Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    ETİMEK TATLISI

    1 PAKET ETİMEK
    2 PAKET KREM ŞANTİ
    1 PAKET PUDİNG
    1 SU BARDAĞI ŞEKER
    2 SU BARDAĞI SU

    YAPILISI:
    1 bardak şekeri teflon tavaya koyun ve kahverengi oluncaya kadar kavurun ( şeker agda gibi sıvı sekil alacak )
    sonra 2 bardak suyu ekleyip 10 dakika pişirin (suyu eklerken dikkatli olun üzerinize sıcrayabilir )
    sonra borcama etimekleri bir güzel dizip üzerine bu şurubu dökün . ve bekleyin , bir yandan pudingi yapın ve ılındırdığınız pudingi şurupla ıslatılmış etimeklerin üzerine güzelce yayın , ve soğumaya bırakın.
    onlar orada sogurken siz krem şantiyi yapın ve buz dolabında donmasını bekleyin.
    son olarak hazırladığınız tatlının üzerine krem şantiyide yayıp , bol hindistan cevizi ile ağzını koku sinmemesi için kapatarak dolapta 1 saat kadar bekletin .

    ve afiyet olsun.
    puding ve krem santiyi çilekli , muzlu , kakaolu dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.damak tatı size kalmış
    ben sadeyi seviyorum.
    puding yerinede kendiniz muhallebi yapabilirsiniz

    cok hafif ve güzel bir tatlı

    dün akşam yaptım bu gün yiyeceğim.

  2. #2
    Üyelik Tarihi
    30 Temmuz 2004
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj
    11.376
    Blog Girişleri
    1

    Re: ETİMEK TATLISI

    Ben de muhallebi le yaparım pek güzel olur, hem hafif, hem pratik denemeyenlere duyurulur. Krem şanti yerine en üstte de muhallebi var bizde. Muhallebiyi koyuca yapıyorum akmıyor.

  3. #3
    Üyelik Tarihi
    07 Haziran 2004
    Bulunduğu Yer
    Stuttgart / Almanya
    Mesaj
    2.215

    Re: ETİMEK TATLISI

    Benimde uzun zamandir canim istiyordu bu tatliyi, haftasonu yaptim ve afiyetle yedik Ben muhallebisini kendim pisiriyorum.

  4. #4

    Re: ETİMEK TATLISI

    Bizde çok seviyoruz Etşmek Tatlısını, ben Vanilyalı Pudingle yapıyorum ve krem şantinin üzerine damla çikolata ile süslüyorum, Mert bayılıyor.....

  5. #5
    Üyelik Tarihi
    25 Eylül 2003
    Bulunduğu Yer
    artık Canada
    Mesaj
    12.010

    Re: ETİMEK TATLISI

    bende krem santiden once muhallebi yaparim ustunede krem santi surerim.muhallebi sanirim daha guzel oluyor.

  6. #6
    Üyelik Tarihi
    08 Ekim 2004
    Bulunduğu Yer
    deniz manzarası
    Mesaj
    504
    Blog Girişleri
    3

    Re: ETİMEK TATLISI

    SELAM ETİMEK TATLISINI İKİ KAT ÜSTÜSTE ARAYA KREM ŞANTİ VEYA MUHALLEBİ CEVİZ VE KÜÇÜK ELMA PARÇALARI KOYUP DENEYİN.DEĞİŞİK BİR TAT.SEVGİLER.

Benzer Konular

  1. Çikolata Soslu Etimek Tatlısı(resimli)
    Konuyu Açan: aegean_3740, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 15
    Son Mesaj: 02 Kasım 2010, 20:50
  2. Kadayıf tatlısı
    Konuyu Açan: nerden-bileyim, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 8
    Son Mesaj: 30 Ağustos 2009, 02:26
  3. Etimek Pastası
    Konuyu Açan: nerdogan, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 28 Ocak 2008, 11:11
  4. Etimek Salatası
    Konuyu Açan: aegean_3740, Forum: Salatalar.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 24 Ocak 2008, 00:47
  5. Karamelli etimek pastası
    Konuyu Açan: ozlemogus, Forum: Tatlılar.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 11 Eylül 2003, 21:06

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.