1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

arkadaslar bebeginizin dislerini fircalayabiliyormusunuz ve nasil?

dylan bana dislerini hic fircalattirmiyor, kendi tutmak istiyor fircayi ama tek yaptigi sey fircayi kemirip macunu yemek aylardir benim dr'da dedi disiplinli ol ve al elinden fircayi fircala

bende oyle yaptim 3 gundur fakat bu aksam cok cok sinirlendi ve agladi sonuctada kustu defalarca

simdi ne olucak artik dis fircasinin yuzune bakmak bile istemiyor

sizin methodlariniz neler lutfen yardimci olun

lutfen dikkatinize,dylan daha 16 aylik, cocuklari 3, 4 - 5 yaslarinda olanlar o yastaki cocuklarin tecrubelerini yazmasin lutfen bana bebek fircalama tecrubesi gerekli.

tekrar tesekkurler

Re: arkadaslar bebeginizin dislerini fircalayabiliyormusunuz ve nasil?

Talya Erdal'ı taklit ettiği için benim hiç bir uğraşım olmadı,4 aydır o numara fırça ile sadece su yardımıyla fırçalıyor ))

----------------------------------------------------------

Bebeklerde, ilk dişlerin ağızda görünür görünmez temizlenmeye başlanması gerektiği ancak, 3 yaşına kadar çocukların diş macunu kullanmasının sakıncalı olduğu bildirildi.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) internet sitesinden derlenen bilgilere göre, temiz bir tülbent ya da gazlı bez kullanılarak, sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce bebeklerin dişlerinin silinerek temizlenmesi gerekiyor. Diş fırçası kullanımına bebeğin arka dişlerinin çıkmasından sonra başlanabileceğini belirten sitede, "Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik önermek ve uygulatmak çok zordur. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığını kazandırmaktır" ifadesi yer aldı.

Çocuklar diş firçalarken çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerini fırçaladığı hatırlatılan sitede, ayrıca şu görüş ve önerilere yer verildi:

"Oysa ki mikroplar, dişlerin ara yüzleri ya da çiğneyici yüzeylerinde daha kolay birikir. Bu nedenle fırçalamadan sonra anne-babanın kontrolü şarttır. Okul çağındaki çocuklarda fırçanın diş-dişeti birleşim yerine 45 derece eğimle yerleştirilip dişlerin görünen yüzeylerini döndürme hareketiyle, daha sonra da dişlerin çiğneyici yüzeylerinin ileri-geri hareketlerle fırçalanması önerilmektedir. Çocuğun ağız büyüklüğüne uygun, yumuşak ve naylon kıllardan üretilmiş diş fırçaları kullanılmalıdır. Sert fırçalar dişleri aşındıracağı için kullanımı uygun değildir. Eskimiş bir süpürgeyle süpürme işlemi nasıl yapılamazsa, eski bir fırçayla da dişler fırçalanamaz. Fırça kılları aşınınır aşınmaz (Ortalama 6 ay) mutlaka değiştirilmelidir. Bebeklik döneminde ve üç yaşına kadar çocuklarda diş macunu kullanımı önerilmez. Diş macunu kullanımına 3 yaşından sonra başlanmalıdır. Ancak reklamlarda olduğu gibi, yarım parmak değil, fırça üzerine sıkılan mercimek kadar macun fırçalama için yeterli olacaktır. Macun kullanımına başlandığı dönemde piyasada bulunan florürlü diş macunlarından herhangi biri tercih edilebilir. Fırçalama işleminde macundan çok etkili bir fırçalama işleminin önemli olduğunu unutmamak gerekir. Sabah kahvaltı öncesi ve gece yatmadan önce, sadece üçer dakikalık etkili bir fırçalama işlemi yeterlidir. Pek çok iyi alışkanlık gibi, diş fırçalama alışkanlığı da çocukluk döneminde kazanılacaktır."

maksimum.net

vildan bilgi icin tesekkurler pumpkin

burada dis macunu sart degil ama dr onerdi bebekler icin olani, ayrica dylan'in kresteki arkadasinin anneside dr onun lada konustum oda onerdi. dylan'in kullandigi cilekli macun zaten onuda kullanmasam dylan agzina fircayi hic sokmaz.

dylan'in arka disleri cikti ama burada zaten ilk disi cikar cikmaz dis temizliginin oneminden bahsediyorlar

artik tek diyecegim farkli ulkeler farkli seyler soyluyor ne yaparsin

4. Re: arkadaslar bebeginizin dislerini fircalayabiliyormusunuz ve nasil?

Oral B diş fırçası ve macununu kullanıyoruz.mert bir ara takıntı haline getirmişti,"mırça ve macum" Önce kendi fırçalıyor sonra ben aç annecim bakalım temizlenmiş mi diyorum ve azıları ben fırçalıyorum..İpek için macun kullanmadık henüz 4 tane dişi var sadece fırçalıyoruz o da meyveden sonra.. diş hekimi arkadaşım bana ilk dişleri çıktıktan sonra fırçalamamız gerektiğini söylemişti alışkanlık kazanmaları açısından, ve biz 1 yaşından beri Mert'i 2 sefer diş hekimine götürdük, bir problem olduğu için değil, onun da bir kontrol olduğunu ve gidilmesi gerektiğini öğrensin, ileride korkmasın diye..
    Sevgiler..

5. biz bebekken...

Jimmy benim dislerimi fircalardi, ben onunkileri...cok egleniyorduk, hala bazen huysuzlaninca bu yontemi denerim

6. Re: arkadaslar bebeginizin dislerini fircalayabiliyormusunuz ve nasil?

Merhaba Şule,

Vildan gerekli olabilecek bilgileri aktarmış sana. Benim oğlum da bu onbeş gün sonra iki buçuk yaşında olacak biz de iki yaşından bu yana diş fırçalama savaşı veriyoruz. Aynen Dylan'ın yaptığı gibi hala daha fırçayı verdiğimde önce ön dişleri fırçalıyor sonra da oyuna çevirip her yanını kemirmeye başlıyor. Sadece su ile yapıyoruz biz bu oyun- fırçalama ikilisini. Ben buralarda çocuk diş macunuyla karşılaşmadım henüz. Bizim de doktorumuz sabırlı olmamız gerektiğini soylemişti. Bence macun ve fırça ile tekrar barışması için zaman tanı ona. Barışma süresince sadece su ile yıka ağzını. Üstüne gidersen daha çok tepki gösterir. Çocukların inatçılığı hepimizce malum.

Kolaylıklar diliyorum. Gerçekten de insanın sabrını bu derece sınayan tek şey annelik..

Dylan'ı öpüyorum..

Türkan.

Hande bize çok özenirdi. Ne zaman diş fırçalasak yanımızda fırçasını alır macunu sıktırır ben nasıl yaparsam öyle yapardı. İlk zamanlar tabi macunu falan yuttuğu oldu ama zamanla alışmıştı. Pek zorluk çekmedim ben bu konuda.

İnşallah dylan da alışır bir an önce

Sevgiler

Merhabalar;

Ben diş macununu erken kullanmaya başladığını düşündüm belki de miğdesini bulandıran macundur. kemirmesi çok normal , benim oğlum 2.5 yaşında bende bazen zorlanıyorum.Biz 2 yasına kadar dişi takviye için zaten ilaç veriyorduk flour içeren ( doktorun önerisi ) 2 yaşına kadar her gece sabırla hem ben hem de o sadece su ile fırçaladık biraz suyla oynamasına izin ver bence. 2 yaşından sonra macuna geçebilirsin.Bırak emsin yutsun doktorlar bir sakıncası olmadığını söylüyorlar. Bence biraz ara ver sabah kalkınca ve yatmadan önce sen sürekli anlatarak fırçala eminim kendi özenip isteyecektir.

genede bol sabır..

benim kizim 22 aylik su an ,biz ilk dislerinin ciktigi donemlerde sadece su ile fircaliyorduk ama 12 aylik olunca ona dis macunuda kullanmasi gerektigini ogrettik,
    ingilterede yasadigina gore eczanelerde GERBER TOOTH GUM cleanser in naturel apple banana yada cocugunuz hangisini severse alip kullnabileceginiz ve kesinlikle macunu yuttugu zaman bile guvenilir olan bir macun SAFE TO SWALLOW
    eger kendi fircalamakta inat ederse basparmaginiza sizin takip oglunuzun dislerini fircaliyacaginiz dis fircalarida mevcut,ben surekli onun yaninda fircaliyorum bana bakarak o da fircaliyor biraz zaman aliyor ama yinede ogreniyor,sonunda temiz dislere sahip oluyoruz ya onemli olanda bu.

Sule ben hani su alistirma setleri var ya onlardan almistim disleri kasindigi donemde.
    Sonrasinda yumusak bir firca aldim ve kendi kendine denemesine izin verdim.Tabii arada mudahale ettim.
    Ilk baslarda macun kullanmamistim bu arada.
    Ayrica ben ve Mehmet Emre cok kucukkenden beri disimizi fircalarken bunu mumkun oldugunca hep onun yaninda yaptik,gormesini istedik.
    Simdi Emre tabiiki dort dortluk degil ama epeyce fircalayabiliyor dislerini.
    Sabirli ol,bir sure o macun yalama ve fircayi yeme huyu devam ediyor.Ama zamanla ogreniyorlar.
    Fakat doktorunuza katilmiyorum cocuk nefret edince fircadan napicakmissin,bu konuda birsey soyledi mi??
    Bence inatlasmayin su donemde en azindan suyla calkalanmasi bile yeterli agzinin,yavas yavas ogretmeye calisin.
    Sen al fircani karsisina gec,onada ver bak bakalim noluyor.
    Hadi kolayliklar