1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 37 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Erkekler neden aldatır?7Forumun sonuna bir soru ekledim, fikriniz var mı?

Herkese günaydın,

Bence çok eğlenceli ve eğitici bir tartışma konusu.

Erkekler neden aldatır?

Linkteki yeni yazımı, okuyup yorumlarınızı bildirirseniz sevinirim.Ayrıca başka sebep bilen, duyan, yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.

Sevgiler,

Re: Erkekler neden aldatır?

Gunaydin,

Konu pzt sabahı için çok iyi
    Yazın da süper olmuş. Okuması çok keyifliydi sağol...

Aslında benim "neden aldatır" a ekleyeceğim yok. Sadece "erkek neden aldatır" kısmına ekleme yapmak istiyorum; gerçekte aynı sebeplerden dolayı kadın da aldatabilir. Lakin genetik midir, toplumsal mıdır, dini midir, erkek egemenliginin sonucu mudur, yoksa kadının o güvenli yuvasını kaybetme riskini asla almamasından mıdır bilmiyorum sonuç olarak kadın aldatmayı çok zor göze alır veya alamaz çogunlukca...

Kadın da zevk arar (hatta maalesef çoğu hayatı boyunca onun ne olduğunu bile bilemez; gerçi bilmedigi birşeyi arayamaz ki...Sadece hep "yaw bu işde bir terslik var" der durur...), renk arar, evlendiğinde filinta gibi olan ama sonradan kelleşmiş ve göbeklenmiş kocasının yerine yeni bir filinta arar, fantazi arar, heyecan arar, daha çok para arar, daha çok mücevher arar, anne ve karı olmaya ara vermeyi arar, romantizm arar, yüceltilmeyi arar, kraliçe olmayı arar, çiçeklere boğulmayı arar, tekrar birileri için süper iç çamaşırı giymeyi arar, mutfaktan çıkmayı arar, akşam yemeğini düşünmemeyi arar, hayata dair motive olmayı arar, kalbi tekrar gümbür gümbür etsin diye arar, Brad Bitt'i arar...Arar da arar...Amaaa dedim ya her neyse o; kadin genelde bastırır ve hal böyle olunca "ERKEĞE MUHAKKAK ALDATMAK; KADINA DA YUVASINI YIKMAMAK KALIR"...

Sevgiler,

Figen

İŞ ARKADAŞIM bu durumda.2.şıktan yani seviyor ama karısınıda bırakmıyor.Parasal durumuda çok zengin olmadıgı için dört sene idare ediyor ama şimdi biraz zor durumda herkeş biliyor.

Benim eşim galiba beceriksiz.......

Valla sebepleri ne kadar çeşitlendirsek de bence aldatılan için çok onur kırıcı , aşağılayıcı bir durum. Başıma gelmedi , umarım da gelmez. Zira kaldırabileceğim bir şey değil. Göz yumacağım bir şey hiç değil. Kadın da erkek de yapabiliyor günümüzde. Çünkü artık etik kuralları çok esnedi.
    Yani ancak kadını da erkeği de şaşırtmasın diyebiliyorum. Çünkü özellikle de çocuk sahibi insanlar için şaşkınlıktan başka bir şey değil...

Aldatma ayrılmamaya kıyasla daha yüreksiz,ama memnuniyetsiz yaşamaya göre de daha yürekli bir davaranış bence...

Aldatma nedir nerede başlar,niye olur çok tartışılabilir...

Ama ben paranın varlığının aldatma için şart olduğuna inanıyorum....Zor bela bir düzen tutturmuş adam veya kadın kalbi de istese beyni de istese eğer ekonomik gücü yoksa sesini kesip oturmak zorunda...

Benim bu ülkedeki yegane tespitim kadın artık kocasını istemese de veya adam artık eşini beğenmese de o düzeni ,konforu,güveni bozmamak için susup oturuyor....Kimisi bunu ömür boyu yapıyor ,kimi arada daralıp ucuz aldatmalara koşuyor,kimi sinir küpü bir adam veya kadın oluyor....

SON SÖZÜM artık hayatı paylaşmak sana keyif vermiyorsa gözükara olup ayrılacaksın...Aldatma korkak adam veya kadınların işidir...Gene de esasında hiç memnun olmayıp (birtakım çıkarlar uğruna)durumu idare etmekten daha iyi bir davranışdır...

Yazınızı zevkle okudum. Özellikle aldatan erkeklerle ilgili saptamalarınız çok güzel. Ve herhalde aldatan erkeklerin sığındığı mazeretlerin tümü bahsetiğiniz şekilde.

"Aldatmayan erkek yoktur." bu ifade eşini aldatan erkeklerin veya erkeklere güveni olmayanların kendi beyinlerinde meydana getirdikleri bir olgu. Hayır, aldatmayan erkek vardır. İnsan olarak kendine saygısı olan, onurunu yitirmemiş erkek, içinde bulunduğu durum ne olrsa olsun aldatmaz. Tamam yaşamı güllük gülistanlık olmayabilir, ama bu eşini aldatmayı gerektirmez. Çözümü basit, boşanır tekrar evlenirsin. Haysiyetini ayaklar altına almadan.

Aldatmanın biride birdir, binide. Önemli olan o sınırı aşmamak. Eğer sınır bir sefer aşılırsa -ki sizde yazınızda belirtmişsiniz- gerisinin geleceğine inanıyorum. İnsanlar mutlu olmak için, doğru insanı bulduklarına inandıkları için evlenirler. Aradan geçen zamanda hayatın monotonlaşmasının önüne geçilebildiği sürece mutluluk devam ediyor. Elbette burada eşlerin üzerine tek tek belli sorumluluklar biniyor. Bu sorumluluklarının bilincinde olan eşlerin kurduğu evlilikler başladığı gibi mutlu devam edebiliyor.

Bu hayatta hangimizin kaybedeceği onurumuzdan daha değerli neyimiz var? Onurunu yitiren bir insan ailesine, topluma ne verebilir ki?

Re:

Cok guzel tespitler vardi yazinda Yonca,yazilarinda dikkatimi ceken, objektif olusun.Kutluyorum.
    konuya gelince, son bir kac haftadir gundemimize giren bu konu,(aslinda vardida hep,malum kisiyle daha cok anilir oldu)beim, cok kesin hatlarla hayir ve evet diyemedigim bir konu.Benim esim yapmaz, diyemiyorum acikcasi.Su nedenle bu nedenle yapmaz ama, insan beser, sasar.Sevgi ve sayginin temellerini yikmadan, insana insan gozuyle bakip,araliklar birakmak lazim her turlu iliskilerde diye dusunuyorum.Asla, diyen, asarim , keserim diyen cok kisinin, basina geldiginde, tavirlarini gordum ve hak verdim yaptiklarina cogu zaman.Umarim yasam icinde hic aldatmak ve aldatilmak zorunda kalmayacagimiz iliskiler yasariz.

Bence aldatmak bir hastalık ben bu kadar kesin bir çizgi koyuyorum.
    Ha eşini aldatmışsın ha başka bir konuda diğer insanları sonuçta verilen söz tutulmamış.Önce kendine sonrada karşındaki insana saygı duymalı insan eğer bir paylaşım yoksa hayat zorlaşmışsa adam gibi ayrılır sonra ne yapıyorsan yaparsın ben böyle düşünüyorum.Zaten hayatını böyle yalan dolanla kurmuş bir insan ne kendini mutlu olabilir nede başkasını mutlu edebilir.

sevgiler canım .

Kesinlik...

Yaşantımızda bazı konularda kesinlik mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Olmalı, çünkü bazı şeylerin tavizi olmaz. Sadakat gibi...

10. Re: Erkekler neden aldatır?

Neden herşey olabilir. Kafaya niyet girdikten sonra!!!