Arkadaşlar,
Benim Elif son günlerde şeker çikolata vs.gibi yiyeceklere dadandı.Yaz başına kadar çubuk kraker ve bisküvi ve küçük çikolatalar dışında hiçbirşey vermiyordum ona.Bir ara hastalandı bayağı da ağır geçirdi hastalığı ve hastaneye iğne olmaya
gidiyorduk.Her iğne sonrasında ağlamasını kesebilmek adına çubuklu meyve sularından aldım ona.Çubuklarından içmeyi çok sevdi.Bir süre sonra babası ile bakkala gidince Jelibom şeker ve sakızla tanıştı.Derken babamız sağolsun her market alışverişinde bu tür yiyeceklerden almaya başladı ona.Ben de ilk zamanlar çok fazla ses çıkarmadım.Biraz da çocukluğunu yaşasın diye.Fakat şimdi evde sıkılmış meyve suyunu içmek istemiyor illa hazır kutu meyve sularından istiyor.Olur olmaz zamanlarda ve özellikle yemek saatleri öncesi jelibon şeker istiyor.Bir de işin komik tarafı Jelibon lastik şekerlerin ayı şeklinde olanı hariç hiçbirini istemiyor.Ayıyı da YUMOŞ diye istiyor.Yumoş reklamındaki ayı varya.Ona benzettiği için.Tabi ben vermemeye unutturmaya çalışıyorum fakat gözümün içine bakarak öyle bir istiyor ki nasıl davranacağımı bilemiyorum.Tabi bu şekerleri çok yediği zaman iştahı da kapanıyor bu kez yemeğini yemiyor.
Sizler bu konuda neler yapıyorsunuz?Çocuklar bu tür şeyler istediği zaman onları kandıracak farklı alternatifleriniz var mı?
Bu konuda fikir verirseniz inanın çok mutlu olacağım.