Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

ŞEKER ÇİKOLATA VE DİĞERLERİ

Arkadaşlar,

Benim Elif son günlerde şeker çikolata vs.gibi yiyeceklere dadandı.Yaz başına kadar çubuk kraker ve bisküvi ve küçük çikolatalar dışında hiçbirşey vermiyordum ona.Bir ara hastalandı bayağı da ağır geçirdi hastalığı ve hastaneye iğne olmaya
    gidiyorduk.Her iğne sonrasında ağlamasını kesebilmek adına çubuklu meyve sularından aldım ona.Çubuklarından içmeyi çok sevdi.Bir süre sonra babası ile bakkala gidince Jelibom şeker ve sakızla tanıştı.Derken babamız sağolsun her market alışverişinde bu tür yiyeceklerden almaya başladı ona.Ben de ilk zamanlar çok fazla ses çıkarmadım.Biraz da çocukluğunu yaşasın diye.Fakat şimdi evde sıkılmış meyve suyunu içmek istemiyor illa hazır kutu meyve sularından istiyor.Olur olmaz zamanlarda ve özellikle yemek saatleri öncesi jelibon şeker istiyor.Bir de işin komik tarafı Jelibon lastik şekerlerin ayı şeklinde olanı hariç hiçbirini istemiyor.Ayıyı da YUMOŞ diye istiyor.Yumoş reklamındaki ayı varya.Ona benzettiği için.Tabi ben vermemeye unutturmaya çalışıyorum fakat gözümün içine bakarak öyle bir istiyor ki nasıl davranacağımı bilemiyorum.Tabi bu şekerleri çok yediği zaman iştahı da kapanıyor bu kez yemeğini yemiyor.
    Sizler bu konuda neler yapıyorsunuz?Çocuklar bu tür şeyler istediği zaman onları kandıracak farklı alternatifleriniz var mı?
    Bu konuda fikir verirseniz inanın çok mutlu olacağım.

Re: ŞEKER ÇİKOLATA VE DİĞERLERİ

meyve suyunu evde sıkıp taze vereceksen....kamıslıların kutularını sakla......yada varsa onun ıcıne kucuk bır hunıyle dok kamısıda yenı sokuyomus gıbı gozu onunde yap belkı faydası olur...aynı sorunlarım var cunku.....ben oyle yapıyorum..benımkı tadını anlıyor bunun tadı bozuk dıyor...ama senın kını bılemem...bır dene ıstersen....cıkolata ıcınde buyuk ambalajı gosterıyorum sevınsın dıye....sonra bana sunu getırırmısın dıyorum o odadan bana getırene kadar ben cıkolatayı acıyorum....buyuk kendı kagıdına bır parca sarıp al bak bunu ye ıstersen dıyorum...zavallım o da zanndıyor annem bana buyuk cıkolata verdı.....kendı acıyor....sonrada yıyınce bıttı dıye yanıma gelıyor......bende tamam annecım yıne buyuk alırız onuda yersın dıyorum...borada tamam dıyor....
    bunu yaparken cok ama cok uzuluyorum....cunku kalan butun cıkolatayı ben yıyorum.......hem mahrum bıraktıgım ıcın hemde kılo alıyorum dıye uzuluyorum.........
    aslında tok karnına cıkolata vermekten yanayım......ben verıyorum valla...ama seker yok....

3. Re: ŞEKER ÇİKOLATA VE DİĞERLERİ

biz denizi o tür şeylerle hala tanıştırmadık, ne kadar geç o kadar iyi felsefesiyle. kazara birileri eline tutuşturursa sevinsin diye de oğlum o mama değil mesela; araba takozu bak koyalım lastiklerin altına da arabaların kaymasın gibi şeylerle geçiştiriyoruz. çok mu kötüyüz

şimdi elif öğrenmiş artık onları tek çare eve almayacaksın sizde yemeyeceksiniz ki yakalamasın sizi, mesela biz çok ender eve cola vb şeyler alırız ki deniz görüp öğrenmesin. bakalım konuda tecrübeli arkadaşlar neler önerecekler. uamarım kısa sürede unutturabilirsiniz.

Sude de 22 aylık istediği tek abur cubur sakız şu an, onu da bazen dikkatini başka şeylere dağıtmak için ben teklif ediyorum, gördüğünde her ne kadar kutusu ile istesede hayır 1 tane deyince ısrar etmiyor, bazen de çiğnemekten sıkılınca eline alıyor, bende "Sude onu eline alacaksan bana ver çöpe atacağım deyince" hemen ağzına atıyor oynamıyor, eğer yere düşürdüyse de kaka oldu diye kendisi çöpe atıyor. Bende tekrar yarım olarak veriyorum..
    Bazen çikolata da görünce istiyor bende bir parça koparıp veriyorum ama genelde küçük bir parça yedikten sonra kalanını ağzından çıkarıyor, küçük bir parça vermek ona yetiyor..
    Onun dışında ben zaten eve böyle şeyler almıyorum, babası özellikle çok kızıyor, oda alışmadı, ama arada özellikle hastaneye gittiğimiz zaman yanıma lolipop falan alıyorum, o an susturmak için daha sonra bitirmeden kandırıp alıyorum..
    Şu aralar markete beraber gidiyoruz onu arabaya koymuyorum rahat dolaşsın diye henüz birşeylere saldırmadı , şimdiden alışsın istiyorum...
    Siz bir süre almazsanız ve bir ölçü koyarsanız sanırım bir süre sonra unutur...

5. Re: ŞEKER ÇİKOLATA VE DİĞERLERİ

yemekten önce eger istahini kesiyorsa verme yemekten sonra verecegini söylediginde ve bu sözü üc bes kez yerine getirdiginde güvenecektir
    ayrica diger lerinide yemesi icin sadece ayiciklari yer digerlerini secerse bir daha alamayacagini anlat ona aglayacaktir bastan ama kararli tutumunu görünce pes edecek
    hic vermemeye karsiyim cocuklar herseyden tatmali bence

İşin açıkçası yemeğini bitirdiği sürece herşeye izin veriyorum

Burada 'şeker günü' uygulaması varhaftada bir gün şeker ve çikolata yemesine izin veriliyor genellikle çocukların. Biz bu uygulamaya eşim, annem ve kaynanam nedeniyle başlayamadık henüz! Hergün birkaç dilim saf sütlü çikolata veriyorum ve bunu biraz da rüşvet olarak kullanıyorum Ya Fazer marka Fin çikolatası ya da Kinder'in bol sütlü Maxi çikolatalarından veriyorum. Bunun dışındaki çeker ve çikolatalar yasak! Jelibon gibi şekerlerde boya dahil çeşitli katkı maddeleri var. Meyve suyunuysa daha yeni içmeye başladı kızım. Küçük çocuklar için hazırlanmış meyve suları var, onlardan içiyor. Saf meyve suyu ağır geliyor.

Kızımdan böyle bir sorun yaşamadım jelıbonu -şekerlerı sevmez halada sevmez yedigi dtek şey fıstıklı cıkolata oda ara sıra oglumdan ise çekecegim var ne bulursa gödürüyor iştahlı çipsler-şekerler