1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

KADINLAR ARASINDA SİGARA KULLANIMI ARTIYOR

Kadınlar arasında sigara kullanımı artıyor

Evli, 15-49 yaş arası kadınlar arasında sigara kullanımı son 10 yılda, yüzde 18’den yüzde 28’e çıktı. 10 bin 836 hanede, 15-49 yaşları arasında 8 bin 75 evli kadını kapsayan araştırmada hamile kadınların yüzde 15’inin ve emziren kadınların yüzde 20’sinin sigara kullandığı belirlendi.

Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması 2003’te, evli kadınların sigara içme oranları araştırıldı. Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü, Sağlık Bakanlığı Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde DPT ve AB’nin finansal katkılarıyla gerçekleştirilen araştırma, 10 bin 836 hanede, 15-49 yaşları arasında 8 bin 75 evli kadını kapsıyor. Araştırmaya göre, 15-49 yaş arasındaki evli kadınların yüzde 28’i ara sıra ya da düzenli olarak sigara içiyor. Yaşa göre bakıldığında, 20-34 yaş grubundaki kadınlarda sigara içme daha yaygın görülüyor. Kentte yaşayan kadınların kırsal alanda yaşayan kadınlara göre daha fazla sigara içtiği belirlenen araştırmaya göre, kentte yaşayan kadınlar arasında yüzde 33 olan sigara içme oranı, kırsal alanda yüzde 15’e iniyor. Batı Anadolu bölgesinde yaşayan ve en az lise eğitimi almış kadınlar, diğerlerine göre daha çok sigara içiyor.

HAMİLE KADINLARIN YÜZDE 15’İ İÇİYOR

Araştırmaya katılan hamile kadınların yüzde 15’i ve emziren kadınların yüzde 20’si sigara kullanıyor.

35-49 yaş arasındaki sigara içenlerin yüzde 52’si günde 10 ve daha fazla sigara içiyor. Sigarayı günde 10 veya daha fazla içen kadınların yüzde 47’si Batı Anadolu bölgesinde yaşıyor, yüzde 45’i en az lise mezunu.

Nüfus Sağlık Araştırması 2003’ün sonuçlarıyla 1993 yılında yapılan araştırma sonuçları karşılaştırıldığında, son 10 yılda kadınlar arasında sigara içmenin daha yaygın hale geldiği görülüyor. Genel olarak evli kadınlar arasında sigara içenlerin payı bu 10 yılda yüzde 18’den yüzde 28’e çıkarak iki kattan fazla artış gösteriyor.

SİGARA KULLANMA ORANLARI

Araştırmaya göre, evli kadınlar arasında yaş, bölge ve eğitim durumuna göre sigara kullanma oranları şöyle:

Kullanım yaşı İçenlerin yüzdesi
    15-19 16.5
    20-34 30.1
    35-49 25.7

YERLEŞİM YERİ

Kır 14.9
    Kent 32.8

EĞİTİM

Eğitimi yok 18.4
    İlköğretim 1.kademe 24.5
    İlköğretim 2.kademe 40.1
    Lise ve üzeri 43.9

BÖLGE

Batı 32.3
    Güney 26.7
    Orta 25.8
    Kuzey 21.5
    Doğu 22.1

Ya siz , çocuk olduktan sonra azalttınız mı? yoksa çoğalttınızmı?

Ben hiç denemedim bile..

Re: KADINLAR ARASINDA SİGARA KULLANIMI ARTIYOR

Merhaba;

Verdiğiniz bilgiler için tesekkür ederim
    Yukarıdaki yazı sanırım alıntı??? Kaynak belirmenizi rica ederiz.

Sevgiler
    Yeşim

Ben kullanmıyorum ve kullanmadığım içinde kendimi çok şanslı sayıyorum.Çünkü çok illet birşey olduğunu biliyorum.Sigara içilen ortamlarda bulunmaktan da çok rahatsız oluyorum.Binde bir, bazen bir tane kullanıyorum (içmesini bilmiyorum ama)onun verdiği rahatsızlıkta en az 3 gün sürüyor.Kullananlarada Allah yardım etsin demekten başka birşey gelmiyor elimden.Çünkü kurtulması çok zor...

bende sigara kullaniyorum, ama bu aralar pek fazla icmiyorum..

aslinda biraksam birakirim....

ama suan degil,

hamileligimde 5. ayindan sonra hic icmedim...

zaten cok az emzirebildim...

yani dogumdan 2 ay sonra tekrar basladim...

bende esımde kullanmıyoruz ama pasıf ıcıcıyız malum ıs yerınde ıcılıyor o bıle rahatsız edıyor

6. Re: KADINLAR ARASINDA SİGARA KULLANIMI ARTIYOR

BEN MALESEF İÇİYORUM...
    HAMİLEYKEN ÇOK AZALTTIM.3 TANE FİLAN İÇİYORDUM.
    ŞİMDİ DE GÜNDE YARIM PAKET İÇİYORUM.

ben hamile kalmadan öncede az içerdim (şimdiki gibi günde 3-4 tane)şimdide öyle...fakat hamile kaldığımı öğrendiğim gün bıraktım.ve çok kolay oldu..aslında şimdide bırakabilirim fakat son günlerde nedense çevremde bırakmamı engelleyen o kadar insan varki..ister istemez bırakamıyorum
    yinede en iyisi hiç içmemek..özellikle çocuklara kötü örnek oluyoruz

Biz esimle daha nisanliyken biraktik sigarayi.
    Hem sagligimiz icin hemde ilerde dogacak cocugumuza kotu ornek olmayi istemedigimiz icin birakmistik.Cokta iyi yapmisiz.
    Su an ayda yilda bir nargile icmeye gidiyoruz ve Emre muthis ilgileniyor onunla bile.Artik onun yaninda nargile bile icmiyecegim.
    Ben evimde sigara da icirtmiyorum ayrica,bu konuda cok katiyim.

Eşim ve ben içiyoruz ama çocuklarımızın yanında hiç içmedik desem yalan olmaz,açık alanlarda evet ama kapalı alanlarda hayır.

Hamileliklerimde ilk 3 ay canım bile istememişti,ardından akşamları türk kahvesi ile 1 tane içiyordum bazen 2 oluyordu bazen 3

Doğumlarımdan hemen sonrada hastanede türk kahvesi ve sigara içtim şöyle kana kana )Hatta ilk doğumumda tüm hastane ve doğum katı ile beraber içtik desem yalan olmaz

Hamileliklerimde acaba canım istemiyor diye bırakırmıyım düşüncesi vardı ama doğum sonrası kaldığım yerden devam ettim.

hamile kalmadan öncegünde 1 paket içiyordum.hamile kaldığımı öğrendiğim gün bırakdım.zor olmadı.kokusundan tiksiniyordum.
    2 ay önce tekrar başladım.ama günde sadece 5-6 tane içiyorum.sigara içmek bana zevk veriyor.
    kızımın yanında kesinlikle içmiyorum.