Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.
  1. #1

    PAZILI YOĞURT ÇORBASI

    Merhaba özellikle kışın sık sık yaptığım bu çorba çok besleyici ve lezzetli..

    MALZEMELER
    1/2 demet pazı
    1 demet dereotu
    1 su bardağı aşurelik buğday
    2 orta boy soğan
    2 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı kimyon
    1 yemek kaşığı kuru nane
    2 su bardağı yoğurt (hafif sulu ve ekşi olursa daha lezzetli olur )
    1 yemek kaşığı salça ( ben domates ve biber salçasını karışık kullanırım tüm yemeklerde , sizin zevkinize kalmış ister domates , ister biber , ister karışık)
    100 gr. kıyma (isteğe göre)

    YAPILIŞI
    1- Öncelikle mümkünse akşamdan ayıklayıp ıslattığınız buğdayı düdüklü tencereye koyun , üzerine 1 lt. su ve 1 damla sıvıyağ ilave edip düdüklüde 1 saat pişirin. Normal tencere olursa bu süre 2 saattir. Buğdaylar iyice açılmalıdır. Buğdayı pişirirken kesinlikle tuz konmamalıdır , aksi halde sertleşir.

    2- 1 demet yıkanmış pazı içinden seçtiğiniz sap ve körpe yaprakları ince ince kıyıp pişmiş buğdaya ilave ederek 15 dk. daha kaynatın.

    3- 1 demet dereotunu da incecik kıyıp altını iyice kıstığınız çorbaya ilave edin. ( Dereotu yoksa koymanız şart değil)

    4- Eğer köfteli yapmak isterseniz ( köftesiz de olur ) , az miktarda baharatla karıştırdığınız kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapıp kaynayan karışıma ilave edin. ( Pazıları ilave ederken bu işlemi yapın ki köfteler de pişsin)

    5- Bir kapta yoğurt , un ve 1 bardak suyu iyice çırpın ve kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışma işlemi tamamlandıktan sonra çok kısa bir süre kaynatıp altını ve kapağını kapatın.

    ÇORBANIN ANIĞI (SOSU)
    Küçük bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvıyağı ve ince küpler halinde kıyılmış soğanları ilave edin. Soğanların rengi dönünce sırasıyla 1 çay kaşığı kimyon , 1 yemek kaşığı salça ve 1 yemek kaşığı kurunaneyi ilave edin ve kısa bir süre daha kavurduktan sonra , altını kapatmış olduğunuz çorbanıza tuz ile birlikte ilave ederek iyice karıştırın.

    AFİYET OLSUN..

  2. #2
    Üyelik Tarihi
    12 Nisan 2004
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj
    10.958

    Re: PAZILI YOĞURT ÇORBASI


    Arkadaşım,

    Eline sağlık hakikaten lezzetli bir çorbaya benziyor.

    Fakat bir şey soracağım; nane ve dereotu birbirinin kokusunu yok etmez mi, yani sadece biri olsa daha iyi olmaz mı?

    Ne dersin..

  3. #3

    Yooo yok olmuyor..

    Arkadaşım övgün için teşekkür ederim. Benim en sevdiğim çorbadır bu. Ben zaman zaman dereotu ve naneyi beraber , zaman zaman da sadece kurunane ile yaparım. Ama kurunane mutlaka olmalı derim.
    Tabi ki baharatlar ve otlar konusunda herkesin ayrı bir zevki var , her seferinde farklı deneyip , kendin için en uygun lezzeti sen seçeceksin.
    Ama TV de izlediğim bazı yemek tariflerinde de birlikte hiç gitmez dediğimiz malzemeler kullanılabiliyor.
    Ben de tat olarak çok fazla karışmış tatları tercih etmem ama zaman zaman deneyip beğendiklerim de olabiliyor.
    Ben bugün sıkıntıdan coştum da habire yemek tarifi yazmaya başladım


  4. #4
    Üyelik Tarihi
    12 Nisan 2004
    Bulunduğu Yer
    İstanbul
    Mesaj
    10.958

    Re: Yooo yok olmuyor..


    Rejimdesin galiba ..

    Nedense bu saatler ben de hep yemek düşünürüm, tabii bir de akşama ne yapacağım derdi var..

  5. #5

    Yok yok değilim valla

    Yok rejimde değilim , eşimin işyerinde ona yardım ediyorum da , yapacaklarımı bitirdim canım sıkıldı , tariflere bakarken ben de bir-iki tarif yazayım dedim...

    Yemek bulma konusunda zorlanıyoruz bazen alternatif olsun diye..

  6. #6

    Re: PAZILI YOĞURT ÇORBASI

    Öznur ne güzel tarif bu böyle, okurken bile agzim sulandi... bu uzak diyarlarda Pazi bulabilirsem mutlaka yapip deneyecegim..
    yada ben Izmir e gelince sen bana yaparsin hi ??? ( biliyorum cok yüzsüz oldu ama ne de olsa hemsehriyiz )

    Izmir e selamlar............

Benzer Konular

  1. yoğurt
    Konuyu Açan: bedisp_77, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 15
    Son Mesaj: 06 Mart 2009, 09:54
  2. süt- yoğurt
    Konuyu Açan: YLDZ, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 18
    Son Mesaj: 16 Ocak 2009, 12:15
  3. YOĞURT ÇORBASI YAPANLAR!!!!
    Konuyu Açan: gulsen, Forum: Genel Forum.
    Cevap: 27
    Son Mesaj: 28 Eylül 2006, 12:39
  4. Bilen biri beni aydınlatsın lütfen... Yoğurt Çorbası ...
    Konuyu Açan: Hülya_Cerit, Forum: Çorbalar.
    Cevap: 5
    Son Mesaj: 10 Haziran 2004, 16:36
  5. Fırında Pazılı Palamut Sarma
    Konuyu Açan: zeynobahar, Forum: Deniz Ürünleri.
    Cevap: 0
    Son Mesaj: 19 Nisan 2004, 15:05

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Dosya Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  
 
 

Bu site Lidya.Net tarafından hazırlanmış ve yayınlanmaktadır © 1998-2012. Bu sitede yayınlanan yazılar, kaynak ve yazarı belirtilmek kaydıyla kullanılabilir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren AnneCocuk.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan ve yazdıkları yazılardan kendileri sorumludur.
AnneCocuk.com ile ilgili yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 2 (iki) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve size geri dönüş yapılacaktır.