arkadaslar karnıbahar yemegi yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum..Bileniniz varmıdır
arkadaslar karnıbahar yemegi yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum..Bileniniz varmıdır
sana super bir karnibahar tarifi vericem bana tesekkur ediceksin en sevdigim yemeklerden biri karnibahar musakka.soyle yapiliyor.
malzeme;
1 adet karnibahar
500gr kiyma
1 adet sogan
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1/4 paket margarin,yeterince tuz,karabiber.
karnibahari haslamak icin;
1/2 limon suyu
1 corba kasigi tuz
BESAMEL SOS ICIN;
1/4 margarin
2 kahve fincani un
750 gr sut
YAPILISI
dal dal ayikladigin karnibahariuzerine cikacak kadar su koy limonunu ve tuzunuda ekleyip kaynat.ince kiyilmis sogani yagda pembelestir icine kiymayi ekle kavur sonra salcalari ekleyip karistirdiktan sonra 4 bardak sicak suyu ve baharati katip yarim saat pisir.
Pismis olan karnibaharlari suzdukten sonra kaynamakta olan kiyma tenceresine ilave et karistir ve agzi kapali pisir.kiyma piserken unu margarin yaginda kavur cok az sonra sutu ekle tuzunu koy ve muhallebi kivamina gelene kadar surekliu karistir.pismis olan karnibaharlari kenarli boracama bosalt uzerinede besamal sosunu yay onceden isitilmis firinda besamel sosun ustu kizarana kadar tut ve sicak sicak servis yap.afiyet olsun.
Eskiden kizratmasi haric hic yemedigim bir sebzeydi. ama simdi oglumla beraber , saglikli besin düzenimizin basinda geliyor. sevgili özlemin tarifine benzer sekilde pisiriyorum, sadece piserken icine bol limon suyu ve kekik ilave ediyorum. tavsiye ederim...
Bayilirim Karnibahara.. Her hafta mutlaka alirim. Kizartmasi, ograteni ,lazanyasi,bayilirim. himmm. ha salataya da koyuyorum cigden. Biz seviyoruz..Dun bir de koftesinin tarifini aldim onu deneyecegim.,.
Ben özlemin verdiği tarifdeki gibi yapıyorum, çok severim karnıbahar yemeğini, yanlız havuçta koyuyorum içine, birde kıyma yerine kuşbaşı tavuk eti ile yapıyorum bana göre daha güzel oluyor..
KARNIBAHAR BÖREĞİ
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet küçük boy karnIbahar
1.5 çay bardağı kaşar peyniri
tuz
HAZIRLANIŞI
KarnIbaharı çiçek çiçek kopararak makarna gibi tuzlu suda haşlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin, mikserde yoğurdu, unu, yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak karıştırıp karnıbaharların üzerine dökün. Fırına verirken üzerine fındık büyüklüğünde 1-2 parça katı yağ koyarak, önceden kızdırılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.
AFIYET OLSUN!
DENEMİŞTİR, ŞİDEETLE TAVSİYE EDERİM..
Merhaba,
Öncelikle bir yanlışı düzeltelim;
Karnıbahar değil, KARNABAHAR' dır bahsi geçen sebzenin adı.
Benimde çok severek ve sıklıkla pişirdiğim bir sebzedir ve şöyle yaparım;
Karnabahar' ı haşladıktan sonra suyunu süzüp bir kenara ayırırım. Süzdüğüm suyuda atmam çorba yada pilav yapacaksam kullanırım.
Kıymayı soğanla kavururum, haşladığım karnabaharları üzerine dizerim kavrulmuş kıymanın, En üstede Şeritler halinde kestiğim havuç, kabak, kırmızı biber varsa yeşil taze fasulye ve maydanoz koyarak, tuz ve iki diş te sarımsak ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakırım. Bir çay bardağı kadar da su eklerim.
Bir nev' i karnabahar türlüsü olur benim yemeğim ama çok severek afiyetle yeriz.
Tavsiye ederim.
Birde karnabahar salatası tarif edeyim başlamışken; bu tarifi çok yeni öğrendim bir arkadaşım gününde ikram etmişti çok lezzetli bir tat gerçektende...
Karnabahar, brokoli ve brüksel lahanasını ve şeritler halinde kestiğim havucu haşladıktan sonra servis tabağına alıp üzerine hardal, limon ve zeytinyağı ile hazırladığım sosu ile servis yaparım.
Afiyet olsun...
Bu da benim tarifim ,daha once yazildiysa pardon okumadim tum tarifleri.
karnibahari az suda dirice haslarsin,yada buharda.
Sonracima kucuk sos tenceresinde 1 yemek kasigi unu 1 kasik margarin veya tereyagiyla kavurup,sut ilave ederek besamel sos hazirliyorsun.
Besamel sosu indirmeden azicik mmuskat ve bolca kasar peynir veya beyaz peynir koy,karistiyorsun.
Bu sosu tepsiye yaydigin karnibaharlarin uzerine dok ve yine ustune kasar serpistirip firinla.
Biraz pul biber de serpistireilirsin,daha hos gorunuyor.
kizarinca afiyetle yiyorsun.
BITTI.
Ben öncelikle yıkayıp ayıkladıktan sonra karnabaharı haşlarım. Ayrı bir yerde soğan, kıyma, biber, rendelenmiş domates, salça, ve baharatları kavururum. Bir tencereye karnabarları dizerim. Üzerine kavurduğum karışımı döker bir çay bardağı kadar su koyup hiç karıştırmadan kısık ateşte pişmeye bırakırım.
veya,
Karnabaharı haşladıktan sonra bir tepsiye dizerim, üzerine daha önce kavurduğum karışmı dökerim iki çay bardağı kadar su ilave edip fırına veririm.
Karnabarı çok az haşlayıp kızarttıktan sonra büyükçe bir kaba dökerim.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağda hazırladığım kırmızı biberi dökerim çok lezzetli olur.
Bir tane daha var.
Haşladıktan sonra kızarttığım karnabaharları büyükçe bir kaba dökerim. Maydonoz, limon ve dövülmüş sarımsakları eklerim. Buda çok lezzetli olur.
Afiyet olsun