Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.
  1. ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

merhaba arkadaşlar,
    sizede danışmak istedim. belki tecrübeniz yada bir fikriniz vardır diye..
    bir arkadaşımı 5,5-6 yaşlarında bir oğlu var. biraz bağışıklık sistemi ve bünyesi zayıf. ve bademciklerinde problemi var.. sürekli enfeksiyon yaşıyor. bu son zamanlarda ise baya ilerledi. geçen ay içinde 1 hafta hastanede yattı. bademciklerindeki iltihap kana karışmış. sinüzit vardı. ve ateşi çok zor düştü. hastanede birsürü iğne, ilaç ve sonrasında antibiyotik tedavisi. ama hastaneden çıktıktan 1-2 gün sonra ilacı kesince aynı şey. çocuk doktara gitmekten ve iğne yemekten bıktı. e bide sürekli antibiyotik verilmesi ayrı bir dert. yani annesi perişan durumda. geçen akşam bize gelmişlerdi. çok üzgündü bu sefer başka bir doktara gitmişler ve hemen ameliyat demiş doktor çünkü sürekli bu problemi yaşarmış. onlarda ameliyat kararı vermişler. yani belki zor ama en azından sonrasında daha iyi olur diyorlar.
    ama bu kararı eren'e yani çocuklarına henüz söylememişler. arkadaşım mutlaka bir uzmana danışıcanı söyledi. söylersem çok korkucak ve çok sotun yaşarız sakinleştiremeyebilirim diyor. ama söylemesemde bu sefer bize güveni azalır, belki daha çok üzülür ve korkar ve bundan sonra doktora gidicez dediğimizde yalan söylediğimizi düşünebilir diyor.
    ben söylemesinden yanayım . yani uygun bir dille . sizin bir fikriniz veya böyle bir tecrübeniz varmı? ?

sizce ne yapmalı

Re: ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

bence uygun bir dille, sebeplerini de açıklayarak, gerekliliğine onu da inandırarak söylenmeli, hatta ailede daha önce ameliyat olmuş ve çocuğun da tanıdığı biri varsa onu da örnek göstermekte iyi olabilir.

Ama gene de onu amliyathaneye gönderirkenki durum her halükarda çok acıklı oluyor.

Geçmiş olsun inşallah kolayca atlatır...

3. Re: ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

profesyonel yardım almak istemesi güzel bir fikir. bence de bu konuda nasıl söyleyeceğine dair uzman birine danışması önemli. dediğin gibi söylemek anne babaya çocuğun duyduğu üvenin sarsılmaması açısından gerekli. zaten habersiz söylemeden hastaneye götürsen daha kötü.. ay çok zor bir durum çok üzüldüm inşallah bişeyi kalmaz ve ameliyatı sorunsuz geçer. bence de uygun bir dille anlatmaları ve uzmandan yardım alarak söylemeleri iyi olur. çok çok geçmiş olsun canım.

4. Re: ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

Bu olay yilbasinda üc bes gün önce bir arkadasim yasadi kizi igneden falan cok korkar ki kulaklarina küpeyi cok isterken bile taktirmaktan korkardi ben götürüp taktirdim.
    ameliyat kulak bogaz ve burundan oldu hepsi birden,
    ve bunu ona güzelce anlattik ve onun cok güclü oldugunu buna dayanabilecegini
    asiladik hazirlikliydi ve kendini ispatlamaya calisirken ne kadarda basariliydi bir görsen.
    ben artik büyük bir kizim böyle seylere dayanabilirim ayaklari.
    hastanede diger cocuklar aglarken bile o kendini o kadar inandirmistiki acimadigina 3 gün erken döndü eve

gecmis olsun

Nüfus: Arapgir Fiziken:Konya Ruhen: MALATYA (0 RH +)

Geçen sene benzer bir durumu ben kızımda yaşadım şöyle;
    Kızım 5,5 yaşında geniz eti var ve bademcikleri normalden büyük bir yapıya sahip sık olmamakla birlikte enfeksiyon olayını bizde yaşıyorduk ve geniz etinden dolayı gece tıkanmaları oluyordu.Dr.umuz ameliyat önerdi ben tatmin olmadım başka birçocuk dr.na götürdüm oda siz eniyisi bir KBB Dr.na danışın kesin tanıyı onlar koysun dedi KBB dr.na gittik ve kamerayla yaklaşık yarım saat falan baktı ve şu an acil bir ameliyat durumu yok 1 sene daha gözetleyin sonra karar verelim çünkü yaş ilerledikçe çocuklarda bu tür problemlerde azalma olur.Yani yaş ilerledikçe bağışıklık sistemi güçlendiğinden problem hafifler dedi.Yani o an için amleiyat önermedi.
    Bence başka bir dr.a daha mutlaka danışsınlar ve ameliyatsa eğer mutlaka çocuğa söylesinler uygun bir dille anlatsınlar ikna etsinler yaşıda uygun zaten anlayacağını sanıyorum.Çocuğun güvenini kaybetmemek için bence söylemelri uygun.

Geçmiş olsun
    SEVGİYLE

6. Re: ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

Arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum. Mutlaka uygun bir dille yavrucağa anlatmak lazım. Çocuklar istedikleri zaman gayet güzel herşeyi anlarlar. O sebepten anlatmanız çok iyi olur. Bilinçli olsun. Böylelikle korkmaz neler olacağını bilir.

Bence mutlaka söylenmeli, artık birtakım şeyleri anlayabilecek yaşta.

Ama profesyonel yardıma gelince... sizlere belki ters gelebilir ama.... çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz, nasıl tepki vereceğini biliyorsunuz, yaşına uygun bir dille anlatmasını sizde başarırsınız - daha doğrusu arkadaşlarınız.

Bu yeni akım açıkcası benim hoşuma gitmiyor - sanki eskiden uzmanlardan yardım alarak karar veriliyordu.

"Bak oğlum/kızım boğazın ağrıyor, kaç gündür hastasın, yine hastaneye yatacaksın, doktorlar sana ilaç vererek seni uyutacaklar, sonra uyandığında biz senin yanında olacağız ve ondan sonra bu hastalık seni artık üzmeyecek" demek için hangi alanda uzmanlık gerekiyor ki?

8. Re: ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

hepinize ilginize tavsiye ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
    arkadaşımada sitenin adresini vermiştim..kendiside cevapları okumuş ve teşekkürlerini iletmemi istedi..
    sevgiler

9. Re: ameliyat..söylemeli mi- söylememeli mi? bir fikriniz varmı?

öncelikle arkadaşının çocuğuna geçmiş olsun bu konuda söylenmesi taraftarı deyilim çünkü yaşı küçük anlam veremeye bilir bir arkadaşımın kızıda aynı şekilde ameliyat oldu genel anestezi yöntemiyle kısa süreli uyutularak zarar vermed bu rahatsızlıktan kurtuldu inşallah oda allahın izniyle iyleşir geçmiş olsun