Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

18 Aylık oğlum hala emin adımlarla yürümüyor

Arkadaşlar merhabalar;
    Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Benim oğlum 18 aylık, internet sayfalarında sürekli 18 aylık bebeklerin dimdik koşabileceği hatta merdiven çıkabileceğini okuyorum. Ancak benim oğlum yürümeye daha 1.5 ay önce başladı ve hala yürürken emin adımlar atamıyor. Özellikle belden arkaya doğru düşme tehlikesi geçiriyor sık sık. Hatta tehlike geçirmekle kalmayıp düşüyor da. Evet kendini koruyor düşerken ama çalışan anne olduğum için aklım hep evde ya düşerse diye.
    Çocukların gelişimlerinin farklı farklı olduğunu biliyorum ama yine de endişelenmekten kendimi alamıyorum. Efe'nin oturmaya başlaması ve ayakta durması da yaşıtlarına göre oldukça geç olmuştu. O zamanlar doktorumuz birçok tahlil ve röntgenden sonra birşey bulamamış ve sebep olarak boyunun yaşıtların oranla çok uzun olmasından kaynaklandığını söylemişti. Boyu yaşıtlarına oranla uzun olduğu için bel kasları zayıf geliyormuş. Şimdi çoğunuzun buraya yazacağına doktora götür dediğinizi duyar gibiyim ama şu anda bu ne yazık ki mümkün değil. O yüzden bu konudaki tecrübelerinizi benimle paylaşmanızı istedim. Şimdiden herkese teşekkürler...

Re: 18 Aylık oğlum hala emin adımlarla yürümüyor

Cemre yürümeye 14 aylıkken başladı.Bize göre çok geç kalmıştı.Uzun boylu çocukların zor yürümeye başladığını ben de duymuştum.

Re: 18 Aylık oğlum hala emin adımlarla yürümüyor

Erdal 14 aylıkken yürümeye başladı Talya ise 12.5 aylık.
    Kuzenimin oğlu ise 18 aylıktı ve hala yürümüyordu ama şimdi 5 yaşında ve hiç bir problem yok.
    Zannedersem her çocuğun bir zamanı var kafana takma derim ben.Ama yinede bir uzmana danışman faydalı olabilir.

Bak uzmanlar ne diyor ;

12-18 Aylar bebeklerin çoğu için yürüme yaşıdır. Ancak bu dönemler çocuktan çocuğa değişiklikler gösterebilir. Ayrıca, çocuğun yürüme yaşı zekası ile ilgili değildir. Bu yenilikler döneminde çocuğun yeni bir şey kolaylıkla öğrendiği anlar vardır.Her yenilik için de hassas bir an söz konusu. Yürümek , konuşmak, renkleri tanımak için ve daha sonra okumayı öğrenmek, hesap yapmak vs. Bu, en çok konuşma konusunda geçerlidir. Büyük bir kolaylıkla konuşmayı öğrenir. İlerde yabancı dil öğrenmesi için senelerce uğraşması gerekecektir ve genellikle o dili ana dili gibi konuşamayacaktır. Tecrübeler göstermiştir ki “hassas” anları boşa harcamamalı ve bu zamanlarda çocuğa destek olunmalıdır. Geç kalınırsa daha geç öğrenecektir. Ama siz sakın ola çocuğunuzu baskı altına almayın. Öğrenmeyi istemesini sağlamaya çalışın. Bu hassas dönemler çok önemlidir. Bu dönemde bebek öğrendiklerini uygulayacak ve düzene sokacaktır. Örnek mi? Bebek eşyaların ve insanların sürekliliğini kavramıştır ve bunun üzerine egzersizler yapar: tekrar tekrar bir eşyayı saklar ve ortaya çıkarır. Ancak ,tam kavramadığı hususlarda gerileme gösterebilir, hemen meraklanmayın.

Yürümeyi öğrenmek demek, önce dengede durmak, sonra ilerlemek demektir, ve bu oldukça zordur. Çocuk her düştüğünde onu kaldırmayın. Ayağa kalkarken kaslarını kuvvetlendirir, bir yere vurmadıkça bunda tehlike yoktur.Yere düşer ellerinden kuvvet alır kalkar, yine düşer.Her öğrenim böyle tekrarlarla olur. Konuşmak içinde bebek aynı heceyi defalarca tekrarlar. Sabırlı olun, yeter. Çocuğunuza en iyi yardım etmenin yolu onun gayretlerini anlamanız ve durmadan müdahale etmemenizdir. Bebek yapabildiğini kendi kendine ispatlayarak güvenini geliştirir. Bu zamana kadar hep etrafındakilere bağımlıydı ama şimdi kimseye ihtiyacı olmadan canının istediği yere gidebilmekte, bir sürü keşif yapmaktadır. Son derece meşgul, hareketli ve yorulmak bilmeyen bir kişiliğe bürünür. Yürümekle,bebek bedeninin de bilincine daha iyi varır. Düşüp bir yerini vurunca, elini sıkıştırınca acı duyar ve bazı sınırların ve tehlikelerin farkına varır: 18 aylıkken başını vurabileceği bir masanın yanından dikkatli geçer, kalorifer ve sobalara fazla yaklaşmaz.

Bedeni ile ilgili bu tür tecrübeler onu daha dikkatli yapar. Bir küçük sivilce görse onu devamlı izler, annesinin yaptığı pansumanın onu hemen iyileştireceği fikri ile rahatlar. Yarasının kabuğu düşünce de kendinden bir parça kopmuşçasına ağlar. Bir sırık, bir damla kan onu endişelendirir. Siz de annesi olarak gerekli bakımı yapmaya çalışın ama olayı fazla büyütmemeye özen gösterin.

*DİKKAT! Bebek yatağının parmaklıklarına tırmanmaya başlar. Kısacası artık akrobatlık ve taşımacılık dönemi başladı! Bu demektir ki ona normal bir yatak almak gerekiyor. Peki ama nasıl? Alacağınız yatak alçak olmalıdır, düşmeye karşı yatağın yanına yumuşak bir halı veya kalın bir sünger koyabilirsiniz.

*DİKKAT! 12-18 arası çocukların yürüme çağıdır.Çocuğunuzun 18 aylıkken hala yürüyememişse doktora danışmak gerekir.Bebeğinizin tembel olduğunu düşünseniz de bu yaşta yürüme arzusu göstermemesi normal sayılmaz

Vildan Yılmaz'a...

Çok teşekkür ederim... Allah'a şükür hiç yürümüyor değil. Evet geç yürüdü, bizi kaygılandırdı ama şimdilik kafama takmamaya çalışıyorum dediğin gibi. Zekasıyla ilgili hiçbir tereddütüm yok Allah'a şükür... Hakikaten de çok zeki bir çocuk. Ama ahh bir de şöyle sağlam ve emin adımlarla yürüse... Yine de ona güveniyorum, birlikte çok sorun yaşadık, çok sorun atlattık, bunun da üstesinden geleceğiz inşallah... Sana, Erdal'a ve Talya'ya sevgi dolu öpücükler... Ve tekrar teşekkürler...

Re: Vildan Yılmaz'a...

Kıvanç da hep yaşıtlarından uzun ve iri bir çocuk oldu. Ama tam doğum gününde fırıl fırıl dolanmaya başlamıştı. Bence acele etme nasılsa evi duman edince şimdiki günleri arayacaksın.

sevgiler..

6. Re: 18 Aylık oğlum hala emin adımlarla yürümüyor

yurudugune gore sorun yok bence icini rahat tut,Victoria erken yurudu 11 aylik senin istedigin gibi sagam adimlarla hizli hizli yurumesi 2,3 ayini aldi yavas yavas gelistiriyorlar kendilerini.. Simdi tutamiyoruz..Efe de goreceksin seni pesinden kosturacak yakinda..