1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. SÜT HAKKINDA BİLGİ

Merhaba Arkadaşlar sizlerden fikir almak istiyorum konudan anlaşılacağı üzere inek sütü oğlum 10 aylık oluyor nerdeyse uzmanlar 1 yaşına kadar inek sütü vermemem gerektiğini söylerken bazı doktorlar ve beslenme tablolarında akşam öğünü için muhallebi tavsiye ediyor. Bende bu konuda çok ikilemler yaşadım aslında ama 6 aylıktan beri oğluma akşam öğününde sütle hazırladığım muhallebi veriyorum. Evet sizlerde bu konuda fikirlerinizi ve doktarlarınınzın size aktardığı bilgileri iletirseniz sevinirim

Re: SÜT HAKKINDA BİLGİ

vallahi bende oğlum 5-6 aylıkken süt kullanmıştım.pirinç unu veriyordum yarı süt yarı su ile ve halen kullanıyoruz.oğlum şuanda 11.5 aylık

3. Re: SÜT HAKKINDA BİLGİ

bende kararliydim 1 yasindan once sut vermemeye ama gel gorki bebe biskuileri muhallebiler hep sutle hazirlaniyor buyuk ogluma sekiz aya kadar vermemistim buna biraz erken basladik asiriya kacmadikca zarari olmayacagini dusunuyorum bende arkadaslarimin israriyla basladim mama yemiyor neden birturlu anlayamadik

içerisindeki demir ve vitamin katkısından dolayı formül sütler tercih ediliyor. Ancak bebişler bir süre sonra bu tadı sevmemeye başlıyorlar. ben her tür hazır formlsütü denedim ama kızlarım direkt süt içdiklerinde bu formül sütlerin tadını alınca reddediyorlardı..Ben de (sanırım 8. aydan sonra) akşam muhalelbilerini pastörize süt ile yapmaya başlamıştırm. Sabah bisküvili kahvaltılarını ise formül süt ile yaptırdık. 1 yaşından sonra da süt olarak pastörize süt kullanıyorum hem gece hem de gündüz.

ancak birkaç gecedir süt verdikten sonra huzursuzlanıyorlar, sanırım gaz yapıyor.

şimdi gece ballı süt veriyorum.

süt hakkındaki bilgiler için afiyetolsun.net'te dosya köşesine bakabilirsin.

sevgili edizege...
    süt konusunda benim fikrim başka...bana göre 10 aylık bir çocuğa extra bir durumu yoksa yani allerji filan gibi...süt verebilirsin..ben doğa 2.5 aylık iken işe başladım..babaannesi yarı süt yarı su ile muhallebi verdi...sonra az büyüdü..dr. umuz aman süt vermeyin dedi...ve hiç süt içmez oldu...nadiren kakaolu içiyor...kendimden de örnek vereyim sana...hatta bu örneğe bütün anneler dahil olabilir...annem bize inek sütü alır..kaynatır ve içirirmiş bize..yani bende bir şey yok...o zamanlar pastorize yokmuş...bence pastorize süt vermelisin...içine hiç bir şey katmadan..kendi saf tadına alışsın..sonra çok zorlanırsın...her doktorun farklı bir ekolu olmuş artık...eski doktorların ekolsüz olması çok iyiymiş...hepimiz süte doyduk bu sayede...kemik gelişimi için o kadar önemli ki...bunlar benim fikrim..."süt ver evladım hiç bir şey olmaz biz sizi böyle büyüttük" diyen anneme ve kayınvalideme haksızlık yapmışım...

demetcigim sana katılıyorum bir konuda
    kendi tadında vermeli diye
    ben de kızlarıma hep öyle yapmaya çalışıyorum
    örneğin yogurdu yedirebilmek icin kardeşlerimin yaptığı gibi şekerli vermedim. hep sade olarak ve şimdi öyle yiyorlar
    sütü de sade veriyorum ama faydasına inandığım içine geceleri içine çok az (200 cc ye 1 çay kaşığı gibi) bal koyuyorum.

böylece damaklarının daha iyi gelişeceğine inanıyorum

Emelcim Selam,

Ece 22 aylık oldu artık. Sabahları kreşte 1 bardak süt içiyor her gün. Ama akşamları içmeyi reddediyor. Bu konuda çok sıkıntılıyım. Aslında her akşam yemek sonrası 1 kase yoğurt yiyordu. Onun için süt içmemesine pek takmıyordum. Ama gel gelelim son 2 haftadır yoğurt da yemek istemiyor. Bu konuda ne yapacağımı şaşırdım. Bana da bir tavsiyen olabilir mi acaba. Gerçi senin ikizler Ece'den küçükler ama senin fikirlerine sonsuz saygım var

8. Re: SÜT HAKKINDA BİLGİ

merhaba,
    bende bu konuda doktorların bu kadar ısrarcı olmasını biraz katı buluyorum. kızım maalesef anne sütü fazla almadı. 8. ayına kadar ek besinlerle beraber mamasına devam ettim. ama 8.aydan sonra da geceleri fazla kaçmamak şartıyla pastörize süt verdim. demet'inde dediği gibi sütle büyüyen birçok çocuk var.. ben bu konuda bir çok doktorada danıştım. süt bağırsaklardaki vücudun demiri emmesini engellediği için zararlı olabilirmiş. yani kansızlığa neden olabilirmiş. amaa diyor herşeyin kararı olursa zararı olmaz. yani ölçüsünü bilirde abartmazsan bir sorun olacağını sanmıyorum dedi doktor. yani ben 8. aydan sonra verdim. kahvaltısınıda 1 yaşından sonra sütle hazırladım bir süre. bir zararını görmedim açıkçası. hoş artık gece sütünü içmiyor ama neyse.
    sevgiler

ben batuhan'a 50 günlüktü yarı su yarı süt vermeye başlamıştım
    İpek'in doktoru da aman sakın süt vermeyin modundaydı.

Fakat artık sıkıldım, Batuhan'a da verdim diye düşünerek muhallebisini sütle yapmaya başladım.

emel, sana da bir notum var, batuhan'da 9 aylıktı geceleri biberonla içtiği süt gaz yapıyordu, sonra doktor gece sütünü biberonla verdirmemişti. Ben şimdi İpek'e hiç biberon vermiyorum herşeyi sulukla içiyor.

herkese not: batuhan süt hiç sevmiyor, ama yoğurt yiyor severek o yüzden çok önemsemiyorum.

10. Re: SÜT HAKKINDA BİLGİ

Sevgili ediz gede doktorlarin cogu söyler bunu ama cocugunun alarji ye yönelimi yoksa kullanabilirsin ,
    yani biz de sütle büyüdük.
    doktorlari da anlamaya calismak lazim,
    Sütteki lactos kücük bebeklerde lactose alerjisine yol acarsa ilerde sütlü mamüller yiyemezler diye bunu söylüyorlar.
    ve gerekli besinlerin arasinda süt mamülleri önemli bir yer aliyor.
    yani benim tavsiyem 6- 7 aylikken denenmeli ve reaksiyon göstermiyorsa devam edilmeli.Pastörize olmali