Arkadaşlar merhabalar;
Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Benim oğlum 18 aylık, internet sayfalarında sürekli 18 aylık bebeklerin dimdik koşabileceği hatta merdiven çıkabileceğini okuyorum. Ancak benim oğlum yürümeye daha 1.5 ay önce başladı ve hala yürürken emin adımlar atamıyor. Özellikle belden arkaya doğru düşme tehlikesi geçiriyor sık sık. Hatta tehlike geçirmekle kalmayıp düşüyor da. Evet kendini koruyor düşerken ama çalışan anne olduğum için aklım hep evde ya düşerse diye.
Çocukların gelişimlerinin farklı farklı olduğunu biliyorum ama yine de endişelenmekten kendimi alamıyorum. Efe'nin oturmaya başlaması ve ayakta durması da yaşıtlarına göre oldukça geç olmuştu. O zamanlar doktorumuz birçok tahlil ve röntgenden sonra birşey bulamamış ve sebep olarak boyunun yaşıtların oranla çok uzun olmasından kaynaklandığını söylemişti. Boyu yaşıtlarına oranla uzun olduğu için bel kasları zayıf geliyormuş. Şimdi çoğunuzun buraya yazacağına doktora götür dediğinizi duyar gibiyim ama şu anda bu ne yazık ki mümkün değil. O yüzden bu konudaki tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı istedim. Şimdiden herkese teşekkürler...