Alabalık Buğulama (4 Kişilik)
Malzeme:4 adet Alabalık (fileto edilmiş)4 adet defne yaprağı3 adet domates3 adet çarliston biber1.5 adet limonun suyu70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)250 gr. mantar1 çorba kaşığı kapari turşusuTuz ve karabiber

Yapılışı: Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir. Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir. Not: İsteyenler 2 ila 3 diş doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler.