1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. cocukluk anilarimizi anlatmaya ne dersiniz(yaramazliklari bilhassa ve cocuklarimiz ne kadar bize benziyor)

hepimizinde cocukken yaka silkeletecek yaramazliklari olmustur....
    ben cok yaramazdim cocuklarimizda yavas yavas büyüyor onlarin yaramazliklarida tabiki
    kendi yaptigimiz ama cocuklarimizda annelerimiz anneannelerimiz gibi davrandigimiz yaramazliklari anlatmaya varmisiniz

ben kendiminkileri bir toparlayayim siz yazadurun

Re: cocukluk anilarimizi anlatmaya ne dersiniz(yaramazliklari bilhassa ve cocuklarimi

Aslına bakarsan söz dinleyen bir çocuktum ya da bizimkiler öyle sanıyor

Bebekken çok uyuyan ama kusan bir tontinikmişim.Annemin iddiasına göre 9 ay 26 günlük doğmuşum ama ben hala yanlış hesaplama kurbanı olduğumu savunuyorum.

Yaramazlıklarım aslında gülünç ve komik karşılanırdı 4-7 yaş arasında.Galiba bana pek kıyamıyorlardı.Çenem hiç susmazdı.Anneannem hala bana o zamandan kalma"dilli düdük"der.Disiplini seven bir çocuktum,annem ve babam her zaman ne yapmamam gerektiğini açık açık anlatmış yada beynimi yıkamışlardı herhalde !

İlkokulda zeki ama yaramazdım itiraf ediyorum.Esin diye bir kız arkadaşımı yere yatırıp dövmüş sonrada özür dilemek zorunda kalmıştım.Ha birde ismini hatırlayamadığım bir erkek arkadaşıma devamlı"sümüklü"demem yüzünden annesi bana çıkışmıştı.Hala görüştüğüm can dostum Özlem'lede az kapışmamıştık.Hatta yanyana oturur kavga edincede tebeşirle sıramıza hat çekerdik.

Ortaokulda öğretmenlerin ısrarları üzerine "çete reisi" olma durumumu kabullenmiştim ama evde bir kaç kez itfaiyeyi aramak yada sütümü kedilere dökmek dışında pek azar işittiğimi hatırlamam.Sadece basketbol oynarken bazen sertleşir ve koçtan azar işitirdim.Bir diğer can dostum Yasemin'le de ilk ilişkimiz yumruklaşmak olmuş ama birlikten kuvvet doğacağını anladığımız an kanki olmuştuk.

Liseyi aslında anlatmasam ! Okul mevcudunun 1300 olduğu bir anadolu lisesindeki 200 küsür kızdan biriydim ve çalışkan ama çıkan olayların arkasındaki tek isim olarak birazda hocalarımın beni garip bir şekilde kayırması sayesinde olaylı ama manyak eğlenceli yıllar geçirdim.Onur listesindeki resmim ve ismim bazı şeylere göz yumulmasını sağlıyordu.Gerçi Füsun adındaki bir başka kankimle kızlar tuvaletinde bir dudak patlatma olayından sonra okul yönetimi birkaç velinin bastırması sonucu bize okuldan 3 gün uzaklaştırma vermişti ama olsun forsumuz artmıştı.

Aslında benim en en en yaramaz dönemim 13-16 yaş arasıydı galiba.Takdirnamelik ama tam köteklik günler yaşadığım kesin.Bol hikayelik günlerimi Lisede yaşadığımı itiraf ediyorum.arada bir liseme uğradığımda hocalarımla sohbet ederken ben bile bazı anlatılanlara hayret ediyorum.

Re: cocukluk anilarimizi anlatmaya ne dersiniz(yaramazliklari bilhassa ve cocuklarimi

Keşke o neşeli günleri kısacık da olsa tekrar yeniden yaşayabilsek...Ben yaramaz bir çocuk değildim...Çok ciddiyim Hatırladığım şeyler mesela( tek katlı bir evimiz vardı gecekondu ) ) Çocuklarla ateş yakalım derken elimi yakmıştım hala sağ elimde izi var.Annem evden gidince makyaj malzemelerini kullanır kendimce boyanırdım.Yüksek ökçeleri denerdim.Tabikim iç çamaşırları da cabası...Ama tekrar aynı yerine yerleştiğinden annem bunları farketmedi ta ki büyüp te günah çıkartana kadar...Ortaokula giderken bir gün kaşlarımı almaya karar verdim ve sonuç olarak iyi bir dayak yedim tabi tüm sülaleye de namım yayıldı...Şimdi kaş alırken hala hatırlayıp gülüyorum bazen....Ahhh eski günler ne güzelmiş dünyadan bihaber olmak sorumsuz olmak....Bayram öncesi heyecanla uyumak alınacak harçlıkları yeni ayakkabıları giysileri bir daha kontrol edip uykuya dalmak,sabah namazından önce annemizin uyandırması yeni giysiler giyip babamızın namaz dönüşünü beklemek...Şimdi her şeyo kadar farklı ki çocuklarımız çok şanslılar inşallah bizimkinden daha mutlu çocukluları ve yaramazlıkları olur diyorum..Sevgiyle...

4. Re: cocukluk anilarimizi anlatmaya ne dersiniz(yaramazliklari bilhassa ve cocuklarimi

ben cok usluymusum annem bir sey icinde tuttursa aglasa dermis..Bebekkende aglamadin cocukkende der.
    Tek bir yaramazligimi ben hatirliyorum.Babannemle pazardan donuyoruz.Bana sokakta birsey istenmez diye ogretmisler hic istemezmisim.Annemde beni zorluyormus zayif oldugumdan sunu yermisin bunu yermisin diye..Neyse babannemleyim bana simit alirmisin babanne diyorum kadincagiz seviniyor cuzdanina bakiyor ama para yok babanin dukkanina gidip para alalim param kalmamis diyor. Ben sinirleniyorum kirkyilda bir birsey istemisim hep iste diyen de onlar..bu ne pehris bu ne lahana tursusu... Aliyorum simitcinin simitini isiriyorum Hadi bakalim ode simdi.Babannecigim eziliyor buzuluyor senelerce anlatti!!! Gulumseyerek... beni rezil etti param yoktu simitci uzulme abla dedi......................

Ben de yaramaz çocuklar arasında yer alırmışım, annemin dediğine göre.

Annem " Seninle hiç seyahat çıkmak istemezdim" der. Her adım başı sıkıldım, çişim geldi diye bir sürü bahane ile arabayı durdurturmuşum.

Bir de, bir kaç sefer mutfaktaki tüm tencereleri pudra ve yağ ile tek tek yağladığım söylenmişti.

Biraz da şımarıklık var tabiki. Kaç evin ilk torunu ve çocuğu..

Bunlar ilk aklıma gelenler - eminim daha bir sürü anım daha vardır ...

Vildan'a

Merhaba Vildan,
    Ne kadar eğlenceli bir çocuk ve gençmişsin.

Emine

Ben de yaramaz bir çocuktum. 2 kez kayboldum, 1 kez ağızına kadar su dolu sönmüş kireç kuyusuna düştüm tam boğuluyordum ki komşumuzun eşi kurtardı. Alnım çeşitli yerlerde düşmelerden oluşmuş izlerle doludur. Annem alnım için eskiden harita gibi derdi. Bir keresinde de ağacın en üst dalında mahsur kalmıştım. Tüm bu yaramazlıklarım liseye gelene kadar sürdü. Lisede oldukça uysal biriydim.

Emine

Benim çocukken / gençkızken en kötü huyum çok çabuk sıkılmamdı / inatçı olmamdı....

Birkeresinde (hiç unutamam ve annemde artık gülerek anlatır ne kadar huysuzdun diye) Fethiye'de şahane bir koya gittmiştik, ben gittiğimizin 10. dakikasında ben sıkıldım gidelim demeye başlamıştım, beklendiği üzere annemler kalkmadı, ben de çantamı sırtıma, şapkamı başıma takıp gidene kadar hiç denize girmeden beklemiştim....

Ama yaramaz değildim, sabırsız belki...?

9. Re: cocukluk anilarimizi anlatmaya ne dersiniz(yaramazliklari bilhassa ve cocuklarimi

Ben hiç yaramaz bir çocuk değildim, annem gözüme baktı mı oturur, baktı mı kalkardım Bahçeli bir evde oturuyorduk. Bir kere kadını dışarı çıkarıp kapıyı kitlemiştim, içeri girene kadar anası ağlamıştı. Bir kere de mutfaktaki halıyı orta yerinden kesip iki halı yapmıştım.

Babası da çok usluymuş. Bu çocuk kime çekti bilmem ki

Ben yaramazdım hatta bebekliğimdede yaramazmışım, sanırım doğuştan oluyor bu, öyküde bana benzemiş iki dakika durmak bilmiyor...

Daha 2-3 yaşlarındayken annem halılarını yıkamış sermiş ben ve kuzenimde sobanın kapağını açıp içinde ne kadar kül varsa dışarı çıkarıp halının üstüne yaymışız, ellerimizlede üzerine baştırmışız. Annem diyorki salona bir girdim neye uğradığımı şaşırdım sadece gözleriniz parlıyordu her yeriniz simsiyah olmuştu, çok kızmış ama o halimize gülmüş yinede. Popomuza birer şaplak doğru banyoya...