. o dönem haziran ayıydı. 3 aylık bir ilaç tedavisi uyulandı. ve mevsim itibarı ile eylülde ilacı kestik. Berk in öksürükleri ilacını aldığı ilk gece kesilmişti. Beyzada ise abisinden dolayı alerjik bünyeli olduğunu düşünüyor doktorumuz. kulağındaki kızarıklık geçmiyo çünki. fakat test yaptırmaya gerek görmediler. şimdi ikisi için de kullandığımız tek bir şurup var. hasta oldukları zaman veriyoruz. yani burun akıntısı ve öksürük zamanı sadece. ve Allah a çok şükür teşhisimiz konulduğundan beri rahatız.

sevgiler