1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 18 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Cene problemi / Omur

Merhaba Arkadaslar,

Dun Melis'i doktora goturduk.Cunku alt cenesi ust cenesinin ustune kapaniyor. Disleri cok saglikli ve duzgun.Ilk goren kisinin farketmesi zor , cunku oyle cene kayikligi falan yok. Biz ,disleri tamamlaninca duzelir ,diye bekliyelim diyorduk.Neyse daha fazla uzatmayayim,icim rahat etmedi ve doktora gittik.Melis henuz iki bucuk yasinda bile degil ve arkadaslar doktor bunun duzelmesi icin mutlaka tel takilmasi gerektigini soyledi.Dort yasina dogru bir ortodontiste gidecegiz ve ondan sonra neyin nasil yapilacagina karar verilecek.Aklinizda olsun ,eger cocugunuzda boyle bir durum varsa doktoruyla konusmalisiniz.

Merak ediyorum ,aranizda ,cocugu tel takan var mi? Tecrubeleriniz nelerdir?

Sevgiler...

Re: Cene problemi / Omur

Ömürcüğüm,

Benim oğlumda da Melis'in ağız yapısının aynısı mevcut. Dişlere telden ziyade, çeneyi geri itici başka bir şey takılacak ama şimdilik erken diye düşünüyor babamız (eşim Plastik Cerrah aynı zamanda çene cerrahisi ihtisası yapıyor). Onun düşüncesi bir kaç yıl sonra bu olaya girişmek yönünde. Bu takılan alet ise sadece geceleri takılacak ve üst çenenin hızlı, alt çenenin ise yavaş büyümesini sağlayacak. Yani böylelikle normal şeklini alacak çenesi.

Sevgiler...

merhaba ömür

benim bazı yakınlarımın dişlerine tel takıldı. İlk zamanlarda çok sıkıntı çektiler. Dilinin tellere takılması onlara acı veriyordu. Ama bi süre sonra alıştılar. Yanlış hatırlamıyorsam 6 ay bu şekilde takılı kaldı.

Kızının bu sorununu erken fark edip doktora götürmen çok iyi. Sonradan düzeltmek çok daha zor olabiliyor. Üstelik yaş ilerledikçe görünüm daha önemli olduğu için çocuğun canını sıkabiliyor.

Benimde çene yapım küçük olduğu için alt dişlerimden bazıları içeriye dönüktü. Şimdi keşke ailem bunu fark edip önlem alsaydı diyorum. Çok fark edilmiyor ama ben hoşlanmıyorum...

Resimde gerçektan çok tatlı ve güzel kızın Maşallah.
    Erken götürmekle çok iyi etmişsin dilerim kolayca hallolur geçmiş olsun.

canim gecmis olsun,valla bu konuda hicbir bilgim yok

Cene problemi / Omur

merhaba
    ben sevınc suan 27 yasındayım ve 24 yasından berı ortodontı tedavı goruyorum .

ortodontı tedavı her yasta gorule bılen tedavıdır hıc bır rahatsızlıgı yoktur.ılk bır ay
    atapte sorunu yasanmaktadır.alısıltıktan sonra cok rahat hısedılmeyen vucudunun bır parcası halıne gelen bır tedavı seklıdır.

sıze en onemlısı bu konuda ortodontıstınızı ıyı secmenız gerekıyor ozellıkle bu konuda cok ıyı egıtımlı ve cocuklarla ıyı bır dıolog kuran bır doktor secmeye ozen gostermelısınız.

ıstersenız sıze doktorum telefonunu verebılırım.

7. Re: Cene problemi / Omur

Gerçekten resminden hiç birşey anlaşılmıyor, çok tatlı bir kız maşallah. Erkenden tedbir almakta fayda var tabii, dr zamanı şimdi demişse eğer. Ben çocukken tel takdırmadım (üst çenede 2 dişimde kayma var) şimdi çok pişmanım.
    Şimdiden geçmiş olsun...

Ömürcüğüm merak etme şimdi o kadar ilerlediki bu iş kocaman adamların bile tel takarak dişlerini düzeltiyorlar benim bildiğim kadarıyla. Hem ne güzel sen erkenden fark etmişsin. Benim Eylül neredeyse 4 yaşında hala emzik emiyor. Üst dişleri ayrık çıkmıştı ama önemsememiştim nasıl olsa yenisi çıkar diye. Ama geçenlerde dikkat ettim alt dişleri resmen dışa doğru eğilmiş. Kesin emzik yüzünden. Yani bizim de bir ortodontiste gitmemiz gerekiyor tabi önce emziği kesmeliyiz ama nasıl

Sevgilerimle

SİBEL

Emziği bırakmaya hiç teşebbüs ettiniz mi, hangi yöntemleri kullandınız, artık kocaman kız olmuş bence biran evvel bir çözüm bulun, dişleri sorun yaratabilir, dediğin gibi önce emziği bırakın sonra ordontiste...
    Allah yardımcınız olsun...

CVP

Merhabalar,

Daha önce başka bir forumda daha durumumu açıklamıştım ama sizin için belki ateşleyici bir güç olur umuduyla yeniden yazma ihtiyacı duydum. benden 2 ve 3,5 yaş aralıklarla gelen kardeşlerim sebebi ile maalesef onlar bırakana dek emziği kullanmaya devam etmişim. Dolayısıyla şu anda üst çenem alt çeneme göre önde ve ben geceleri çok diş gıcırdatırım.

Diş gıcırdatmasının, stres haricindeki bir diğer sebebi de diş/çene anotomisinin düzgün olmamasıymış. O yüzden sağlıklı ağız yapısı çok önemli. Çünkü diş gıcırdatmak kemik erimelerine, kemik erimeleri de diş tutma kabiliyeti azaldığı için diş kayıplarına neden oluyormuş.

Tabi ben bütün bunların önemini maalesef geçen ay ağzımdan geçirdiğim 4 operasyon öncesinde kavrayabildim. İleri yaşlarda sıkıntı yaşamamak için ben bıraktırmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Sevgiler,
    Sema