Şimdi bazı dernek ve vakıfları incelerken okuduğum şeyler bugün ki mutluluğumu artırdı Mavi Hilal Vakfı deprem bölgesine yardıma gidiyormuş.Sadece Kızılay ile sınırlı kalmayıp bir çok sivil toplum kuruluşlarında böyle yardımlar yapması insanı mutlu ediyor.Şimdilik okuduğum haberlerden birini kopyalıyorum,diğer vakıf ve derneklerinde bu tür yazılarını bulursam buraya ekliyeceğim
Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı,Güney Asya'da 155000 den fazla insanın ölümüne yol açan asrın felaketinde etkilenenlere yardım elini uzatıyor..
Uluslararası Mavi Hilal vakfının yardımları daha çok Endonezya ve Srilanka'da yoğunlaşacak.
Yardım çerçevesinde ilk haftalarda kaynaklar doğrultusunda salgın hastalıklara karşı ilaç ve temel ihtiyaç maddeleri dağıtılacak.
İkinci etapta da özellikle barınma koşullarının sağlıklı hale getirilmesi için çalışmalar yapılacak.
Uluslar arası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı ayrıca iki ülkede de depremzede çocukların sosyo-psikolojik tedavisi için merkezler oluşturarak çocukların acılarını gidermelerine destek olmaya çalışacak.
Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
Uluslar arası Mavi Hilal Vakfının bir başka çalışması da Profesör Doktor Ahmet Mete Işıkara başkanlığında yürüteceği afete hazırlık eğitimleri olacak.
Bu çerçevede AKA ile birlikte gerek Endonezya gerek Srilanka'da sivil toplum kuruluşlarına afete hazırlık ve yönetme eğitimleri verilecek.
Söz konusu ülkelerden temsilciler Türkiye'ye getirilerek Türkiyenin 17 Ağustos depremi sonrasında yaşadığı tecrübeler aktarılacak.
Uluslararası Mavi Hilal Vakfı halen 2003 yılı aralık ayında 40bi,n kişinin öldüğü İran'ın Bam kentinde benzer çalışmaları yürütüyor..Türkiye Afet İşleri Genel Müdürlüğünce kurulan beş kampta çocuklar için psikolojik rehabilitasyon merkezleri kuran vakıf bu çerçevede bir yıldır 500 ç.ocuğu tedavi ediyor.Buna ek olarak kamplarda kurulan çamaşırhaneler ve sanitasyon çalışmaları sayesinde sağlık sorunları aşılmış bulşunuyor.
Vakıf 17 Ağustos depreminin ardından İzmit ve Düzcede çok sayıda okulu onardı,iki sağlık merkezi ve bir okulu inşa ederek bağışladı,binlerce depremzedeyi altı ay süreyle sıcak yemeğe kavuşturdu ve son olarak da Düzcede depremden etkilenen en yoksul 168 aileyi karşılıksız konut sahibi yaptı.
Uluslararası Mavi Hilal Vakfı halen İzmit'te bir Özürlü Çocuklar Rehabilitasyon merkezi ve bir İlk Yardım Eğitim Merkeziyle depremi sonrası yaraları sarmaya devam ediyor.
Haberin kaynağı