Haber şöyle ... Yorumum, haberin hemen altında ...
----------------------
İngiltere'de 7 ila 10 yaşlarındaki kız çocuklarının çoğunun her gün makyaj yaptığı bildirildi.
Yaşları 7 ila 19 olan 6000 kız arasında Mintel adlı araştırma grubu tarafından yapılan araştırmada, 7 ila 10 yaşlarındaki kız çocuklarının yüzde 63'ünün düzenli olarak makyaj yaptığı ortaya çıktı.
Araştırmaya göre, bu yaş grubundaki kızların yüzde 40'ı her gün göz farı ve kalemi kullanıyor, yüzde 60'ı her gün parfüm sıkıyor.
11 ila 14 yaşlarındaki kızların ise yüzde 70'i her gün göz farı ve rimel kullanıyor. 14 yaş üzerinde genç kızların da yüzde 90'dan fazlası düzenli olarak makyaj yapıyor.
Uzmanlar, küçük yaştaki kızların kozmetik dünyasının hedefi haline getirilmesinin ''korkunç'' olduğunu belirtiyor.
----------------
Küçücük yaşta, o tazecik ciltlerini yıpratmaları ne acı .. Ama TR'de durum bu kadar üzücü değil diye düşünüyorum. Ben ilk olarak lise çağlarımda kalem ve rimel kullanmaya başlamıştım ... Parfüm ise üniversite yıllarımda ...
Ama oğlum arada bir babasının parfümünden aşırıyor, sabahları aklına gelirse bir de traş oluyor. Bu sabah babasına şöyle sesleniyor :
BABAAAAA TRAŞ KÖPÜĞÜMÜZ BİTMİŞ .....
Ne dersiniz, Sinan'da yukarıdaki katagoriye girer mi acaba??